Algemeen

'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin maakt 'The Ice Dragon'

Hij produceert de animatiefilm, gebaseerd op zijn gelijknamige kinderboek.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 13:00 in Algemeen
Zullen we ooit The Winds of Winter te lezen krijgen?

Het zesde boek van de A Song of Ice and Fire-reeks, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, zou oorspronkelijk uitkomen in 2014, zo was de schatting. Vier jaar later is de publicatie van het boek nog lang niet in zicht. De serie heeft de boeken inmiddels allang ingehaald, en het is nog maar zeer de vraag of het boek zal verschijnen voordat de laatste aflevering van de serie wordt uitgezonden volgend jaar. En dan hebben het nog niet eens over het aangekondigde zevende en laatste deel van de boekenreeks, A Dream of Spring, dat daarna nog geschreven moet worden.

Waarom duurt dit zo lang? George R.R. Martin is van nature geen snelle schrijver, en zijn aandacht is dankzij het succes van Game of Thrones de afgelopen jaren alle kanten opgegaan.

Nu komt er bijvoorbeeld een verfilming van The Ice Dragon, die hijzelf zal produceren. De film The Ice Dragon wordt een animatiefilm, gebaseerd op Martins gelijknamige kinderboek.

Het boek speelt zich niet af in dezelde fantasiewereld als A Song of Ice and Fire/Game of Thrones, we hoeven dus geen personages uit Westeros in de film te verwachten. Het boek was oorspronkelijk een kort verhaal dat Martin schreef in 1980, lang voordat hij aan de boekenreeks begon die hem beroemd maakte.

Volgens de synopsis van het boek was de ijsdraak een gevreesd wezen uit legendes, omdat geen mens het ooit heeft kunnen temmen. Als het overvloog, liet het desolate kou en bevroren landen achter. Maar Adara was niet bang. Want Adara was een winter kind, geboren in de ergste vrieskou die men zich kan herinneren.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Voor kids dus. Kan niet wachten op het volgende seizoen van GoT en daar zit ook een ice dragon in dus deze film ken de groeten krijgen.

horizon

Avatar

Geweldig boek.

En als je afgeblakerde huid in een kinderboek vind thuishoren...
Voor de oudere kinderen dus. :)

Master Of Films

Avatar

horizon "Voor de oudere kinderen dus. :)"
Oh gaan ze voor de NC-17 rating ;-)

RoberPaulsen

Avatar

Lekker dan, heb alleen de boeken gelezen en zit al eindeloos te wachten op het vervolg

Thiver

Avatar

Kaj van Zoelen "Waarom duurt dit zo lang? George R.R. Martin is van nature geen snelle schrijver, en zijn aandacht is dankzij het succes van Game of Thrones de afgelopen jaren alle kanten opgegaan."

Had het niet iets te maken met zijn promotionele werkzaamheden? ;)

Mav Damian

Avatar

Mwoa ik sta niet direct te popelen op het laatste seizoen van GoT. Namelijk door seizoen 7! Voor mij meschien het zwakste seizoen in de serie is.
Meschien komt het van mijn toren hoge verwachtingen door seizoen 6.
Maar bon de ijsdraak was wel cool om te zien. Benieuwd hoe ze dat allemaal gaan oplossen met de ondoden.

Ereptile

Avatar

@Mav, ik vond Seizoen 5 veel zwakker dan seizoen 6 of 7, al vond ik seizoen 7 ook niet bijster goed hoor. Enige scene die echt indruk maakte in seizoen 7 was de aanval van Drogon op de Lannisters. Dat hele gevecht in aflevering 6 Beyond The Wall was tof om te zien, maar had meer in gezeten.

Ik blijf Game of Thrones geweldig vinden, maar de eerste 4 seizoenen blijven voor mij de beste! Vooral seizoen 3 en 4 hebben voor mij een speciaal plekje op mijn favorieten lijstje.

Het moment dat ze van de boeken afgingen in seizoen 5, daar begon de daling in kwaliteit. En al zaten er sterke momenten in seizoen 6 (Battle of the Bastards & Hold The Door), er zaten ook slecht uitgewerkte moorden in die nergens op sloegen (Dorne bijvoorbeeld).

Tycho Nestoris

Avatar

Game of Thrones is nog altijd mijn favoriete serie die momenteel op tv is. Alhoewel het laatste seizoen inderdaad iets minder was ( vooral op het schrijversvlak ) is het nog altijd een absolute topserie. Fantastisch acteerwerk, onverwachte wendingen, prachtige locaties en effecten waar sommige films nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Ben dan ook erg benieuwd naar het laatste seizoen.

Frietgezicht

Avatar

^ Eens. Plus mooie actiescenes wat je zelfs in veel films niet ziet. In o.a. The Spoils of War werden we weer verwend.
En een compliment voor de soundtrack.

Tja minder,kon het beter? Het niveau was altijd zo hoog...

nieuwslaatste nieuws

meest populair