Blu-ray review 'The Greatest Showman' - Hugh Jackman is zijn sas

Blu-ray review 'The Greatest Showman' - Hugh Jackman is zijn sas

Visueel prachtig en voor de musical-filmfan een must.

Regie: Michael Gracey | Cast: Hugh Jackman (P.T. Barnum), Michelle Williams (Charity Barnum), Zac Efron (Phillip Carlyle), Zendaya (Anne Wheeler), Rebecca Ferguson (Jenny Lind), Keala Settle (Lettie Lutz), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 04.01.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Musicalfilms zijn van alle tijden en Hugh Jackman, voor velen bekend als Wolverine, smult ervan. We zagen hem recent in het vooral visueel en muzikaal sterke The Greatest Showman, geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscarwinnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). Ook met rollen voor Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson was The Greatest Showman een groot succes, vooral aan de bioscoopkassa's.

In het $84 miljoen kostende The Greatest Showman is Barnum een visionair die zich van niets weet te ontwikkelen tot het brein achter 'de grootste show van de wereld', een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aanspreekt en in vervoering brengt.

Universal Pictures bracht The Greatest Showman - goed voor een prima $429,1 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712626091394 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Greatest Showman zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant vooral Hugh Jackman en zijn gang. De achterkant toont de nodige extra's. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld

De visueel prachtige film van de nieuwkomer Michael Gracey pakt op deze Blu-ray schijf fantastisch uit. Er is werkelijk geen smetje te zien. Het beeld is haarscherp en van ruis is er geen enkele sprake. De kleur is bijna sierlijk, met op momenten erg bruine tinten die zich vervolgens vertalen naar een kleurrijke vertoning als er hardere kleuren bij komen. Voorbeeldmateriaal!

Geluid

Naast de visueel prachtige beelden speelt muziek een misschien nog wel belangrijkere rol. Met veel zang, bombastische, aanwezige muziek en een DTS-HD 7.1 geluidstrack is het voor de fan van musicals een genot voor het oor. Het nummer 'This is Me' van Benj Pasek en Justin Paul werd genomineerd voor een Oscar, maar legde het af tegen Coco's 'Remember Me'. De geluidstrack doet het uiteraard fantastisch op alle fronten. Een genot. Hieronder 'This is Me':


Bonusmateriaal

20th Century Fox heeft voor de liefhebbers zeer veel materiaal aan de schijf toegevoegd. Hieronder het overzicht:

The Family Behind The Greatest Showman: Samen met de cast & crew wordt er teruggekeken naar de film en de uitdagingen op de set. Ook zijn er beelden voor het opterden tijdens de Oscaruitreiking eerder dit jaar.

The Songs: Hierin wordt in negen kortere featurettes van gezamenlijk ruim een uur en tien minuten gekeken naar het muzikale aspect van de film: de uiteenlopende liedjes. Elk nummer heeft zijn eigen featurette.

The Spectacle: Een aantal featurettes waarin in in totaal ruim een half uur meer gekeken wordt op de menselijke inbreng in de film, met de uiteenlopende personages en ook de choreografie.

Overig: Een track met audiocommentaar van de regisseur, de mogelijkheid om de film af te spelen in een Sing Along-modus, een Music Machine om direct naar de verschillende muzikale stukken te gaan en twee Galleries met Concept Art en Storyboards.

Visueel prachtig!

The Greatest Showman is voor fans van musicalfilms waarschijnlijk een genot. Verwacht geen film a la La La Land, maar veel meer een Carré voorstelling. De cast doet het sterk en visueel ziet het geheel er fraai uit. Dit bewijst ook deze Blu-ray uitgave. Voor debuterend regisseur is het een doorbraak. Hij gaat nu aan de slag met de biopic Rocketman, met Taron Egerton als Elthon John. De trailer voor The Greatest Showman:



NieuwsFilm

meest populair