Algemeen

9 Minuten Narnia

door Filmtotaal op 28.11.2005 om 21:10 in Algemeen
Een negen minuten durende trailer van Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet: hier.

53 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gandalf the white

Avatar

Wow wat een trailer ik wist niet eens dat het iets met de tweede wereld oorlog te maken had

Mischa33

Avatar

In één woord... fantastisch! :W

Mischa07

Avatar

Ongelooflijk!:WT+)

renzo

Avatar

Inderdaad 'n mooie trailer. Wist eigenlijk niet zoveel af van deze film, maar dit heeft me wel erg beniewd gemaakt. Wel viel me op dat sommige dingen op LOTR lijken (die heks lijkt wel wat veel op Galadriel :S) en zag 'n paar wannabe orks voorbij schieten en wat fraaie natuur-shots met rennende mensen (ook niet geheel onbekend), maar ik zeg niet dat dit erg is, als lotr-fan kan ik 't juist wel waarderen. Ga er zeker naartoe deze kerst :Y

Arthaum

Avatar

Damn hoe vet is dat!! :W:W:W
Volgens mij wordt de film nog vetter dan ik me voorstelde! WOW... kben helemaal onder de indruk...

mercapto

Avatar

Tja, WOW past wel mooi Smiley face
LOTR dit, LOTR dat, ik vondt het meer uit Dungeon Siege komen ;)

tuttebel

Avatar

Ik hoor hetzelfde liedje dat ook bij peking express te horen was eronder

MovieInsider

Avatar

Er is zo te horen gebruik gemaakt van verschillende soorten muziek. Enkele minuten zijn inderdaad van componist Harry Gregson-Williams, maar de laatste drie hoor je beslist Children of Dune van Brian Tyler. Dat thema wordt momenteel echt overal gebruikt voor trailers of tv-programma's.

master3d

Avatar

Jaah zeker mooiSmiley face, lijkt me gewoon een leuke film om te kijken, al weet ik niets van het boek af. Mensen moeten is stoppen met LotR:P dit is iets anders mensen..

Fr@nk

Avatar

Fucking hell... dit is echt super! Donders... deze film moet ik echt zien!!!

darkgoth

Avatar

In een woordt prachtig. en de soundtrack is ook al geweldig.
dit wordt een geweldige film om niet te missen,
ben er heel benieuwd naar,
vind dit soort film zoiezo geweldig zal dan ook niet echt kritiek gaan geven op deze soort films
(behalve dan dungens & dragons 1 daar had ik zoveel hoop op gevestigd gelukkig is D&D 2 beter uitgevallen)

Noldy

Avatar

Fantasy lijkt in de smaak te vallen tegenwoordig.Steeds meer van die dingen zie je nu, maar dit is toch wel een pareltje.

Vergelijken met LotR is onvermijdelijk, zeker na de LOTR hype. Het heeft toch wel heel veel weg van LotR: die orkjes, die veldslag en een 'return of the king' idee.

Deweb

Avatar

CS Lewis, die deze verhalen schreef, was ook een goede vriend van Tolkien. Dat deze invloed op elkaar hebben gehad is dus zeker.

Peter

Avatar

Wat ik me afvraag is waarom de leeuw, dan wel de heks, dan wel de kleerkast ontbreekt in de zweedse titel - zo te zien de kast...

Evertdv

Avatar

Peter "wat ik me afvraag is waarom de leeuw, dan wel de heks, dan wel de kleerkast ontbreekt in de zweedse titel - zo te zien de kast..."


In de nederlandse versie ontbraken er eerst 2: de leeuw en de heks. Wij kregen daar echter wel een geheim land voor in de plaats :D

Peter

Avatar

Ontbreekt er iets in de Nederlandse titel? Die heet toch gewoon De Kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast?

Jusjuh

Avatar

Nu heet het weer zo. De eerdere uitgaven van de boeken hadden andere namen, maar bijvoorbeeld de filmeditie heeft wel weer de volle naam.

DE TRAILER: :W:W:W

Maarr, ik heb het boek een tijdje geleden gelezen, en veel meer dan wat er in de trailer gebeurd, gebeurd er niet in de film zelf. Maar toch, WOW! Ik kan er niks slechts over zeggen, misschien het enige, is dat ik bang ben voor misschien gene topprestaties, doordat dit de eerste speelfilm is van Andrew Adamson (eerder de Shreks) Beetje slap vind ik ook dat er alleen volgende delen komen als dit een succes is. (er zijn namelijk 7 boeken T+))
TOCH: ZEKER NAAR DE PREMIERE :W

Jusjuh

Avatar

Noldy "
Vergelijken met LotR is onvermijdelijk, zeker na de LOTR hype. Het heeft toch wel heel veel weg van LotR: die orkjes, die veldslag en een 'return of the king' idee."


Word een beetje moe van dat vergelijk steeds. Er zijn HONDERDEN, DUIZENDEN fantasyboeken met veldslagen. Na LotR bleek dat dat mensen aansprak, en nu zal je een heleboel van deze dingen krijgen. Een heel nieuw genre ontstaat, en dat heeft verder niks te maken met LOTR. Alleen dat dat type mensen aanspreekt. Zo kan je ook roepen dat King Arthur, Troy, Alexander enz allemaal wannabe Braveheart zijn, of miss wel Wannabe Ben Hur... Dus, voortaan wil ik ee nieuwe naam: Fantasy-Spektakel :E

Ann McDunn

Avatar

jusjuh heeft natuurlijk wel gelijk, zelf heb ik een uitgebreide collectie fantasy boeken, maar in ieder boek komt wel een veldslag voor, dus vergelijkingen hoef je niet te maken. En alles verfilmen van dit soort boeken is haast onmogelijk.

Soundmaster

Avatar

Kijk dat het verhaal trekjes heeft van LOTR kun je alleen de schrijver van het boek 'verwijten'. Daar kunnen de makers van de film natuurlijk weinig aan doen...

Maar dat het grafisch veel lijkt op LOTR is nogal logisch. De film is eveneens opgenomen in Nieuw-Zeeland, geregisseerd door het maatje en landegenoot van Peter Jackson en ook nog eens grafisch vormgegeven door het bedrijf, waar Peter Jackson mede-eigenaar van is...

Goh, wat lijkt het veel op LOTR ;)

Noldy

Avatar

Ik wil maar gewoon zeggen, dat LotR de eerste was die dit fantasy genre werkelijk goed naar voren bracht. De enige fantasy film die de meeste mensen nu kennen is LotR, en aangezien Narnia in datzelfde genre zit, denk je natuurlijk meteen aan LotR :D

Ik zeg niet dat je Narnia en LotR over een kam moet scheren...

Jusjuh

Avatar

Soundmaster "Kijk dat het verhaal trekjes heeft van LOTR kun je alleen de schrijver van het boek 'verwijten'. Daar kunnen de makers van de film natuurlijk weinig aan doen..."

Even azijnpissen: C.S Lewis zat samen met J.R.R Tolkien in een schrijversgroep, genaamd de Inklings.

Noldy "Ik wil maar gewoon zeggen, dat LotR de eerste was die dit fantasy genre werkelijk goed naar voren bracht. De enige fantasy film die de meeste mensen nu kennen is LotR, en aangezien Narnia in datzelfde genre zit, denk je natuurlijk meteen aan LotR."


Hohoho, ik ben voor mijn nieuwe term :E. Want Fantasy kennen we al decennia ;).

Deweb

Avatar

Kijk, Lotr heeft zowel in film als in literatuur een behoorlijke revolutie te weeg gebracht.
De films zorgen voor talloze epische kostuum films over grote leiders, en pas nu krijgen we serieuze fantasy voor onze kiezen (hoewel je Harry Potter wel zou kunnen meetellen onderhand).

Tolkien (lotr) en Lewis (narnia) waren goed bevriend, en hebben zeker hun invloed op elkaar gehad. Hoewel Lewis duidelijk Christelijker was aangeleged in zijn verhalen en ook Sience Fiction heeft geschreven. Ook Lewis kreeg respect van fans, en zelfs een Narnia-kamp in Zweden.
Dat hun boeken nu op dezelfde wijze wordt verfilmd, met dezelfde vakmensen is eigenlijk alleen maar fantastisch.

Dit soort films zal ik niet tegenhouden, wel andere epische films die als sequels uit de grond schieten.

Overgens erger ik me aan de nederlandse titel. Het origineel heette namelijk "het verborgen land achter de kleerkast" bij ons.

En de trailer...impressive! Kan niet wachten tot de 21 december!

Peter

Avatar

Deweb "Overgens erger ik me aan de nederlandse titel. Het origineel heette namelijk "het verborgen land achter de kleerkast" bij ons."

Ik snap niet wat er mis is met de filmtitel, als die suf klinkt zou je daar in elk geval Lewis op aan moeten kijken; het is immer een rechtstreekse vertaling van het origineel, en niet een die een aanpassing nodig heeft, hoogstens misschien een ander woord voor 'kronieken'.

Colonel_Kurz

Avatar

Wat betreft de vergelijkingen tussen LotR en deze film: Het feit dat Weta ook aan Narnia meewerkte, speelt natuurlijk ook een rol. Overigens werkte dit bedrijf voor de effecten en animaties onder andere samen met Industrial Light & Magic.

Sundance Kid

Avatar

Jusjuh "Even azijnpissen: C.S Lewis zat samen met J.R.R Tolkien in een schrijversgroep, genaamd de Inklings.
"


Even azijnpissen: The Lion, the witch and the wardrobe is ouder dan the Lord of the Rings :P.

"Ja, maar the hobbit is weer ouder!!"

Ja, dat weet ik. Dus.

Jusjuh

Avatar

Wat ik bedoelde is dat de schrijver van de film niks 'gestolen' zou kunnen hebben, wat gesuggereerd werd, omdat de film op het boek is gebaseerd en de boeken ongeveer even oud zijn, en door vrienden geschreven zijn.

Sundance Kid

Avatar

Oh ik bedoelde ook niet azijnpissen op jou hoor, maar meer op de mensen die het gingen vergelijken met LOTR ;)

Peter

Avatar

Ook even azijnpissen: zet die quotes eens goed.

Thiver

Avatar

Sundance Kid "Even azijnpissen: The Lion, the witch and the wardrobe is ouder dan the Lord of the Rings :P."

Omdat LotR vier jaar later werd uitgegeven, bedoel je? Dan vergeet je toch even dat Tolkien dertien jaar bezig was met het schrijven van zijn boek. Smiley face

Zeurdoos

Avatar

Peter "ook even azijnpissen: zet die quotes eens goed."


Check! Smiley face

Volgens mij ben ik trouwens de eerste hier die niet echt enthousiast is over de film (nou ja, de 9 minuten clip van...).
Het verhaaltje lijkt me wel erg simpel, en ik vrees dat ik doorgaans kinderen in films niet kan uitstaan. De special effects zijn wel erg ok, maar dat zorgt er maar zelden voor of een film goed of slecht is.
Maar misschien zou ik eerst het boek hebben moeten lezen...

(Heerlijk als je je bijnaam weer eens eer aan doet trouwens :E)

Jusjuh

Avatar

Je hebt half gelijk vind ik. Kijk bijvoorbeeld maar even naar het verschil bij de Kongs. Zelfde verhaal, nieuwe mogelijkheden. Maar ontopic, het verhaal is ook best simpel. Meer dan de verhaallijn die in deze trailer word weergegeven zit er eigenlijk ook niet echt in. Maar toch is deze sterk, dus dat zit goed T+)

Colonel_Kurz

Avatar

Het verhaal van de film wordt in de trailer wel erg simplistisch weergegeven, en een belangrijk motief ontbreekt.

WoUtoMatiC

Avatar

Hey, het is Disney. Alles wat zij nodig hebben is een (on)bereikbaar doel en een grappige sidekick. Het lijkt trouwens wel veel op LotR. O+

Jusjuh

Avatar

WoUtoMatiC " Het lijkt trouwens wel veel op LotR. O+"


}:

SunChaser

Avatar

Preview gezien en t lijkt me niks. Beetje een miniserie gevoel, zon goedkoop verhaal met allemaal fantasiepersonages en aan t eind loopt t toch goed af en hebben ze t gedroomd ofzo. Ken t verhaal niet maar t spreekt me niet aan.

Arthaum

Avatar

In de nederlandse versie ontbraken er eerst 2: de leeuw en de heks. Wij kregen daar echter wel een geheim land voor in de plaats.
Ontbreekt er iets in de Nederlandse titel? Die heet toch gewoon De Kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast?


Haha kheb er ff een onderzoekje naar gedaan. Ik heb zelf thuis de versie van 14 jaar terug: Het Betoverde Land Achter de Kleerkast.
Heel veel mensen blijken het ook het Verborgen Land Achter De Kleerkast te noemen. Ik weet niet of dat laatste ook weer is. Ik denk zelf van niet. In plaats van de Narnia Kronieken, heette het vroeger gewoon: een Narnia verhaal. Zo stond het ook op de kaft. Ik vind de originele nederlandse titel eigenlijk leuker, maarja, dat is misschien maar nostalgie :P

Thiver

Avatar

Het ziet er allemaal best aardig uit, maar van goed acteerwerk kan ik in de trailer nog weinig merken. En verder blijft dat typische Disney-sfeertje te merken. Ben bang dat hier green druppel vloed zal gaan vloeien. :'( Enneh... 'For Narnia! And for Aslan!'... :| Als dat het beste is wat je kunt roepen voor je jezelf in een hevige veldslag stort... geef mij dan maar gewoon zesduizend ruiters die allemaal keihard 'Dead!' schreeuwen. 8-)

Jildert

Avatar

Schitterende beelden, zeg. Kijk best wel uit naar deze film.

@Thiver: ja, okee, misschien Disney-achtig, maar je moet niet vergeten dat het verhaal van C.S. Lewis in essentie ook een kinderverhaal is en zo zijn de boeken ook geschreven. Ik vind juist dat de film een stuk duisterder is vergeleken met de boeken. Geen tweede LotR, maar ik weet ook niet of je Narnia daarmee moet vergelijken.

Jusjuh

Avatar

Thiver "Enneh... 'For Narnia! And for Aslan!'... :| Als dat het beste is wat je kunt roepen voor je jezelf in een hevige veldslag stort... geef mij dan maar gewoon zesduizend ruiters die allemaal keihard 'Dead!' schreeuwen. 8-)"


RIDE NOW, FOR RUIN, AND THE WORLD ENDING! :W:W:W:W:W

Thiver

Avatar

Ik snap dat deze film zich op een andere doelgroep richt, maar ik irriteer me nogal vlug aan onzinnige veldslagen in films. Je kent het wel: tienduizend man staan tegenover elkaar en onder begeleiding van heroïsche muziek stormen ze op elkaar af en gaan ze elkaar te lijf. Tien minuten later is de veldslag over en zijn er nog maar honderd mensen over. Dat betekent dus dat er negenduizend man gesneuveld is... maar daar is vaak bijzonder weinig van te merken: geen lijken, geen afgehakte ledematen en vooral... geen bloed! Het mooiste voorbeeld hiervan is de veldslag waarmee The Mummy Returns begint. Echt bijzonder lachwekkend. :D Waar ik op doel is: een veldslag is geen kinderspel... breng het dan ook niet op die manier in beeld. Geen felle kleuren en vers gewassen en gestreken pakjes... nee: bloed, afgehakte ledematen, modder, vliegende pijlen (die zich niet alleen netjes in je borstkas boren, maar ook in je voorhoofd), trillende speren, brekende schilden... Dood! Dood! Dood!
Als ik wat vreemd over kom, moeten jullie het maar zeggen... :X

WoUtoMatiC

Avatar

Je komt wat vreemd over...

Jusjuh

Avatar

Thiver "Ik snap dat deze film zich op een andere doelgroep richt, maar irriteer me nogal vlug aan onzinnige veldslagen in films. Je kent het wel: tienduizend man staan tegenover elkaar en onder begeleiding van heroïsche muziek stormen ze op elkaar af en gaan ze elkaar te lijf. Tien minuten later is de veldslag over en zijn er nog maar honderd mensen over. Dat betekent dus dat er negenduizend man gesneuveld is... maar daar is vaak bijzonder weinig van te merken: geen lijken, geen afgehakte ledematen en vooral... geen bloed! Het mooiste voorbeeld hiervan is de veldslag waarmee The Mummy Returns begint. Echt bijzonder lachwekkend. :D Waar ik op doel is: een veldslag is geen kinderspel... breng het dan ook niet op die manier in beeld. Geen felle kleuren en vers gewassen en gestreken pakjes... nee: bloed, afgehakte ledematen, modder, vliegende pijlen (die zich niet alleen netjes in je borstkas boren, maar ook in je voorhoofd), trillende speren, brekende schilden... Dood! Dood! Dood!
Als ik wat vreemd over kom, moeten jullie het maar zeggen... :X"


DANKJE DANKJE DANKJE. Ik was bang dat ik gestenigd zou worden door een woedende menigte als ik dit zou zeggen, maar dit is PRECIES wat ik bedoel. Denk aan Braveheart, Lord of the Rings, Saving Private Ryan (okee, niet echt een middeleeuwse veldslag, maar het geeft wel goed weer hoe het was). Altijd die stomme oorlogjes zonder ook maar 1 spattertje bloed. DANKJE THIVER! T+)

Jusjuh

Avatar

(edit)

Noldy

Avatar

Ik denk niet eens dat er veel close-up gevochten wordt. Je ziet waarschijnlijk eerst al die strijders close-up op elkaar afrennen en zodra ze beginnen te vechten zie je wat meer lange afstand-shots en wordt je teruggeflitst naar Edmund, die dan meteen bij toeval die witte heks tegen komt. Ze gaan hun appeltje schillen en even later is de slag voorbij. Geen bloed en geen vechten. Heel jammer ja.

Alles onder begeleiding van de nodige heroische muziek natuurlijk.

Kenji

Avatar

WoUtoMatiC "Je komt wat vreemd over..."
... maar nog niet zo vreemd als Jusjuh. Godskolere wat een hysterisch gedoe hier. Smiley face

Cheni

Avatar

Ik ben het er niet mee eens dat er meer bloed in moet.. Ik heb alle boeken al minstens 5 keer gelezen en ik kan ze bijna uit m'n hoofd navertellen.. Ze zijn gewoon erg gaaf.. Soms ben ik tijdens het lezen zo onder de indruk van de schrijfstijl, dat ik uren erna nog 'onbereikbaar' ben..
Het boek is oorspronkelijk bedoeld als leuk verhaaltje voor Lewis' (4!!) neefjes en nichtjes, en als daar zeer bloedige verhalen in voor zouden komen, was hij vast niet die lieve oom meer van ze. En ik denk dat Thiver zich even heeft vergist in Lewis' gedachten.. Hij was namelijk een christen en in zijn verhalen kun je duidelijk merken (als je een beetje iets van het Christendom afweet) dat de grote lijnen daarvan in een ander jasje zijn gestopt. Met een christelijke achtergrond schrijf je meestal ook niet echt verhalen waarin gevochten wordt door kinderen en dan overal bloed en wreedheid is. Dat is er in de boeken en -waarschijnlijk- film wel, alleen dan nog wel binnen de grenzen van wat die kinderen en kijkertjes aankunnen.
Ik heb er in ieder geval heeel erg veel zin in om de film te zien!!!
-xxx-

Thiver

Avatar

Geen geweld in het christendom? O+

Kenji

Avatar

Thiver "Geen geweld in het christendom? O+"
Dat zegt Cheni helemaal niet en dat weet je best.

Jusjuh

Avatar

Cheni "Ik ben het er niet mee eens dat er meer bloed in moet... "
Als ik bloed wel kijk ik wel Saw. Maar het gaat mij/ons erom dat veldslagen realistisch weergegeven moeten worden. Wat is een veldslag? Dat zijn meerdere legers die gana vechten, en het leger dat wint, wint (logisch). Wat gebruiken ze daarvoor? Zwaarden, speren, bogen. Waarom? Om elkaar te doden, want hoe minder tegenstanders je hebt, hoe meer kans dat jou legertje wint. Wat krijg je dus als je een veldslag hebt? Doden. En wat komt er uit gespieste doden?? Juist, bloed. Om een veldslag dus realisme te geven (en niet gaan zeuren dat het fantasy is WANT DAAR HEBBEN ZE OOK BLOED) zijn er doden, en dus ook bloed.

Jusjuh

Avatar

(om trouwens nog even terug te komen op het topic van 2 versies, per taal. Ik denk dat je dus meer close comdat (=bloed) krijgt in de 12 en ouder versie krijgt. De andere krijgt alleen het 'rennen' en het vechten van de helden.)

Noldy

Avatar

Het is en blijft een sprookjes achtig verhaal, voornamelijk voor kinderen dus. En ik weet dat wij graag die verldslagen zo realistisch mogelijk willen hebben, maar we kunnen deze film toch niet 16+ maken? Wij zouden het graag anders hebben, maar de lezers (=voornamelijk kinderen) niet.
Oh, en ik beoordeel dit verhaal niet als 'kinderachtig' of zo, dus laat niemand zich beledigd voelen.

Peter

Avatar

Jusjuh "Maar het gaat mij/ons erom dat veldslagen realistisch weergegeven moeten worden. [...] Om een veldslag dus realisme te geven (en niet gaan zeuren dat het fantasy is WANT DAAR HEBBEN ZE OOK BLOED) zijn er doden, en dus ook bloed.
"

en elk zichzelf respecterend rechtbankdrama bevat uren aan dodelijk saaie beelden waarin de dossiers worden bestudeerd, wat een onzin. niks moet - het is aan de regisseur hoe hij iets in beeld wil brengen, op de manier die in zijn vertelling past. en of dat bij een veldslag tot op het niveau is van zwaarden die in Uber-close-up kelen doorklieven en ogen die uitgestoken worden en vervolgens leeglopen, of op een niveau waarbij heel veel mennekes opelkaar inrennen is aan hem.

NieuwsFilm

meest populair