Morgan Freeman kapot van beschuldigingen

Morgan Freeman kapot van beschuldigingen

Inmiddels zeventien vrouwen beschuldigen hem van herhaaldelijke seksuele intimidatie.

In een aanvullend statement heeft een emotionele Morgan Freeman (Going in Style, Now You See Me 2) nogmaals benadrukt dat hij de vrouwen, die zich afgelopen donderdag in een door CNN gepubliceerd artikel het slachtoffer hebben genoemd van vergaande seksuele intimidatie door de acteur, niets heeft misdaan. Volgens Freeman is er hooguit sprake van een 'misplaatste grap'.


Lees hier deel I uit deze zaak!


"Het raakt me ontzettend dat tachtig jaar van mijn leven in een oogwenk wordt ondermijnd door de berichten die afgelopen donderdag naar buiten zijn gebracht", zegt Freeman in een aanvullend statement. "Alle slachtoffers van seksuele intimidatie verdienen het om gehoord te worden. Desondanks is het niet juist om dergelijke, verschrikkelijke incidenten te vergelijken met misplaatste complimenten en grappen".

"Ik geef toe dat ik iemand ben die het van belang vindt dat vrouwen - en mannen - zich gewaardeerd en op hun gemak voelen", vervolgt de 80-jarige Freeman. "Daarom plaag en complimenteer ik vrouwen soms, gewoon op een luchtige en humoristische manier. Althans, dat is wat ik altijd dacht te doen, maar schijnbaar is dat niet altijd zo overgekomen".

Volgens Freeman is die miscommunicatie de reden dat hij deze donderdag direct zijn excuses heeft aangeboden. "Ik zal doorgaan met het aanbieden van mijn excuses aan iedereen die ik misschien pijn heb gedaan. Nogmaals, zo heb ik het nooit bedoeld". De Oscarwinnaar lijkt dus open te staan voor een goed gesprek met de desbetreffende vrouwen, waarvan de meeste overigens hun verhaal anoniem hebben gedaan.

Desondanks is hij verder heel helder in zijn statement. "Laat ik duidelijk zijn. Ik heb nooit een veilige werkomgeving gecreëerd, vrouwen aangevallen of werk aangeboden in ruil voor seks. Iedereen die dat suggereert, heeft het bij het verkeerde eind", benadrukt de Hollywoodster. Freeman hoopt dus niet zo herinnerd te worden, na zijn lange en succesvolle carrière.

NieuwsFilm

meest populair