Algemeen

'Tenacious D in the Pick of Destiny' krijgt vervolg

Jack Black kondigde het live tijdens een concert van Tenacious D aan.

door Kaj van Zoelen om 12:32 in Algemeen
Was het de beste film aller tijden, of slechts een eerbetoon? Tenacious D in The Pick of Destiny was in 2006 in ieder geval geen succes. Toch heeft ster en schrijver van de film, Jack Black, een vervolg aangekondigd. Tijdens een optreden van Tenacious D op het Shaky Knees Music Festival, zei Black tegen het publiek dat ze een vervolg kunnen verwachten op de film:

''Ik weet niet wanneer jullie het zullen kunnen zien, maar we hebben besloten dat het gaat gebeuren en dat de film zal verschijnen in Oktober.''

Dit is verrassend nieuws, zeker gezien de beperkte tijd tussen de aankondiging en de beoogde verschijningsdatum, en het floppen van de eerste film.

Tenacious D is de band van komieken en acteurs Jack Black en Kyle Gass, die in 2002 hun grootste hit hadden met 'Tribute'. Op wat het hoogtepunt van hun roem leek, maakten ze Tenacious D in The Pick of Destiny, maar de film flopte flink en verdiende in de bios niet eens het productiebudget van $20 miljoen terug, met slechts een opbrengst van $14 miljoen. De film kreeg daarna wel een cultgevolg op DVD, met nog eens minstens $10 miljoen aan DVD-verkoop.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Shifty777

Avatar

Dat het alweer zo lang geleden is. Ik zag The Pick of Destiny echt te vaak toen hij uitkwam, zelfs nog op Pinkpop in 2007. Maar als filmliefhebbende muzikant/muziekliefhebbende filmmaker vond ik de film altijd tof, evenals School of Rock destijds. Zal voor mij waarschijnlijk wel een bioscoopbezoekje waard zijn.

Xenolicker

Avatar

Als er in oktober nog geen film is dan kunnen ze altijd nog zeggen: 'O, die film ja... Ja, euh... nee, we bedoelden volgend jaar oktober!'

GreenHornet

Avatar

low budget but it still a tribute

Agent-P

Avatar

Deze ga ik zeker kijken, denk niet dat hij kan tippen aan het eerste deel. Zoals er al gezegd wordt is dit toch wel echt een cultfilm geworden in mijn ogen.

ThomasOMalley

Avatar

Maar wij willen gewoon een nieuw album...

Dirk Diggler

Avatar

^ ook

Enorme liefhebber laat de film maar komen

Ed Crane

Avatar

You can't kill the Metal!

esteban

Avatar

Dat album komt er ook. FT is erg onvolledig in dit artikel. "Post-Apocalypto" zou in oktober verschijnen. En het vermoeden is dat de film, wat oorspronkelijk een tekenfilmserie was die maar niet verkocht werd, daar op inhaakt. Jack Black noemt het een rock-opera met The Wall (Pink Floyd) als voorbeeld.

Daanminator

Avatar

The best song in the world...

Dirk Diggler

Avatar

^ not the greatest song, its a tribute

ThomasOMalley

Avatar

Niet dat ik zit te springen om een tweede deel, maar ik vond School of Rock een stuk vermakelijker dan The Pick of Destiny.
Om maar een muzikale film met Jack Black ter vergelijking te noemen.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Mooi, dan kan ik proberen mijn (door beide heren) gesigneerde LP van The Pick of Destiny een broertje te bezorgen...

benjamin

Avatar

Over vervolgfilms op films rond een bepaalde muziekgroep te gesproken:

Ed Crane

Avatar

"Supernatural?"
-"SUPRAnatural, that's like a whole other level above super."

jimb

Avatar

Een van de beste films ooit!

Laat maar komen!

NieuwsFilm

meest populair