Algemeen

Eerste blik op Lord Voldemort

door FilmTotaal op 24.11.2005 om 12:03 in Algemeen
Hij is sinds vandaag ook in de bioscopen te aanschouwen: een neusloze Ralph Fiennes als Lord Voldermort in Harry Potter and the Goblet of Fire. Hier nog een bewegende versie en hier onze recensie van alweer de vierder Potter-film.
19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Het is even geleden dat ik het boek heb gelezen, maar ik dacht eigenlijk dat Voldemort juist als "grootneuzig" werd omschreven. ;) Verder... tja, echt eng vind ik hem niet. Ik denk dat het angstaanjagende hier vooral zal moeten komen van Ralph Fiennes' acteerwerk. Hierin is toch duidelijk te zien dat de technische afdeling van de Harry Potter-films de creativiteit van de mensen van Weta (The Lord of the Rings, The Chronicles of Narnia) mist.

Fr@nk

Avatar

Ik vind het juist zeer geslaagd! Voldemort wordt omschreven met een slangen neus... nou je kan mij niet vertellen dat slangen een grote neus hebben.

therealalexander

Avatar

Hierin is toch duidelijk te zien dat de technische afdeling van de Harry Potter-films de creativiteit van de mensen van Weta (The Lord of the Rings, The Chronicles of Narnia) mist.


Ja....of juist niet...
Niet iedereen en iedere film zit te wachten op een wereld vol middeleuwse pakjes en overdreven cgi. Tis en blijft een kinderfilm, en dit kan al indrukwekkend genoeg zijn voor kids

Thiver

Avatar

Fr@nk "Voldemort wordt omschreven met een slangen neus... nou je kan mij niet vertellen dat slangen een grote neus hebben."

Oké, dan is dat dus mijn fout. Ik zei al dat het even gelezen was dat ik het boek had gelezen. Binnenkort toch maar weer eens doen...

therealalexander "Ja....of juist niet...
Niet iedereen en iedere film zit te wachten op een wereld vol middeleuwse pakjes en overdreven cgi."

Ik heb het uiteraard over Weta Workshop, niet over Weta Digital. Maar wat Weta onderscheidt is dat dit bedrijf écht heel diep ingaat op de dingen die ze maken. Er worden tientallen tot honderden schetsen gemaakt voor bepaalde objecten en wordt enorm veel nagedacht over de logica ervan: Klopt dit wel? Is dit logisch? Zijn de kleuren wel kloppend? Hoe kun je dit verbeteren? Dat streven naar perfectie mis ik nogal in de HP-films.

JunkieBob

Avatar

Hoe dan ook, ik heb de film gezien en ik vond hem echt goed. Behoorlijk lang, maar wel entertaining. De laatste twee, deze en Prisoner of Azkaban, vond ik de beste van de tot nu toe vier films. In sommige opzichten is deze nog beter, maar ik ben een echte Back to the Future-fan, dus ik vond PoA ook wel erg vermakelijk. Ik kan iedereen deze HP aanraden, zeker met films als Domino (echt slecht) tegenover zich. Enige nadeel, we moeten nu twee jaar wachten op de volgende film! Smiley face

Om nog even 'on-topic' te reageren, die Voldemort is niet echt angstaanjagend, maar toch zorgt hij voor een wat dramatischer einde, dan het in de andere films vaak erg kinderachtige zuikerzoete einde.

* Ik heb de boeken niet gelezen

Jusjuh

Avatar

Beste van de hele film, in het opzicht dat hij précies is zoals in de boeken T+).

master3d

Avatar

Thiver "Ik heb het uiteraard over Weta Workshop, niet over Weta Digital. Maar wat Weta onderscheidt is dat dit bedrijf écht heel diep ingaat op de dingen die ze maken. Er worden tientallen tot honderden schetsen gemaakt voor bepaalde objecten en wordt enorm veel nagedacht over de logica ervan: Klopt dit wel? Is dit logisch? Zijn de kleuren wel kloppend? Hoe kun je dit verbeteren? Dat streven naar perfectie mis ik nogal in de HP-films."
hoe kan je dat ooit zeggen:S misschien hebben ze hier ook wel heel veel schetsen voor gemaakt? Ik vind de omgevingen en de details van de standbeelden altijd erg uitblinken in harry potter...

Yakavetta

Avatar

Ralph Fiennes is natuurlijk wel de perfecte keuze voor de rol Hij zou hem zelfs zonder make-up kunnen spelen.

Fr@nk

Avatar

Ik wil trouwens nog even toevoegen dat ik wel vind dat zijn stem iets te lief is... zeker voor zo'n karakter.

Thiver

Avatar

master3d "hoe kan je dat ooit zeggen:S misschien hebben ze hier ook wel heel veel schetsen voor gemaakt?"

Natuurlijk kan dat, en misschien streven ze hierbij ook wel naar perfectie... maar ik mérk het niet. Ik zou denken dat de ontwerpers gewoon alles letterlijk overnemen uit de boeken zonder ergens over na te denken.

Dr.DarkXL

Avatar

Het lijkt me juist op het moment dat je niet merkt dat er ergens naar gestreefd is dat het behaald is..
ik ben altijd zeer onder de indruk van de weta creaties maar het straalt ervan af dat ze het steeds verder willen uitdiepen, en echter willen maken dan het in het echt zou zijn.. en dat zie je dan ook weer

Glue

Avatar

Waarom heeft ie geen neus??

Krovikian

Avatar

Als je boek zes leest dan staat daarin uitgelegd dat telkens als een Tovenaar zijn ziel splitst, oftewel een horcrux aanmaakt dat dit gevolgen heeft voor zijn eigen ziel en lichaam vandaar dus geen neus.

Ibrahim

Avatar

En Voldemort maakte een slang als Horcrux... En hij was altijd al een parselmouth. Voldemort heeft iets met slangen.

Vanavond heb ik de film gezien, en ik vind het eigenlijk juist sterk dat deze Voldemort niet een afbeelding van het ultieme kwaad is geworden.
Ik bedoel: hij is geen Witchking of Angmar. Juist doordat hij in eerste instantie een beetje tegenvalt, krijgt Voldemort als personage veel meer karakter.

"I can touch you... now.."
De rillingen lopen over m'n rug.

Jusjuh

Avatar

Thiver "Natuurlijk kan dat, en misschien streven ze hierbij ook wel naar perfectie... maar ik mérk het niet. Ik zou denken dat de ontwerpers gewoon alles letterlijk overnemen uit de boeken zonder ergens over na te denken."


In principe is dat niet vreemd he? Beetje gek om dingen anders te maken die succesvol bleken in de film. Hem anders maken is net als laten blijken dat Hermione een vent is, Ron gay is, en er een hartje op het voorhoofd staat van Harry. Cruciale personages moeten zijn, zoals in de boeken ;).

Thiver

Avatar

Helemaal niet. Het idee dat dingen letterlijk uit een boek overnemen werkt, is een van de grootste fabeltjes uit de filmwereld. Je moet selectief zijn en bereid zijn wijzigingen door te voeren die de kwaliteit van een film ten goede komen.

mercapto

Avatar

Persoonlijk vind ik Weta nogal muggenzifterig, iets wat zonder twijfel ook terug te zien is in de uiteindelijke rekening aan de studio. Overdrijven is ook een vak, en de kwaliteit van de effecten is in dit geval een kwestie van mening lijkt mij (net als meningen over Weta)
Ook vind ik dat de films te veel veranderen qua duister/uitstraling. Harry wordt ouder, natuurlijk, dus zijn visie op de wereld wordt volwassener en duisterder. Maar vergeleken met de eerste twee films is er wel een erg apocalyptische verandering bezig. Kleur en ontwerp van alles in de film veranderd mij iets te erg waardoor het om twee totaal verschillende werelden lijkt te gaan, twee paralellen.
Maar ja, das ook weer een mening ;)

Moviemagic

Avatar

Als hij nu spiegels vernield kan ik het begrijpen ;)

Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel: Kijk Red Dragon.

Michaell

Avatar

Zit Voldemort nou bij de Klu-Klux-Klan? Check in het filmpje, de figuren die achter Voldermort staan.
OT: Hij ziet er wel vet uit, niet echt zoals ik had gedacht (ik had eigenlijk helemaal geen idee hoe hij eruit ziet), maar toch wel angstaanjagend.

NieuwsFilm