Algemeen

Film over Weinstein-schandaal in de maak

Brad Pitt gaat de 'Spotlight'-achtige film produceren.

door Kaj van Zoelen om 16:24 in Algemeen
Annapurna en Plan B gaan een Spotlight-achtige film maken over het verhaal hoe reporters Jodi Kantor en Megan Twohey van de New York Times samenwerkten met Rebecca Corbett om het grootste schandaal van Hollywood van de afgelopen decennia aan het licht te brengen, het Harvey Weinstein-schandaal. De verhalen die zij erover schreven leverden hen eerder deze maand de prestigieuze Pullitzer-prijs op.

Het verhaal brak voor het eerst op 5 oktober 2017, toen Kantor en Twohey een reeks van vermeend seksueel geweld en lastigvallen door Weinstein onthulden, dat al decennia terugging. Inclusief details over hoe Weinstein zijn daden verhulde met smeergeld. Weinstein ontkent nog altijd alles, maar het artikel sloeg in als een bom in Hollywood, kostte hem zijn positie binnen de Weinstein Company en stond aan de wieg van de #MeToo beweging.

In Spotlight werkten een aantal journalisten van de Boston Globe samen om een verhaal te schrijven over het grootstschalige schandaal van priesters die kinderen misbruikten, en hoe de Katholieke Kerk hen al jarenlang beschermde en alles in de doofpot stopte. De film won in 2016 de Oscars voor Beste Film en Beste originele scenario.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Naast al die boeken die er al verschenen zijn was het natuurlijk wachten op de film.

Ereptile

Avatar

Geproduceerd door de Weinstein Company?

benjamin

Avatar

Dat voelde iedereen wel aankomen.

NieuwsFilm

meest populair