Celebrity

Harvey Weinstein gearresteerd

Maar na het betalen van zijn flinke borgsom direct weer vrijgelaten...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 17:21 in Celebrity
Meer dan zeven maanden heeft het moeten duren voordat de door vele vrouwen van seksuele intimidatie beschuldigde Hollywoodproducent Harvey Weinstein zou worden opgepakt voor zijn vermoedelijke wandaden. Zojuist is bekend geworden dat Weinstein eerder op de dag is gearresteerd door de politie. De gevallen studiobaas zou zichzelf hebben gemeld op een politiebureau in New York, Amerika.

Weinstein wordt door de autoriteiten aangeklaagd voor verkrachting en gedwongen seks. Deze vrijdagochtend meldde Weinstein zichzelf bij de politie. Niet veel later werd hij officieel gearresteerd en voorgeleid aan de rechter. Zijn borg werd vastgesteld op 10 miljoen dollar of 1 miljoen dollar cash. Weinstein heeft deze direct voldaan, waardoor hij nu - weliswaar in afwachting van zijn proces - op vrije voeten is. Wel moet hij een elektronische enkelband dragen. Daarnaast heeft hij zijn paspoort moeten inleveren en mag hij alleen reizen tussen New York en Connecticut.

Hiermee is dus een nieuwe stap gezet in het langlopende misbruikschandaal. Overigens betekent dit niet dat de 66-jarige Weinstein hiermee schuld bekent. Buiten de rechtbank zei zijn advocaat namelijk in een persconferentie dat Weinstein onschuldig zal pleiten. "Mijn client heeft het castingbankje niet uitgevonden en is onschuldig. Wij verwachten dan ook dat de uitkomsten van deze rechtszaak gunstig voor hem zullen uitvallen", deelde zijn advocaat mee. "Wij zijn ervan overtuigd dat de jury de verhalen van deze vrouwen niet zal gaan geloven".

Overigens draait dit proces slechts om twee zaken; één zaak uit 2004 en één zaal uit 2013. Of de andere - ruim zeventig - beschuldigingen tegen Weinstein ook nog gaan resulteren in daadwerkelijke rechtszaken, is nu nog niet bekend. De openbaar aanklager van New York heeft in ieder geval laten weten opgelucht te zijn met deze stap. Er lopen op dit moment ook nog onderzoeken naar Weinsteins gedrag in Los Angeles en Londen, Engeland, maar het vinden van overtuigend bewijsmateriaal is in dergelijke zaken vaak lastig. Daarom ontsprong Weinstein tot nu toe waarschijnlijk ook steeds de dans.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

"Wij zijn ervan overtuigd dat de jury de verhalen van deze vrouwen niet zal gaan geloven"

Je mag niet jokken.

Moviemagic

Avatar

Massamisbruiker Harvey Weinstein eindelijk gearresteerd!


Jeffrey Kouters, altijd open en onbevooroordeeld.

JustACook

Avatar

"Innocent untill proven guilty" was het toch?

nieuwslaatste nieuws

meest populair