POLL: Al Pacino of Robert De Niro?

POLL: Al Pacino of Robert De Niro?

Zo moeilijk is dat toch niet...

Ze waren jarenlang grote namen in Hollywood, maar tegenwoordig duiken ze nog maar weinig op met echt grote rollen in kwaliteitsfilms. Toch maken zij binnenkort weer gezamenlijk een film. En niet zo maar één. Samen zullen Al Pacino en Robert De Niro te zien zijn in The Irishman van Martin Scorsese en Netflix. Met deze POLL de simpele vraag: welke van de twee is jouw favoriet?

Beide Oscarwinnaars hebben hun bekendheid vooral te danken aan de Godfather-films. Pacino was in de complete trilogie (1972-1991) te zien en De Niro was de grote man in Part II uit 1974. Maar daarna volgden nog vele grote films. Zo was Pacino te zien in films als Serpico (1974), Dog Day Afternoon (1975), Scarface (1984) en Scent of a Woman (1993) en wist De Niro indruk te maken in Taxi Driver (1976), The Deer Hunter (1979), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990). Ze kwamen elkaar pas weer tegen in 1996 toen Michael Mann de grootheden Pacino en De Niro tegenover elkaar zette in de klassieker Heat.

Daarna ging het voor beide acteurs binnen enkele jaren bergafwaarts, al werd De Niro enkele jaren geleden nog voor een Oscar genomineerd voor zijn bijrol in Silver Linings Playbook (2012). Pacino kreeg recent een Golden Globe-nominatie voor zijn hoofdrol in Danny Collins (2015).

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair