Algemeen

Recensie: 'Solo: A Star Wars Story'

Vooral de bekende gezichten maken indruk!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Tako om 12:53 in Algemeen
Wil je weten waar Solo: A Star Wars Story te zien is, maak dan gebruik van onze bioscoopagenda.

Recensie: Solo: A Star Wars Story (2018) -

Regie: Ron Howard | Cast: Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Woody Harrelson, Emilia Clarke

.."Toen bekend werd dat Disney als nieuwe eigenaar van Star Wars een gloednieuwe trilogie zou gaan afwisselen met losstaande films, had het er alle schijn van dat de 'hoofdfilms' een veilige koers zouden varen terwijl de zogenaamde 'anthology-films' onbekend terrein zouden verkennen van het rijkgevulde Star Wars-universum. Het blijkt echter iets anders te zijn gelopen: terwijl de Romeins genummerde films her en der wat onverwachte wendingen nemen, blijken de tussentijdse films vooral puntjes te verbinden tussen de eerste twee trilogieën. Eersteling Rogue One: A Star Wars Story wist zich daarin aardig van zijn taak te kwijten door te werken vanuit een nooit eerder toegelicht plotpunt en trok daarvoor een blik verse personage open, terwijl enkele bekende gezichten aan de zijlijn bleven. Dat lijkt een eenmalige uitzondering te zijn geweest, want in de nabije toekomst hoeven we enkel spin-offs te verwachten van populaire personages uit de eerste Star Wars-trilogie."..

Lees de volledige review van 'Solo: A Star Wars Story' geschreven door Thierry Verhoeven.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rderegt

Avatar

De meeste reviews zeggen dat de film Saai is. Ik denk dat ik deze maar oversla.

Master Of Films

Avatar

Rderegt "De meeste reviews zeggen dat de film Saai is."
Saai: A Saai Wars Story?

Overgens scoort Ranger Solo nog wel beter dan The Phantom Menace & Attack of the Clones op RT. ;-)

GreenHornet

Avatar

ben benieuwd wat Solo gaat doen in het 2de weekend.

eltorro

Avatar

@Master Of Films: Dat zegt dan ook weer niet zoveel :P

Master Of Films

Avatar

Ach ik laat alleen even weten dat Ranger Solo volgens de RT critics onder de scores van A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, Revenge of the Sith, The Force Awakens, The Last Jedi & Rogue One staat. De rest mag je eigen conclusies gaan trekken eltorro :P

chefry1983

Avatar

Overslaan dus. Precies wat ik al dacht. Starwars word steeds zwakker en slechter.

SaulKarath

Avatar

Ik snap de negativiteit niet zo goed. Gisteren de film gezien en hij kijkt heerlijk weg!
Avontuurlijk, vlot en bezorgd een glimlach op je gezicht.

Denk dat de productieproblemen, publieksontvangst the Last Jedi en het feit dat dit geen "groot verhaal" is de negatieve toon hebben gezet. Onterecht. Lekker kijken en je laten vermaken!

aspers

Avatar

@SaulKarath, ik snap die negativiteit wél. Die is er al vanaf de start van dit project. Sterkerk nog, die is er al vanaf dat bekend werd dat Disney met Star Wars aan de slag ging.

Terecht? Nee! Maar een eerlijke kans zal zo'n project als Solo bij een aantal nooit krijgen.

SaulKarath

Avatar

@aspers:
True, true. De negativiteit is inderdaad wel te snappen. Als ik nu kijk naar hoe ze de marketing hebben aangepakt mist daar ook echt even iets enthousiasmerends. Een decemberrelease had misschien de hype wat meer kunnen opbouwen (al is het alleen maar omdat we weer even moeten wachten na The Last Jedi). Daardoor voelt deze extra overbodig.

En de reviews die ik nu weer lees is dat hij ''te safe'' is bijvoorbeeld, maar veel fans vonden The Last Jedi dan weer teveel gekke keuzes maken, niet gek dat ze nu meer op safe spelen. Star Wars fans.. die vinden altijd wat haha.

Voor mij is safe goed genoeg: een solide Star Wars film is fantastisch. Even dik twee uur in die wereld zonder Jar Jar's, nóg grotere Death Stars of een net-niet-huilende Mark Hamill.

Moet ik daarbij wel zeggen: misschien dat juist dóór die negativiteit maakt dat ik de film extra leuk vond. Mijn verwachtingen stonden erg laag.

benjamin

Avatar

SaulKareth "Denk dat de productieproblemen, publieksontvangst the Last Jedi en het feit dat dit geen "groot verhaal" is de negatieve toon hebben gezet. "

aspers " ik snap die negativiteit wél. Die is er al vanaf de start van dit project. Sterkerk nog, die is er al vanaf dat bekend werd dat Disney met Star Wars aan de slag ging. "
Is het weer smoesjestijd of denken jullie aan een andere soort negativiteit? Overigens was de publieksontvangst van The Last Jedi overwegend positief.

JackyMax

Avatar

SOLO smaakt naar meer!!

gimme part 2

John Wayne

Avatar

Gek genoeg lees ik nergens een recensie die stelt dat de film bagger is. Het schijnt gewoon een leuke film te zijn. De negativiteit komt alleen van mensen die de film nog niet gezien hebben en alvast een oordeel klaar hebben liggen. Ik zie hier bij de reacties ook al veel van die zeurdozen en dat is jammer.

Chris23

Avatar

Zou het daarom ook zo stil zijn op de reviewpagina? ;)

SunChaser

Avatar

Gezien. Wat een bagger. Zag m in 2D en daar was het eerste uur vooral donker en grauw. Kun je nagaan hoe donkerder het wordt met een 3D bril op. Het is ook negens spandend. Emilia heeft niets te doen en geen click met Dinges en de verklaring van de naam Solo is zoooo gezocht

nieuwslaatste nieuws

meest populair