'Superman'-actrice Margot Kidder (69 jaar) overleden

'Superman'-actrice Margot Kidder (69 jaar) overleden

Vredig in haar slaap.

Margaret 'Margot' Kidder, bekend van haar rol als journalists Lois Lane in de Superman-films, is overleden. Dat is bekendgemaakt door het Franzen-Davis uitvaartcentrum in Livingston, Montana. Kidder is 69 jaar geworden en stierf thuis in haar slaap. De doodsoorzaak wordt onderzocht.

De actrice, geboren in 1948 op 17 oktober, had een Amerikaanse vader en een Canadese moeder. Op jonge leeftijd was ze dol op dansen en zingen. Later zocht ze het succes op in de filmindustrie. Zo speelde ze o.a. in Brian De Palma's Sisters, kerstmis-slasher Black Christmas en de originele The Amityville Horror. Eind jaren 70 sleepte ze de rol van Lois Lane binnen. Ze speelde tegenover Christopher Reeve en deed dat nog eens drie keer voor de vervolgen uit 1980, 1983 en 1987.

Bekijk de afbeeldingOok in tv-series was ze van tijd tot tijd te zien, voornamelijk voor een gastrol. Zo verscheen ze in Tales from the Crypt, Le Femma Nikita, Law & Order: Special Victims Unit en uiteraard Smallville, waarin we Clark Kent als tiener volgen. Kidder hield niet van stil zitten en was de laatste jaren gewoon nog in films te zien. Volgens verschillende bronnen moeten er zelfs nog een paar uitkomen.

De Canadees-Amerikaanse actrice is drie keer getrouwd geweest: met auteur Thomas McGuane (1975-1977), acteur John Heard (1979-1980) en de Franse filmmaker Philippe de Broca (1983-1984). Heard is medio vorig jaar overleden aan de gevolgen van een hartaanval en is iets ouder geworden, namelijk 71 jaar. De Broca behaalde dezelfde leeftijd, maar dan in 2004. Margot Kidder laat dochter Maggie McGuane achter en twee kleinkinderen.

NieuwsFilm

meest populair