John David Washington heeft het acteertalent van vader Denzel geërfd: dit blijft zijn beste film

John David Washington heeft het acteertalent van vader Denzel geërfd: dit blijft zijn beste film

'BlacKkKlansman' is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth.

Denzel Washington is een groot acteur die in heel veel geweldige films heeft gespeeld. Zijn zoon John David Washington heeft dat acteertalent doorgekregen en heeft intussen ook een mooie acteercarrière opgebouwd. Zo was hij te zien in onder andere Tenet van regisseur Christopher Nolan en The Creator.

Maar zijn beste film blijft BlacKkKlansman uit 2018, wat zijn grote doorbraak was. Deze biografische misdaad-dramafilm is geschreven en geregisseerd door Spike Lee en is geïnspireerd op de autobiografie Black Klansman van Ron Stallworth. De echte Ron Stallworth wilde oorspronkelijk dat Denzel Washington hem zou spelen, maar was dolblij toen hij ontdekte dat zijn zoon de rol kreeg.

Verhaal
Washington speelt in BlacKkKlansman de hoofdrol van Ron Stallworth, samen met Adam Driver, Laura Harrier en Topher Grace. Bovendien markeerde het ook de laatste speelfilm van Harry Belafonte voor zijn dood in april 2023, die een cameo maakt in de film. Gevestigd in de jaren 1970 in Colorado Springs, Colorado, volgt de film het verhaal van Ron Stallworth, de eerste Afro-Amerikaanse detective bij het politiedepartement van de stad.

Vastbesloten om naam voor zichzelf te maken, begint Stallworth moedig aan een gevaarlijke missie: infiltreren en blootleggen van de Ku Klux Klan. De detective rekruteert al snel een meer ervaren collega, Flip Zimmerman (Driver), voor het undercoveronderzoek van zijn leven. Samen bundelen ze hun krachten om de extremistische haatgroep neer te halen terwijl de organisatie probeert haar retoriek te zuiveren om aantrekkelijker te zijn voor de mainstream.

Geprezen
BlacKkKlansman blijft de beste film waar Washington in speelt. Het was genomineerd voor 6 Oscars en won die voor Beste Bewerkte Scenario. Het was ook genomineerd voor 4 Golden Globe Awards, waaronder Beste Film - Drama. Washington zelf werd voor zijn rol in BlacKkKlansman ook genomineerd voor zowel een Golden Globe Award als een SAG Award.


De film heeft een score van 96% op Rotten Tomatoes en is zo de film waarin Washington speelt met de hoogste score. Het kritische oordeel van de website luidt: "BlacKkKlansman gebruikt geschiedenis om bijtend scherp commentaar te leveren op de huidige gebeurtenissen en brengt onderweg enkele van Spike Lee's hardste werk in decennia naar voren."

Kijken?
Je kan BlacKkKlansman bekijken op Prime Video en de film is ook te vinden op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair