Algemeen

De eerste recensies van 'Avengers: Infinity War' [spoilervrij]

Voldoet de film aan de verwachtingen?

door Jim Pedd om 00:40 in Algemeen
Eindelijk zijn ze er: de echte recensies van Avengers: Infinity War. Dit artikel bevat een uitgebreide selectie van de recensies die tot nu toe online verschenen en vermijdt spoilers. Kortom: je kan lezen zonder je druk te hoeven maken over plotpunten die niet al bekend waren. Vanaf vandaag ook in de Nederlandse bioscoop!

» Lees hier onze recensie

Variety

"Dus, is de film een overvolle, cynische franchise-overkill? Een beetje zoals het overdreven en chaotische Avengers: Age of Ultron, maar dan in het kwadraat? Verre van. Het is een strakke, grappige actiefilm die zowel overvol als meeslepend is. De regisseurs, Anthony en Joe Russo, zijn - zoals ze hebben bewezen met de laatste twee Captain America-vervolgen, veel stijlvollere filmmakers dan Joss Whedon, die de eerste twee Avengers-films maakte. Infinity War is zo gemaakt dat elke held of heldin precies genoeg te doen krijgt. En de mythologie van elk krijgt weer een update, zonder dat het voelt als huiswerk. Tegelijk begin je een beetje het gevoel te verliezen van wat deze personages zo bijzonder maakte."

The Hollywood Reporter

"Thanos heeft zijn plannen enorm goed doordacht, dus ook de morele en emotionele gevolgen ervan. Hij is uiterst meedogenloos, zich zeer bewust van de prijs die hij moet betalen. Dat maakt hem veel meer dan een flinterdunne schurk, maar een echte superslechterik. [...] Het gevaar dat Thanos vertegenwoordigt, en de manier waarop dat met elke Infinity Stone die hij krijgt groter wordt, wordt op een gegeven moment behoorlijk serieus. Dus, wat begint met humor [...] verwordt later tot een oprechte dreiging en een grimmig geheel: het vooruitzicht is dat het kwaad echt kan winnen."

The Playlist

"Uiteindelijk is het nieuwste Marvel-evenement Civil War op steroïden en een groter spektakel dan je ooit op het scherm hebt kunnen zien. Voor een film met een plot zo flinterdun als dat van Infinity War, is het een opmerkelijk meeslepende en gigantisch onderhoudende film, die het publiek enthousiast zal maken, de box office in vuur en vlam zal zetten en de heerschappij van Marvel voor nog vele jaren vestigt. "

Vanity Fair

"De film is meedogenloos, gaat snel en hard als het aankomt op actie en expositie, maar met een klein aantal rustige momenten om na te denken. Meestal blaast de film tijdens zijn 150 minuten durende speelduur vooruit. [...] Het geheel is luidruchtiger dan ooit in Infinity War. [...] Er zitten momenten van intens drama in Infinity War - tussen vader en dochter, broer en broer, mentor en leerling, geliefde en geliefde - en de acteurs leveren met flinke intensiteit op die momenten. En er is een eindscène die bijna poetisch is voor alles dat de filmreeks gedaan heeft."

Vox

" Het probleem is dat er zoveel rondgesprongen wordt in het universum, dat het soms voelt alsof er gewoon wat verschillende platen gedraaid worden. Dat leidt tot compressie [...] en het gevoel dat sommige personages enkel in de film zitten zodat weer weet dat ze bestaan. Maar het doet ook af aan wat de grootste vechtscène in het MCU had moeten zijn: de invasie van Wakanda. Het is het meest grootschalige gevecht dat ik heb gezien sinds Battle of Helm's Deep in The Lord of the Rings: The Two Towers. Onze helden doen nog een laatste poging te overwinnen, en zijn het enige dat tussen Thanos en de algehele vernietiging staan. [...] Helaas lopen er tijdens dat gevecht nog andere verhaallijnen."

Gizmodo

" Infinity War geeft het publiek alles wat we willen en meer. Personages van wie we nooit verwacht hadden dat ze samen te zien zouden zijn, zijn dat wel. Relaties die we willen zien ontwikkelen, ontwikkelen zich ook echt. En heel, heel snel, komen die personages en relaties voor de ultieme uitdaging te staan. Ze moeten het opnemen tegen de meest sinistere en de grootste schurk ooit, en er moet heel wat veranderen, willen ze overwinnen."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jedha

Avatar

Lijkt me niks dit

chefry1983

Avatar

wow, allemaal positief en geen spoilers!
Ik heb al helemaal zin in zondagochtend want dan ga ik deze film bewonderen. De FT recensie sla ik maar over totdat ik de film heb gezien

Frietgezicht

Avatar

Net terug en echt een toppertje. Thanos is meer dan geslaagd(makkelijk de beste badguy in het MCU) en hoewel perfect een groot woord is kan ik eigenlijk amper iets negatiefs over deze film bedenken.Niet echt een spoiler eigenlijk maar toch : dat shot uit de trailer waarin je Hulk, Cap, Winter Soldier enz op het de camera ziet afrennen zit niet in de film,beetje jammer

En ook niet echt een spoiler maar vraagje voor wie de film gezien heeft, wat is er nou met Rock uit Ragnarok gebeurd?Zat toch bij Thor aan boord?

IMAX3D

Avatar

Hele toffe film. Heb ook vrij weinig negatiefs te melden.

Het volgende niet lezen als je de film nog niet gezien hebt.
Spoilervraagje: voor wie de teaser na de aftiteling bekeken heeft. Nick Fury stuurt een bericht via zijn gsm. Waarna men daarna op zijn gsm inzoomt en een logo wordt afgebeeld. Ik herkende dat logo niet. Wie weet wat dit was?

PindaNL

Avatar

@imax3dDat was een hint naar Captain Marvel. Ze krijgt dus een heel belangrijke rol in avengers 4.

Frietgezicht

Avatar

De Netflix series kunnen die laatste 5 minuten uit deze film ook gewoon niet negeren. Benieuwd hoe die ermee omgaan. <

chefry1983

Avatar

is de film beter dan winter soldier en civil war ?

Mav Damian

Avatar

@Chefry
Dat bepaal je zelf. Maar in het algemeen lijkt het iets minder dan Captain America Civil War en The Avengers, maar ik moet de film ook nog zien dus ik ben benieuwd.

ThomasOMalley

Avatar

Jullie hebben hier toch helemaal geen tijd voor met de recentelijke release van God of War?

aspers

Avatar

Moet je Black Panther gezien hebben? Of is dat een extra'tje?

gotrunks

Avatar

@frietgezicht Ik denk dat iedereen op dat schip dood is gegaan maar dat we meer gaan in in Avengers 4 iets met Time stone enzo denk niet echt dat iedereen echt dood is

Ninsh

Avatar

@aspers

moeten is een groot woord. Maar er zitten veel karakters in IF die worden geintroduceert in BP. Dus je mist vooral het bindings gevoel met elkaar en waarom ze zijn als je bp niet gezien hebt en gelijk op IF stapt. Je zal sommigen dinngen niet snappen nee.

BP is een intro op IF namelijk + eigen verhaal. Dus mijn tip: Ja kijk eerst BP, anders zal je bij IF zeker wat missen.

Frietgezicht

Avatar

^ Akke, ik denk Iron Fist, de Netflix serie. Die speelt zich in hetzelfde universum af.

meanrat

Avatar

wow, allemaal positief en geen spoilers!
.
Ten eerste zijn ze meestal allemaal positief, die eerste recensies. Maar als je ze goed leest zijn ze niet allemaal volledig positief. Sommigen hebben echt wat op- en aanmerkingen, maar claimen inderdaad wel dat dit zal zijn wat het publiek verwacht.

Frietgezicht

Avatar

@ gotrunks, maar ze hadden ons toch beloofd dat er dit keer slachtoffers zouden vallen die dood bleven,echte gevolgen. Natuurlijk draaien ze het einde terug want karakters als Spider-Man, Groot en Black Panther blijven niet dood maar ze gaan o.a. Gomorra en Loki niet terughalen lijkt mij anders was krijgen ze weer hetzelfde gezeik van het internet EN hebben ze gelogen

Frietgezicht

Avatar

Ik heb trouwens 1 klein negatief punt kunnen vinden en dat is de rol van Groot. Als dit de 1ste film was met Groot had die weinig fans. Aan de andere kant paste het bij zijn karakter/leeftijd dus storend is het ook weer niet.

Dit weekend ga ik sowieso weer.

Ninsh

Avatar

@friet.

Klopt als het de eerste film was :P Maar tof dat ze hem nu 3 karakters hebben gegeven. Smiley face

Tering wat was de film gestoord.

Rafael11

Avatar

De twee trailers zetten je wel op het verkeerde been hoor. Er zitten zeker 2 shots in de trailers die je niet in de film zelf ziet. Ook qua chronologische volgorde zat ik er persoonlijk wat naast.Maar wat een geweldige film! Idd is het wel een heel irritant slot van de film. Nu zit ik met het probleem dat ik niet weet hoe het nu afloopt met een van m'n favoriete personages(ik zeg niet wie want dat zou misschien een spoiler kunnen zijn.)@Ninsh

Eigenlijk had Groot wel degelijk een belangrijke rol in de film. SPOILER: Hoe had Thor anders z'n Stormbreaker gekregen. Want die reus kun de steel van de Stormbreaker niet vinden

Goku32

Avatar

Frietgezicht, is dit eindelijk de villian die we zoeken voor een marvel film. Ik moet hem nog zien maar eerst een weekje op vakantie.

NieuwsFilm

meest populair