Waarom de gebroeders Duplass een Marvel-film afsloegen

Waarom de gebroeders Duplass een Marvel-film afsloegen

Veel tijd, maar weinig vrijheid?

De superheldenfilms van Marvel vergen veel tijd en geld om gemaakt te worden. Apart genoeg worden er dikwijls beginnende regisseurs aangetrokken voor zo'n film. Filmmakers die voorheen of kleinere titels maakten of zichzelf bezig hielden met onafhankelijke projecten. Dat geldt ook voor Mark en Jay Duplass. De heren - verantwoordelijk voor Jeff, Who Lives at Home en tv-serie Togetherness - kregen jaren geleden de kans om zo'n film te maken, maar sloegen het aanbod af. In gesprek met Vulture onthulden ze waarom.

De 41-jarige Mark begon: "Ze waren in ons geïnteresseerd om één van hun eigendommen aan te pakken. Het budget zat tussen $ 150 en $ 180 miljoen en het project zou drie jaar van onze levens innemen." Jay (45 jaar) voegde daaraan toe: "In principe dus: 'Jullie zijn van ons.'"

Mark voelde zich wel gevleid. "Dat kleine, Sundance filmmakers door Marvel benaderd werden was ongelofelijk. Maar wat we in die drie jaren hadden kunnen maken... En de nieuwe relaties die we konden krijgen met jongere filmmakers..." "Dat zouden we allemaal moeten opgeven," sloot Jay resoluut af.

Terug in 2015 waren ze minder vriendelijk met hun gedachtegang. Destijds ging het verhaal rond dat ze mogelijk door Warner Bros. en DC Comics waren aangesproken. Daarop antwoordden ze enkel met: "We zeiden 'nee.' Als je voor een film van 180 miljoen dollar tekent, dan zal de film niet een film worden. Het wordt dan een product," legde Mark uit. "Wij zitten niet in die business."



NieuwsFilm

meest populair