Geen cameo voor C3-PO in 'Solo: A Star Wars Story'

Geen cameo voor C3-PO in 'Solo: A Star Wars Story'

En zijn maatje R2-D2 zit er ook al niet in.

Let op: Bevat kleine spoilers voor Solo: A Star Wars Story.

Anthony Daniels heeft deze maand een cameo in Solo: A Star Wars Story. Maar niet als C3-PO. Sterker nog: het wordt de eerste live-action film waarin het personage niet te zien is sinds het origineel in 1977 verscheen. Zelfs in spin-off Rogue One: A Star Wars Story was 3-PO met zijn immer beste vriend R2-D2 (Kenny Baker) te zien.

Daar komt nu dus verandering in. Dat vertelt coschrijver Jon Kasdan aan de site Uproxx. "Nee, maar Anthony Daniels is wel te zien als een ander personage. In het Papilloon-achtige verhaal, waarin de Wookiee hen helpt ontsnappen - de beste vriend van Chewbacca - wordt hij gespeeld door Anthony Daniels - en haalt hij hem over zich bij hen te voegen terwijl ze op een ander schip ontsnappen."

Waarom C3-PO niet in Solo te zien is, weten we niet zeker. Vermoedelijk heeft het er vooral mee te maken dat de cameo van 3-PO en R2 in Rogue One bekritiseerd werd als lege fanservice. Tegelijk zou een rolletje voor hen echt in de film gepropt zijn als ze in Solo voorkomen. Dat Lucasfilm hen dus voor het eerst in tien live-action films weglaat, is in die zin dan ook een mooie beslissing die laat zien dat men uiteindelijk ook echt voorbij de bekendste elementen uit de franchise beweegt.

Vanaf 23 mei draait Solo: A Star Wars Story in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair