John Woo maakt Amerikaanse remake eigen 'The Killer'

John Woo maakt Amerikaanse remake eigen 'The Killer'

Met Lupita Nyong'o in de titelrol.

John Woo heeft bij Universal Pictures getekend om een nieuwe versie te regisseren van The Killer, zijn klassieke actiefilm uit 1989 uit Hong Kong. In deze nieuwe Amerikaanse remake van de moderne misdaadfilmklassieker zal zeer waarschijnlijk Lupita Nyong'o de titelrol van de huurmoordenaar gaan spelen, de rol waarmee Hong Kong-legende Chow Yun-fat een internationale cultster werd.

Het script voor de nieuwe versie van The Killer is geschreven door Eran Creevy, gebaseerd op een kladversie van Josh Campbell en Matt Stuecken. Universal wil de film zeer snel in productie brengen, en daarmee later dit jaar nog te beginnen in Frankrijk en Duitsland.

John Woo brak commercieel in Azië door als regisseur met A Better Tomorrow in 1986, dat in Hong Kong en omstreken zo'n enorm succes was dat de hele Hong Kong filmindustrie veranderde - daarvoor maakte men vooral martial arts films, daarna domineerde misdaadfilms. In het westen brak John Woo nog meer door met The Killer. De gestileerde actiescènes en kogelballades waren ook van grote invloed op de westerse actiefilm.

NieuwsFilm

meest populair