Algemeen

John Woo maakt Amerikaanse remake eigen 'The Killer'

Met Lupita Nyong'o in de titelrol.

door Kaj van Zoelen om 08:18 in Algemeen
John Woo heeft bij Universal Pictures getekend om een nieuwe versie te regisseren van The Killer, zijn klassieke actiefilm uit 1989 uit Hong Kong. In deze nieuwe Amerikaanse remake van de moderne misdaadfilmklassieker zal zeer waarschijnlijk Lupita Nyong'o de titelrol van de huurmoordenaar gaan spelen, de rol waarmee Hong Kong-legende Chow Yun-fat een internationale cultster werd.

Het script voor de nieuwe versie van The Killer is geschreven door Eran Creevy, gebaseerd op een kladversie van Josh Campbell en Matt Stuecken. Universal wil de film zeer snel in productie brengen, en daarmee later dit jaar nog te beginnen in Frankrijk en Duitsland.

John Woo brak commercieel in Azië door als regisseur met A Better Tomorrow in 1986, dat in Hong Kong en omstreken zo'n enorm succes was dat de hele Hong Kong filmindustrie veranderde - daarvoor maakte men vooral martial arts films, daarna domineerde misdaadfilms. In het westen brak John Woo nog meer door met The Killer. De gestileerde actiescènes en kogelballades waren ook van grote invloed op de westerse actiefilm.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Niet doen man.
Onze Belgische regisseur Erik Van Looy had dit ook gedaan met zijn film Loft. Was nog een goede film, maar zijn Amerikaanse remake was bagger.

Dirk Diggler

Avatar

^ En de nederlandse remake dan ;)

He looks determined... without being ruthless. There's something heroic about him. He doesn't look like a killer. He comes across so calm... acts like he has a dream... eyes full of passion.

Incarcerated Scarfaces

Master Of Films

Avatar

@DD, de Nederlandse remake van Loft was niet door Erik Van Looy gereggisseerd. Hij had die overgeslagen tbv de Amerikaanse remake.

Michael Haneke & George Sluizer hebben dat ook al gedaan. En met valsspelen zou ik Cecil B. DeMille, Michael Mann, Frank Capra er ook bij willen rekenen. Zo zijn er vast meerdere regisseurs.

Dirk Diggler

Avatar

^ I know maar wel een remake ;)

Master Of Films

Avatar

Dit topic ging toch over dat regisseurs die hun eigen films gingen remaken, al dan niet een Amerikaanse remake zoals Erik Van Looy, Michael Haneke & George Sluizer dat al eerder deden van hun niet Engelstalige films.

Anyway, onze zuiderburen remaken ook onze films .

NieuwsFilm

meest populair