Jessica Chastain, Penélope Cruz & Lupita Nyong'o in epische spionagethriller '355'

Jessica Chastain, Penélope Cruz & Lupita Nyong'o in epische spionagethriller '355'

Simon Kinberg moet de film maken waarin ook Marion Cotillard en Fan Bingbing verschijnen.

Filmseries als James Bond en Mission: Impossible hebben Jessica Chastain geïnspireerd om haar eigen franchise te beginnen. Volgens Deadline is ze tijdens het maken van X-Men: Dark Phoenix naar regisseur Simon Kinberg gegaan met een idee over vijf, vrouwelijke topspionnen die de handen ineen moeten slaan om een kwaadaardige organisatie te bestrijden. Dat zag Kinberg wel zitten en kort daarop benaderde Chastain vier collega's die allen hebben aangegeven mee te willen doen. Het gaat om Penélope Cruz, Lupita Nyong'o, Marion Cotillard en Fan Bingbing.

Het is de bedoeling dat Chastain met gebruikmaking van haar Freckle Films (Painkiller Jane, The Division) gaat produceren. Ze actrice heeft ook al iemand gestrikt om het script te schrijven: Theresa Rebeck (Catwoman). Zoals boven vermeldt hoopt men dat de spionagethriller - die momenteel de naam 355 draagt - een succes wordt en naar vervolgen zal leiden. Ook is er al een plot, min of meer.

Bekijk de afbeeldingDe vijf eerder genoemde dames belichamen allen een doorgewinterde spion, afkomstig uit andere werelddelen en geketend aan verschillende inlichtingendiensten. In het avontuur moeten ze hun argwaan opzij schuiven en de culturele en politieke verschillen overwinnen om een band te vormen en samen te kunnen werken. Hun tegenstander is meedogenloos en wil de onstabiele wereld in één grote bal van chaos veranderen. Vreemdelingen en vijanden worden kameraden en vriendinnen, en een nieuw zusterschap - genaamd 355 - wordt opgericht.

Waar de vervolgen over gaan is niet weggegeven, Kinberg zei enkel tegen Deadline dat de eerste film moet gaan over het bijeenkomen van de agenten. Chastain voegde daaraan toe dat 355 niet al te serieus moet worden, maar wel zo authentiek mogelijk. Volgende week gaan ze op zoek naar additionele hulp in de vorm van geldschieters en coproducenten.



NieuwsFilm

meest populair