'Solo'-acteur Alden Ehrenreich zag hoe zijn oom zijn vader vermoordde

'Solo'-acteur Alden Ehrenreich zag hoe zijn oom zijn vader vermoordde

Dit als achtjarige jongen.

Acteur Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story, Hail, Caesar!) heeft op papier alles; Ehrenreich komt uit een welvarend gezin, kreeg privé scholing, heeft een leuke kop en staat bovendien aan de start van een mooie Hollywoodcarrière met de release van Solo in aankomst. Desondanks gaat achter al dit geluk een zware familietragedie schuil. Als achtjarig jongetje zag hij namelijk hoe zijn bloedeigen oom zijn vader neerstak met keukenmes. Zijn vader overleefde die aanval niet.

Nu acteur Alden Ehrenreich langzaam begint door te breken als filmacteur, komen we ook steeds meer over de 28-jarige Amerikaan te weten. In een interview met de krant The Sun vertelde Ehrenreichs andere oom Nicholas Benedict meer over de jeugd van de acteur. Zijn kinderjaren blijken, ondanks dat hij uit een warm nest komt, behoorlijk heftig te zijn geweest.

Twintig jaar geleden zag Ehrenreich hoe zijn vader werd doodgestoken door zijn mentaal zieke oom. Ehrenreich ging samen met zijn vader de oom ophalen om gezamenlijk een joods feest te kunnen vieren, maar dat nam een dramatische wending toen zijn oom onderweg een keukenmes tevoorschijn haalde en zijn broer neerstak. Stemmen in zijn hoofd, mede veroorzaakt door zijn drugsgebruik, zouden hem daartoe hebben aangezet.

Ehrenreichs vader kon de auto nog naar een tankstation rijden en daar bellen naar de hulpdiensten. In het ziekenhuis bleek later dat de artsen niets meer voor hem konden doen. Op de begrafenis van Ehrenreichs vader zag de oom die nu zijn verhaal heeft gedaan in The Sun de acteur voor het laatst. Hij was getrouwd met de zus van Ehrenreichs vader en gestoorde oom.

Ehrenreichs oom werd uiteindelijk opgesloten in een behandelingskliniek en is daar waarschijnlijk zo'n dertien jaar geleden al overleden. Bekend is dat Ehrenreich niet graag verteld over zijn jeugdjaren, maar met deze tragische gebeurtenissen in het achterhoofd is dat ook niet heel vreemd.

NieuwsFilm

meest populair