'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin maakt 'The Ice Dragon'

'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin maakt 'The Ice Dragon'

Hij produceert de animatiefilm, gebaseerd op zijn gelijknamige kinderboek.

Zullen we ooit The Winds of Winter te lezen krijgen?

Het zesde boek van de A Song of Ice and Fire-reeks, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, zou oorspronkelijk uitkomen in 2014, zo was de schatting. Vier jaar later is de publicatie van het boek nog lang niet in zicht. De serie heeft de boeken inmiddels allang ingehaald, en het is nog maar zeer de vraag of het boek zal verschijnen voordat de laatste aflevering van de serie wordt uitgezonden volgend jaar. En dan hebben het nog niet eens over het aangekondigde zevende en laatste deel van de boekenreeks, A Dream of Spring, dat daarna nog geschreven moet worden.

Waarom duurt dit zo lang? George R.R. Martin is van nature geen snelle schrijver, en zijn aandacht is dankzij het succes van Game of Thrones de afgelopen jaren alle kanten opgegaan.

Nu komt er bijvoorbeeld een verfilming van The Ice Dragon, die hijzelf zal produceren. De film The Ice Dragon wordt een animatiefilm, gebaseerd op Martins gelijknamige kinderboek.

Het boek speelt zich niet af in dezelde fantasiewereld als A Song of Ice and Fire/Game of Thrones, we hoeven dus geen personages uit Westeros in de film te verwachten. Het boek was oorspronkelijk een kort verhaal dat Martin schreef in 1980, lang voordat hij aan de boekenreeks begon die hem beroemd maakte.

Volgens de synopsis van het boek was de ijsdraak een gevreesd wezen uit legendes, omdat geen mens het ooit heeft kunnen temmen. Als het overvloog, liet het desolate kou en bevroren landen achter. Maar Adara was niet bang. Want Adara was een winter kind, geboren in de ergste vrieskou die men zich kan herinneren.



NieuwsFilm

meest populair