Ron Howard: Vervolg op 'Solo: A Star Wars Story' absoluut niet zeker

Ron Howard: Vervolg op 'Solo: A Star Wars Story' absoluut niet zeker

Disney kijkt gewoon hoe het gaat en beslist dan wel.

Ondanks dat acteur Alden Ehrenreich getekend heeft voor drie films als Han Solo, hebben Disney en Lucasfilm nog geen concrete plannen voor een vervolg op Solo: A Star Wars Story. Dat laat regisseur Ron Howard tijdens een interview weten. Voorlopig wacht men gewoon af om te zien hoe de solofilm het doet.

"Ik denk dat het allemaal afhangt van de fans," aldus Howard tegenover Fandango. "Ik bedoel dat Lucasfilm en Disney volgens mij vooral jonge acteurs casten, om te zien wat er gebeurt en zo de mogelijkheid openlaten om daarop voort te bouwen. Natuurlijk willen ze daarom ook bepaalde toewijding van de jonge acteurs. Maar concrete plannen zijn er niet. Ik denk wel dat er veel creatieve energie en nu marketingenergie achter de film zit."

Vermoedelijk gaat dat vervolg er trouwens wel gewoon komen. Momenteel lijkt het erop dat Solo ene openingsweekend van 170 miljoen dollar beleeft; een record voor het Memorial Day weekend waarin de film in première moet gaan. Afhankelijk van de ontvangst, zal de film vermoedelijk makkelijk een miljard dollar opleveren aan de box office. En dan is het gewoon wachten op dat vervolg.

Toch moeten we volgens Howard niet verwachten dat er een open einde komt. "Voor mijn gevoel, wordt dit precies wat men van plan was. Dus een enkel verhaal dat een deel van het sterrenstelsel verkent. Ik denk dat [Lucasfilm] heel benieuwd is om te zien hoe mensen erop gaan reageren en dan verder zien. Dit hele project is een soort coole, ambitieuze verkenning van wat het Star Wars-sterrenstelsel precies zou kunnen betekenen voor fans."

Overigens zijn deals voor meer films vrij standaard; ook Felicity Jones tekende voor meer films dan alleen Rogue One en we weten (vermoedelijk) allemaal hoe dat afliep... Solo draait vanaf 23 mei in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair