'Avengers: Infinity War' kostte 450.000 dollar per dag om te maken

Een immens budget.

Mocht je je altijd al hebben afgevraagd hoeveel het nou kost om een blockbuster te maken, dan hebben regisseurs Anthony en Joe Russo antwoord voor je. Sinds januari 2017 tot januari 2018 waren de broers bezig met de opnames van Avengers: Infinity War en Avengers 4, films die back-to-back zijn opgenomen.

Nu blijkt dat de twee films 450.000 dollar per dag hebben gekost om te maken. "De cast krijgt het allemaal," geint Joe in onderstaande video. Waarop Anthony nog droger antwoordt: "We geven het meeste aan Downey", waarmee hij verwijst naar het torenhoge salaris van Iron Man-acteur Robert Downey Jr..

"Als je ernaar kijkt, dan zie je wel dat een groot percentage naar de cast gaat. De films zijn uiterst succesvol geweest. Er zijn er achttien, en naarmate films succesvoller worden, krijgen castleden meer geld," aldus Joe. "En de VFX zijn ongelofelijk duur op dit soort films, kosten vele honderden miljoenen. Dus als je daarnaar kijkt, zit daar het meeste geld in, die twee categorieën. Dan is er nog het dagelijks draaiend houden van de productie, wat ook erg duur kan zijn."

En ondanks de smak geld van 450.000 dollar per dag, ging men toch over het budget heen. "De ironie is, dat hoeveel geld je ook hebt, je zit op een gegeven moment toch zonder. Het is echt ongelofelijk. Het is echt een sprint tot de finish, deze films."



NieuwsFilm

meest populair