Verwijderde scène 'Avengers: Infinity War' toonde verschillen Thanos en zijn volk

Verwijderde scène 'Avengers: Infinity War' toonde verschillen Thanos en zijn volk

Thanos ziet er anders uit dan de rest van de bevolking op zijn thuisplaneet Titan.

Thanos, de gestoorde paarse titaan uit Avengers: Infinity War, is volgens vele fans een van de meest overtuigende slechteriken uit het Marvel Cinematic Universe. Zijn motivaties voor zijn wandaden tegen het leven waren oorspronkelijk nog verder uitgewerkt, zo vertelt VFX-supervisor Matt Aitken in een recent interview met Screen Rant. Een verwijderde scène zou dieper ingaan op de historie van zijn thuisplaneet Titan.


"Oorspronkelijk was er een langere flashbackscène over het vroegere Titan, die dieper in zou gaan op de motivaties en drijfveren van Thanos, maar deze werd uiteindelijk ingekort tot wat er in de film te zien was... In essentie wordt dezelfde boodschap verteld, maar dan wat beknopter".

"Natuurlijk waren we voorbereid op zo'n diepgaandere blik op Titan. Ja, Thanos is eigenlijk een beetje een mutant binnen zijn eigen volk. Ze zijn geen mensen qua kleur, maar ook niet zo fel paars en lang als Thanos en ook zijn kin is anders. Dus ja, Thanos en de andere bewoners van Titan zagen er zeker anders uit".

Het verschil in uiterlijk tussen Thanos en de andere titanen is ook een belangrijk onderdeel uit de comics waaraan Avengers: Infinity War deels zijn inspiratie heeft ontleend. In die stripboeken wordt Thanos bestempeld als 'freak' door die uiterlijke verschillen. Bekend is dat de regisseurs oorspronkelijk ook meer wilden vertellen over zijn geschiedenis, maar die plannen zijn dus in het proces van tafel geveegd.

NieuwsFilm

meest populair