Stapt Marvel over naar vier films per jaar?

Stapt Marvel over naar vier films per jaar?

Voorlopig is drie prima, maar het zou zomaar kunnen volgens Kevin Feige.

In 2017 bracht Marvel Studios voor het eerst drie films in één jaar uit. Gezien het blijvende succes van die films, lijkt de stap naar nog meer films niet heel onlogisch. Maar volgens Marvel-baas Kevin Feige wordt daar voorlopig niet over nagedacht. Hij staat er wel voor open, maar alleen als daar echt goede redenen voor zijn.

"Het ligt eraan wat er gebeurt met grote zakelijke deals en hangt er van af hoe wij als een studio groeien," vertelde Feige tijdens een interview met Collider. "We waren altijd van plan er twee per jaar uit te brengen, tot we het gevoel begonnen te krijgen dat we ons moesten inhouden en dingen terug moesten houden omdat we er maar twee per jaar uitbrachten. Momenteel zitten we echt goed met drie films per jaar. Mochten we ooit naar vier per jaar gaan, dan moet dat echt een goede reden hebben."

Allicht speelt geld een grote rol in dit vraagstuk. Marvel-fans moeten naar de bioscoop blijven gaan. Drie films per jaar is soms eigenlijk al veel, gezien de constante marketing van de films die op ons afkomt. Door niet over te stappen naar vier films per jaar, blijft het geheel nog behapbaar en is de kans ook kleiner op oververzadiging van de markt.



NieuwsFilm

meest populair