BlacKkKlansman (2018)

Infiltrate hate.

Black is beautiful. Hate is ugly.
play

7,7 details

  • 135 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigde Staten
135 Min Verenigde Staten

Ron Stallworth is de eerste Afrikaans-Amerikaanse detective die werkt voor het Colorado Springs Police Department. Hij is van plan naam voor zichzelf te maken en gaat dus infiltreren bij de Ku Klux Klan. Daarvoor werkt hij samen met de doorgewinterde cdollega Flip Zimmerman.

Regie
Spike Lee
Cast
Alec Baldwin, Adam Driver, Topher Grace, Robert John Burke, John David Washington, Corey Hawkins, Isiah Whitlock Jr., Paul Walter Hauser, Harry Belafonte, Laura Harrier, Ryan Eggold, Brian Tarantina, Arthur J. Nascarella, Ashlie Atkinson, Jasper Pääkkönen, Fred Weller, Michael Buscemi, Ken Garito, Damaris Lewis, Ato Blankson-Wood, Elise Hudson, Dared Wright.
Release
14.05.2018
Release NL
30.08.2018
Release DVD
23.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Spike Lee | Cast: John David Washington (Ron Stallworth), Adam Driver (Flip Zimmerman), Laura Harrier (Patrice Dumas), Jasper Pääkkönen (Felix Kendrickson), Alec Baldwin (Dr. Kennebrew Beauregard), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2018

Spike Lee vliegt er meteen goed in: een tierende Alec Baldwin probeert uit alle macht een Ku Klux Klan promotiefilmpje op te nemen, maar komt door zijn geraaskal niet uit zijn woorden. Tegelijkertijd zien we scènes uit Gone with the Wind: een klassieker met een twijfelachtige reputatie door het romantiseren van de slavernijperiode. De beginscène is lachwekkend, maar de ondertoon schrijnend en zorgwekkend. Hij is exemplarisch voor de rest van BlacKkKlansman, waarin Lee een bizar verhaal over racisme eind jaren zeventig op zowel pijnlijke als vermakelijke wijze knap terugbrengt naar de politieke en sociale situatie van het Amerika van vandaag de dag.

BlacKkKlansman is zonder twijfel een 'Spike Lee Joint'. Boos, grappig, kleurrijk, en vooral: pijnlijk actueel. Zo is het waarschijnlijk niet toevallig dat Baldwin, een bekende Trump-imitator, gecast werd als gal spuwend KKK-lid in de allereerste scène. Verder worden er leuzen gescandeerd als 'America First', 'take our country back', en 'to achieve its greatness again'. De meest directe link naar Trump is misschien wel de voorspelling van één van de personages dat er op een dag een 'white supremacist' als president de scepter zal zwaaien.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

BlacKkKlansman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

BlacKkKlansman

acties