Evan Rachel Wood bijt van zich af na kritiek op haar 'Westworld'-acteerwerk

Ze wordt een robot zonder persoonlijkheid genoemd.

De tweede aflevering van het tweede seizoen van tv-serie Westworld heeft ervoor gezorgd dat een fan van actrice Evan Rachel Wood zijn ongenoegen ging uiten over haar acteerwerk. Dat deed hij via Twitter en daar wilde de 30-jarige Amerikaanse niets van horen. En dat liet ze merken ook.

De persoon met de opmerking, inmiddels door de media omgedoopt tot troll, vroeg zich af: "Waarom is Dolores nog steeds de enige robot in 'Westworld' zonder persoonlijkheid? O, ik weet waarom. Omdat Evan Rachel Wood niets anders kan tonen behalve twee emoties." Dat bezorgde hem uiteraard een hoop feedback van Wood's liefhebbers. Later kwam hij terug op zijn bericht: "Ik zie dat haar fans me nu haten. Ik hoop dat zij dat niet doet. Ik haat haar niet. Ik wil gewoon dat ze het beter doet."

Nadat haar volgers het voor haar opnamen, besloot Wood zelf in de verdediging te schieten. "Misschien moet jij eens bij een temperatuur van 45 graden in een korset lopen, tijd zonder familie doorbrengen, je leven te paard riskeren, huilen in een oogwenk, het continue herbeleven van je trauma's, heel de dag klappen vangen en aan je getrokken worden, je jeugd opofferen voor je werk, vijf keer per week acteerlessen nemen en vervolgens heel je leven tegen kritiek en seksisme vechten om een rol in deze show te bemachtigen. Vertel me daarna maar hoe het moet."

Eigenlijk was de actrice nog niet klaar en ging verder via een nieuwe Tweet. "O, en als je toch bezig bent, trek dan al je kleren uit en zit dan zes uur lang stil in een perfecte houding. Ik blijf dus gewoon doen waar ik mee bezig ben, want het gaat goed voor me en ik geniet er erg van. Doeiiiiiii!"



NieuwsFilm

meest populair