Zoon Denzel Washington infiltreert KKK in trailer Spike Lee's 'Black Klansman'

Zoon Denzel Washington infiltreert KKK in trailer Spike Lee's 'Black Klansman'

Plus de eerste reacties op de film tijdens het filmfestival van Cannes.

Bekijk hieronder de eerste trailer voor Black Klansman, de nieuwste film van Spike Lee. De film, die ook BlacKkKlansman wordt genoemd, gaat over een zwarte agent (John David Washington) die in de jaren zeventig infiltreerde in de Ku Klux Klan.



Ron Stallworth is begin jaren zeventig de eerste zwarte detective bij de politie van Colorado Springs. Om zijn naam te vestigen, begint hij aan een gevaarlijke missie: het infiltreren van de Ku Klux Klan en hun misdaden onthullen. Daarbij recruteert hij al snel een ervaren collega, Flip Zimmerman. Samen proberen ze de extremistische haatgroep te ontmantelen terwijl de organisatie haar imago probeert te verbeteren door minder geweldadige retoriek te bezigen.

Naast John David Washington als Stallworth speelt Adam Driver Flip Zimmerman. John David Washington is de zoon van Denzel Washington, die vier films maakte met Spike Lee (waaronder Malcolm X en Inside Man).

Black Klansman ging gisteravond op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, waar de film een staande ovatie kreeg. De eerste reacties stroomden daarna natuurlijk twitter op, en ze zijn zeer positief:
















NieuwsFilm

meest populair