Celebrity

Morgan Freeman kapot van beschuldigingen

Inmiddels zeventien vrouwen beschuldigen hem van herhaaldelijke seksuele intimidatie.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 12:42 in Celebrity
In een aanvullend statement heeft een emotionele Morgan Freeman (Going in Style, Now You See Me 2) nogmaals benadrukt dat hij de vrouwen, die zich afgelopen donderdag in een door CNN gepubliceerd artikel het slachtoffer hebben genoemd van vergaande seksuele intimidatie door de acteur, niets heeft misdaan. Volgens Freeman is er hooguit sprake van een 'misplaatste grap'.


Lees hier deel I uit deze zaak!


"Het raakt me ontzettend dat tachtig jaar van mijn leven in een oogwenk wordt ondermijnd door de berichten die afgelopen donderdag naar buiten zijn gebracht", zegt Freeman in een aanvullend statement. "Alle slachtoffers van seksuele intimidatie verdienen het om gehoord te worden. Desondanks is het niet juist om dergelijke, verschrikkelijke incidenten te vergelijken met misplaatste complimenten en grappen".

"Ik geef toe dat ik iemand ben die het van belang vindt dat vrouwen - en mannen - zich gewaardeerd en op hun gemak voelen", vervolgt de 80-jarige Freeman. "Daarom plaag en complimenteer ik vrouwen soms, gewoon op een luchtige en humoristische manier. Althans, dat is wat ik altijd dacht te doen, maar schijnbaar is dat niet altijd zo overgekomen".

Volgens Freeman is die miscommunicatie de reden dat hij deze donderdag direct zijn excuses heeft aangeboden. "Ik zal doorgaan met het aanbieden van mijn excuses aan iedereen die ik misschien pijn heb gedaan. Nogmaals, zo heb ik het nooit bedoeld". De Oscarwinnaar lijkt dus open te staan voor een goed gesprek met de desbetreffende vrouwen, waarvan de meeste overigens hun verhaal anoniem hebben gedaan.

Desondanks is hij verder heel helder in zijn statement. "Laat ik duidelijk zijn. Ik heb nooit een veilige werkomgeving gecreëerd, vrouwen aangevallen of werk aangeboden in ruil voor seks. Iedereen die dat suggereert, heeft het bij het verkeerde eind", benadrukt de Hollywoodster. Freeman hoopt dus niet zo herinnerd te worden, na zijn lange en succesvolle carrière.

46 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

waarom komen ze er nu pas mee.

Decepticon

Avatar

Ik sta volledig achter Freeman, die hele metoo beweging gaat de verkeerde kant op.
Zwak van de slachtoffers om anoniem te blijven, bij deze beschuldigingen van wat lijkt normaal flirtgedrag.

Ereptile

Avatar

"Daarom plaag en complimenteer ik vrouwen soms, gewoon op een luchtige en humoristische manier. Althans, dat is wat ik altijd dacht te doen, maar schijnbaar is dat niet altijd zo overgekomen"


Nee, nu er geld te halen is en vrouwen makkelijk het slachtoffer kunnen spelen dankzij dat hele MeToo gebeuren, is een luchtige grap opeens een reden om iemand voor seksueel misbruik aan te klagen.

En inderdaad ook zwak om anoniem te blijven, omdat "je baan op het spel staat". Als er daadwerkelijk misbruik heeft plaatsgevonden, dan zou niet jij hoeven te vrezen voor je baan, maar juist degene die je aanklaagt!

Ik heb een clip gezien waar het om ging bij een interview van CNN. Die hele opmerking die hij maakte was gericht naar Michael Caine die naast hem zat.

benjamin

Avatar

Decepticon "bij deze beschuldigingen van wat lijkt normaal flirtgedrag."

Ereptile " is een luchtige grap opeens een reden om iemand voor seksueel misbruik aan te klagen. "
Ongevraagd iemands rokje optillen is dus gewoon normaal gedrag en een luchtige grap?

Prince John

Avatar

Eens met Benji. Ik snap nog steeds niet hoe sommige mensen acties zoals deze verdedigen en waarom er telkens opnieuw een uitleg nodig is. Ik vindt het zelf ook bijzonder jammer dat grootheden zoals Kevin Spacey en Morgan Freeman hiervoor zijn aangeklaagd, maar als ze zich daadwerkelijk zo hebben gedragen, moeten we ze dan verdedigen en het proberen goed te praten? En Decepticon, als jij rokjes optilt, ongewenst vastpakt en je vrouwen om je heen bang maakt vanwege je gedrag dan moet je toch maar eens dringend anders leren flirten...

Ereptile

Avatar

Benjamin "Ongevraagd iemands rokje optillen is dus gewoon normaal gedrag en een luchtige grap? "


Lees even wat ik quote. Een "compliment". Iemands rokje optillen vind ik ook te ver gaan en is geen plaag gedrag meer. Is dat bovendien al wel bewezen dat hij dat heeft gedaan?

Maar iedere misplaatste compliment is nu opeens reden om je aangevallen en seksueel geïntimideerd te voelen.

Het is tegenwoordig heel makkelijk om te zeggen dat er iets is gebeurd. Het ergste is dat er al meteen een oordeel is geveld voordat het echt bewezen is. Dan maak je moedwillig voor geld iemands carrière kapot.

Is er net als bij Weinstein concreet bewijs? Dan ja, dan is het rechtvaardig dat vrouwen opstaan en hun stem laten horen.

Prince John

Avatar

@ Ereptile

Met je eens Ereptile, maar het lijkt toch echt niet op complimenten; op diverse (film)sites is nu te lezen dat Freeman zo'n bijna twintig vrouwen heeft lastig gevallen. Zo wordt er gezegd dat hij vervelende opmerkingen maakte over figuur en kleding, vrouwen ongewenst heeft vastgepakt, meermaals de rok bij een persoon probeerde omhoog te trekken, vragen of ze ondergoed aanhadden en op andere manieren heeft misdragen. Oké, je verdedigt hem nu, ik beweer ook niet dat hij nu al schuldig is en maar moet verdwijnen zoals Spacey, maar hij ontkent het niet in zijn eerste reactie. Plus, hij heeft een heel team om zich heen om met zo'n goed mogelijk antwoord te komen, geloof maar dat er hard en lang is nagedacht over deze bovenstaande reactie van de acteur om hem zo zielig mogelijk over te laten komen. Hoe dan ook, zijn carrière verdient geen klap te krijgen als dit niet waar is, maar als er echt zo'n twintig vrouwen beweren door hem seksueel geïntimideerd te zijn en er ook getuigen van deze acties zijn dan komt de waarheid echt wel uit. Het hoeft ook niet het einde te betekenen van zijn carrière; Michael Douglas werd ook een paar maanden geleden aangeklaagd maar na geen enkel concreet bewijs hoor je daar ook niet meer van, terwijl regisseur Luc Besson voor verkrachting is aangeklaagd door een persoon en de meeste mensen hier op FT dat niet als een verassing zien omdat het een rare gozer is of een lijpe kop heeft. Freeman heeft gewoon een legendarische carrière achter de rug en wordt gezien als een van de grootste acteur van de laatste vijftig jaar, daarom komt de klap volgens mij ook harder aan (bij mij in ieder geval) en is het lastig te geloven, maar als zijn gedrag daadwerkelijk was zoals al deze vrouwen beweren zijn het geen 'complimenten' of 'luchtige grappen' te noemen, ook al ziet Freeman dat zelf wel zo.

Monojaxx

Avatar

Wat een walgelijk gedoe dat #metoo. Weer we een of andere feministische actie mannen wereldwijd als slechterikken aan te prijzen. Ik sta 100% achter Morgan. Deze man heeft geen kwaad in de zin, absoluut niet!!!

Monojaxx

Avatar

Wat een walgelijk gedoe dat #metoo. Weer we een of andere feministische actie mannen wereldwijd als slechterikken aan te prijzen. Ik sta 100% achter Morgan. Deze man heeft geen kwaad in de zin, absoluut niet!!!

Monojaxx

Avatar

Wat een walgelijk gedoe dat #metoo. Weer we een of andere feministische actie mannen wereldwijd als slechterikken aan te prijzen. Ik sta 100% achter Morgan. Deze man heeft geen kwaad in de zin, absoluut niet!!!

Civilian Supreme

Avatar

Mocht het niet waar zijn of zwaar overdreven beschadig je zo iemand behoorlijk en vind ik dat na goed onderzoek de betreffende mensen ook goed gestraft mogen worden.

benjamin

Avatar

Monojaxx "Ik sta 100% achter Morgan. Deze man heeft geen kwaad in de zin, absoluut niet!!!"
Jij kent de man persoonlijk?

Ereptile "Iemands rokje optillen vind ik ook te ver gaan en is geen plaag gedrag meer. Is dat bovendien al wel bewezen dat hij dat heeft gedaan? "
Hij doet zo te zien toch weinig moeite zo te zien om het tegen te spreken. Krijg verder trouwens de indruk dat er met al dat "het moet bewezen zijn" ook niet gigantisch consequent wordt omgesprongen.

lamoteg

Avatar

Als dat zo is dan moeten ze op het zelfde moment reageren, al dan niet platte hand tegen zijn kaak of knie in de ballen.

De reden dat ze geven, ja anders kunnnen we geen werk meer vinden in onze zoektocht naar roem.

Misschien denken ze nu zo die roem te krijgen.

Niemand van ons was er bij natuurlijk maar zij maar zeker dat er volop leugens aan het genereren zijn.

Goku32

Avatar

Goeie acteur Morgan Freeman laat die man gewoon met rust echt een onzin vind Ik. Als je iemand vast pakt word je al beschuldig van mistruik

Moviemagic

Avatar

Inmiddels zeventien vrouwen beschuldigen hem van herhaaldelijke seksuele intimidatie.


Opeens zijn het er 17? Waarom hebben die dan niet eerder iets aangegeven?

Frietgezicht

Avatar

Hallo allemaal! Net terug van het strand waar ik met met een goed geblindeerde zonnebril vrouwen heb zitten begluren. Heb ik nog Star Wars nieuws gemist?

Scheerzeep

Avatar

@MoF

Kristien Morato... leuk om die naam hier een keer voorbij te zien komen... geweldige journaliste! Ben jaloers op haar werk!

Artificialis

Avatar

Morgan Freeman kan bij alle opmerkingen die hij richting vrouwen maakt toch onmogelijk inschatten of deze achteraf als ongewenst worden beschouwd? De opmerkingen zijn overal op Internet terug te vinden, er is gewoon beeldmateriaal van. Het gaat telkens om flirtende complimenten, sinds wanneer is dat een misdaad?

Er wordt gezegd dat Morgan Freeman vrouwen op hun rug heeft aangeraakt. Dat beschouw ik als normaal lichamelijk contact. Een rokje optillen en vragen of de vrouw waarbij je dat doet ondergoed aan heeft is behoorlijk ongepast. Dat is iets waar hij best op aangesproken had mogen worden. Maar laten we een incident van een paar seconden niet direct opblazen tot enorme proporties.

Momenteel vind ik de consequenties voor Morgan Freeman velen malen erger dan de aantijgingen waarvan hij beschuldigd wordt. In het CNN interview doen de vrouwen wanhopig hun best om Morgan Freeman zwarter af te schilderen dan hij in feite is (no pun intended), terwijl er eigenlijk helemaal geen zaak ligt.

ridjieddo

Avatar

Rukubrick heeft bij deze de discussie gewonnen, amen! Btw: hoe zuig/neuk je een clit?
OT: +1 benji en Prince John

noah81

Avatar

Rokje omhoog tillen, vragen of ze ondergoed aanheeft.. Niks mis met een beetje flirten toch??
Ik vraag me af hoeveel acteurs, zoals Brad Pitt bijvoorbeeld, zulke acties en vragen van vrouwen kregen wat allemaal wel gewoon mag natuurlijk en als normaal beschouwd word.

Akke Moeka Hara

Avatar

Er zit maar één ding op, en dat is dat we allemaal bekeren tot de islam, en de vrouwen lekker gesluierd door het leven gaan, en wij werken maar mogen geen rente betalen of toepassen, elke man mag in een jurk rondlopen zonder dat je door hebt dat hij gay is.
Ons voedsel wordt schoner en minder bewerkt dan (denk ik).
Goedkopere benzine, maagden.
Win-win-win-win

Mav Damian

Avatar

noah81 "Rokje omhoog tillen, vragen of ze ondergoed aanheeft.. Niks mis met een beetje flirten toch??"
ik weet niet? Als het normaal is voor jou probeer het eens in het openbaar eens zien hoeveel mensen het normaal zullen vinden.

noah81 "Ik vraag me af hoeveel acteurs, zoals Brad Pitt bijvoorbeeld, zulke acties en vragen van vrouwen kregen wat allemaal wel gewoon mag natuurlijk en als normaal beschouwd word"
En waar haal je dat vandaan? Als (bijvoorbeeld) Brad Pitt zulke actie gedaan heeft denk ik dat hij nu ook wel klachten zal gekregen hebben.

benjamin

Avatar

Iamoteg "Misschien denken ze nu zo die roem te krijgen."
Door anoniem te blijven?

Artificialis "Maar laten we een incident van een paar seconden niet direct opblazen tot enorme proporties."
Sinds wanneer worden handelingen beoordeeld op basis van hun duur?

centr1no

Avatar

Waarom wordt 'harassment' vertaald als 'intimidatie' Jeffrey?

Benjamin " Hij doet zo te zien toch weinig moeite zo te zien om het tegen te spreken. Krijg verder trouwens de indruk dat er met al dat "het moet bewezen zijn" ook niet gigantisch consequent wordt omgesprongen. "

Als je dat 'rokje optillen' iedere keer op zichzelf staand leest dan is het ook een heel ander ding dan wanneer je het hele het hele verhaal hebt.
Bij alle berichten inclusief het artikel van CNN lees ik nergens dat door deze vrouwen bij Freeman is aangegeven dat zijn opmerkingen of avances ongepast of ongewenst waren.
Enkel in het 'rokje optillen' stukje staat dit:
CNN " In one incident, she said, Freeman "kept trying to lift up my skirt and asking if I was wearing underwear." He never successfully lifted her skirt, she said -- he would touch it and try to lift it, she would move away, and then he'd try again. Eventually, she said, "Alan [Arkin] made a comment telling him to stop. Morgan got freaked out and didn't know what to say." "

Wat ik lees is dat al die vrouwen dus met elkaar en waarschijnlijk ook met Arkin spraken over het gedrag van Freeman maar niemand het lef had om hem te vertellen dat zijn ouwegeilebokgedrag wat te ver ging.
Had hij zelf niet in de gaten moeten hebben dat zijn gedrag misschien te ver ging of niet altijd gewenst was? Als je al 50 jaar lang iets op een bepaalde manier doet en niemand zegt er iets van? Of in het geval van een bekend acteur waarschijnlijk erger dat er misschien wel mee gelachen wordt?
Ik vind persoonlijk het gedrag van al die vrouwen die die in hun ogen ongewenste gedragingen hebben getolereerd en het nu via de media vertellen verwerpelijk.

Frietgezicht

Avatar

+1 Rukubrick,valt weinig op af te dingen en mooi verwoord

Artificialis

Avatar

benjamin "Sinds wanneer worden handelingen beoordeeld op basis van hun duur?"

Kijk, het is duidelijk waar jij staat. Je kunt gewoon niet wachten tot er weer een heks op de brandstapel wordt gegooid. De context / omstandigheden / ernst van de beschuldigingen interesseert je verder niet. Een poging doen om een rokje op te tillen is voor jou blijkbaar genoeg om iemands complete reputatie, carrière, toekomst en nalatenschap te verwoesten.

benjamin

Avatar

centr1no "Had hij zelf niet in de gaten moeten hebben dat zijn gedrag misschien te ver ging of niet altijd gewenst was?"
Mij lijkt dat op z'n minst in het geval van dat rokje je toch zou mogen verwachten dat mensen zelf snappen dat zoiets te ver gaat.

benjamin

Avatar

Artificialis "Kijk, het is duidelijk waar jij staat. Je kunt gewoon niet wachten tot er weer een heks op de brandstapel wordt gegooid."
Het is precies toch niet zo duidelijk aangezien je interpretatie er weer compleet naast zit.

Artificialis "De context / omstandigheden / ernst van de beschuldigingen interesseert je verder niet."
En geloof jij zelf dat het jou wel zou interesseren?

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Een poging doen om een rokje op te tillen is voor jou blijkbaar genoeg om iemands complete reputatie, carrière, toekomst en nalatenschap te verwoesten."
Misschien moet Freeman een poging wagen zich naar zijn leeftijd te gedragen, dan zijn er ook geen schadelijke consequenties voor zijn carrière. Dit is een simpele kwestie van oorzaak en gevolg.
Ooit erover nagedacht om de verantwoordelijkheid een keer bij de dader te leggen?

Pronk47

Avatar

Toch wel zwak van de meest die vrouwen om anoniem te blijven

Artificialis

Avatar

benjamin "Het is precies toch niet zo duidelijk aangezien je interpretatie er weer compleet naast zit."

Dat krijg je ervan als je mensen conclusies moeten laten trekken op basis van de vragen die je stelt. Wat dacht je ervan om zelf eens een standpunt te onderbouwen?

benjamin "En geloof jij zelf dat het jou wel zou interesseren? "

Uhm, ja? Dat is de hele reden dat ik Morgan Freeman niet direct laat vallen. Kijk, bij Bill Cosby is het een ander verhaal. De bewijslast is overweldigend, de ernst van de aantijgingen is zeer zwaar, er zijn juridische stappen ondernomen, er is een rechtelijke uitspraak geweest.. Je zult mij hem niet horen verdedigen.

ThomasOMalley "Misschien moet Freeman een poging wagen zich naar zijn leeftijd te gedragen, dan zijn er ook geen schadelijke consequenties voor zijn carrière. Dit is een simpele kwestie van oorzaak en gevolg."

Wat bedoel je met leeftijd? Je zou dit bij 18 jarigen een minder groot probleem hebben gevonden? Ik wist niet dat er voor bejaarden gedragsregels waren opgesteld? Dus als 80 jarige mag je vrouwen niet complimenteren met hun uiterlijk, noch aanraken op hun rug? En een poging doen een rokje omhoog te trekken is voor jou ernstig genoeg om de vernietiging van iemands reputatie, carrière, toekomst en nalatenschap te rechtvaardigen?

ThomasOMalley "Ooit erover nagedacht om de verantwoordelijkheid een keer bij de dader te leggen?"

Ooit erover nagedacht om een man niet direct voor ''dader'' uit te maken omdat een vrouw hem daar voor uit heeft gemaakt? Hij heeft geen enkel strafbaar feit gepleegd. Deze vrouwen maken zich echter schuldig aan smaad en laster door zonder serieuze aantijgingen hem op deze manier openbaar neer te halen. Dat zijn helaas de feiten ThomasOMalley.

noah81

Avatar

@mav damian. In t openbaar? Brad Pitt die het zou doen?
Sjongejonge goed lezen is voor jou ook lastig he? Kijk eens goed wat ik schrijf voordat je reageeerd man.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Wat bedoel je met leeftijd? Je zou dit bij 18 jarigen een minder groot probleem hebben gevonden? Ik wist niet dat er voor bejaarden gedragsregels waren opgesteld? Dus als 80 jarige mag je vrouwen niet complimenteren met hun uiterlijk, noch aanraken op hun rug?"
Met leeftijd bedoel ik dat hij beter zou moeten weten. Niets gezegd over 18-jarigen, ik heb het over Freeman. Ook heb ik niet gesproken over wat hij precies gedaan heeft.

Artificialis "En een poging doen een rokje omhoog te trekken is voor jou ernstig genoeg om de vernietiging van iemands reputatie, carrière, toekomst en nalatenschap te rechtvaardigen?"
Daar ga ik niet over, ik ben geen rechter en ik heb geen invloed op de gevolgen. Hij had het kunnen voorkomen door zich anders te gedragen, dat was mijn punt.

Artificialis "Ooit erover nagedacht om een man niet direct voor ''dader'' uit te maken omdat een vrouw hem daar voor uit heeft gemaakt? Hij heeft geen enkel strafbaar feit gepleegd. Deze vrouwen maken zich echter schuldig aan smaad en laster door zonder serieuze aantijgingen hem op deze manier openbaar neer te halen. Dat zijn helaas de feiten ThomasOMalley."
Ik heb hem niet beschuldigd van een strafbaar feit. Ik noem hem een dader van handelingen die ervoor gezorgd hebben dat hij nu in een onfortuinlijke situatie zit die hij had kunnen voorkomen. Hij heeft zelfs excuses gemaakt en is dus blijkbaar zelf wel bereid verantwoordelijkheid te nemen.
Smaad en laster is overigens pas aan de orde als de aantijgingen onwaar blijken te zijn. Deze vrouwen beschuldigen van smaad en laster terwijl dat nog niet is bewezen is dus helaas geen feit, Artificialis.

Nogmaals dus voor de goede orde, want je hebt er nogal een handje van mijn woorden te verdraaien en mijn standpunt te veranderen:
Ik heb geen oordeel over wat hij allemaal heeft gedaan, noch heb ik een mening over de mate van rechtvaardigheid van de gevolgen.
Hij heeft zijn billen gebrand en nu moet hij op de blaren zitten. Hij had dit kunnen voorkomen door zich anders op te stellen.
Geef ik hiermee de dames groot gelijk dat ze hem publiekelijk te kakken zetten? Nee, ik vind het flauw. Maar zoals gezegd ga ik daar niet over en ik geloof dat hij dit had kunnen voorkomen.

noah81

Avatar

"Ooit erover nagedacht om een man niet direct voor ''dader'' uit te maken omdat een vrouw hem daar voor uit heeft gemaakt? Hij heeft geen enkel strafbaar feit gepleegd. Deze vrouwen maken zich echter schuldig aan smaad en laster door zonder serieuze aantijgingen hem op deze manier openbaar neer te halen. Dat zijn helaas de feiten"

Zo ist!

ThomasOMalley

Avatar

^Aah dus jij meet ook graag met 2 maten?
Wat gek dat Morgan Freeman volgens jullie pas schuldig is wanneer dit strafrechtelijk is aangetoond en dat de vrouwen die hem beschuldigen op voorhand al schuldig zijn aan smaad en laster (zonder enig juridisch proces)?
Erg vreemd, volgens mij zit de wereld zo niet in elkaar.

noah81

Avatar

^ Ja, hoe denk je dan dat er ineens 17vrouwen bij cnn hun verhaal doen, via een advertentie in de krant?
Ik vind het altijd maar raar dat niet1 vrouw het durfde om er toen al wat over te zeggen wanneer hij het echt deed. En nu ineens allemaal tegelijk.

ThomasOMalley

Avatar

^Erg ondoordacht en kortzichtig, maar je bent er in ieder geval eerlijk over.

Artificialis

Avatar

ThomasOMalley "Wat gek dat Morgan Freeman volgens jullie pas schuldig is wanneer dit strafrechtelijk is aangetoond en dat de vrouwen die hem beschuldigen op voorhand al schuldig zijn aan smaad en laster (zonder enig juridisch proces)?"

Complimenten geven, een hand op iemands rug leggen en plagerig een poging doen om iemands rokje omhoog te trekken zijn gewoon geen strafbare feiten. Zonder serieuze aantijgingen iemands reputatie publiekelijk aantasten is dat wettelijk gezien wel. Het gaat inderdaad niet zozeer om laster, wel om smaad.

ThomasOMalley "Ik heb geen oordeel over wat hij allemaal heeft gedaan, noch heb ik een mening over de mate van rechtvaardigheid van de gevolgen.
Hij heeft zijn billen gebrand en nu moet hij op de blaren zitten. Hij had dit kunnen voorkomen door zich anders op te stellen.
Geef ik hiermee de dames groot gelijk dat ze hem publiekelijk te kakken zetten? Nee, ik vind het flauw. Maar zoals gezegd ga ik daar niet over en ik geloof dat hij dit had kunnen voorkomen."

Je kunt ook een auto-ongeluk voorkomen door niet de weg op te gaan. Maar dat vind ik echt een onredelijk uitgangspunt. Als complimenten geven en ruggen aanraken kan leiden tot dit soort consequenties is het einde zoek. Er wordt nu veel focus gelegd op het ''rokje'' incident, maar laten we niet vergeten dat de aanstichters uit het CNN interview deze aanval op Morgan Freeman hebben geopend vanwege complimenten die hij tegen hun heeft gemaakt. Dat verhaal met dat rokje kwam hun goed uit, maar dat was helemaal niet hun persoonlijke beweegredenen om Morgan Freeman van seksuele intimidatie te beschuldigen.

Mav Damian

Avatar

noah81 "Kijk eens goed wat ik schrijf voordat je reageeerd man"
Heb ik gedaan. Dus ik heb u eigenlijk verkeerd begrepen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Complimenten geven, een hand op iemands rug leggen en plagerig een poging doen om iemands rokje omhoog te trekken zijn gewoon geen strafbare feiten."
Zou ik niet noodzakelijk 100% zeker van zijn.

Artificialis "Zonder serieuze aantijgingen iemands reputatie publiekelijk aantasten is dat wettelijk gezien wel. Het gaat inderdaad niet zozeer om laster, wel om smaad. "
Dat is weer kort door de bocht en niet gebaseerd op veroordelingen.

Artificialis "Je kunt ook een auto-ongeluk voorkomen door niet de weg op te gaan. "
Zou je zelf kunnen nagaan in welke zin die vergelijking niet opgaat of moet je dat ook uitgelegd worden?

Artificialis "Er wordt nu veel focus gelegd op het ''rokje'' incident, maar laten we niet vergeten dat de aanstichters uit het CNN interview deze aanval op Morgan Freeman hebben geopend vanwege complimenten die hij tegen hun heeft gemaakt."
Ik weet niet goed wat daar relevant aan is.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Zonder serieuze aantijgingen iemands reputatie publiekelijk aantasten is dat wettelijk gezien wel. Het gaat inderdaad niet zozeer om laster, wel om smaad."
Maar dit verklaart toch helemaal niet waarom je dit als feitelijk verkoopt? Volgens Freeman zelf is het wel degelijk voorgevallen en zoals gezegd betreft het alleen smaad wanneer de beschuldigingen onwaar blijken.

Artificialis "Je kunt ook een auto-ongeluk voorkomen door niet de weg op te gaan."
Dit is geen goede vergelijking. Hiermee suggereer je dat je een goede reden hebt om iemands rokje omhoog te trekken met inachtneming de mogelijke risico’s. Da’s met autorijden natuurlijk veel makkelijker (tijdsbesparing om er maar eentje te noemen).

Artificialis "Als complimenten geven en ruggen aanraken kan leiden tot dit soort consequenties is het einde zoek"
Ik snap de strategische beslissing om hier het rokjesincident weg te laten, maar buiten dat heb ik inmiddels meerdere keren aangegeven hier geen oordeel over te hebben. Het is nou eenmaal zo dat we, vooral nu in Hollywood, te maken hebben met een realiteit waar MeToo aanwezig is. Like it or not, het is nou eenmaal zo. Freeman weet dit.

Artificialis

Avatar

@ThomasOMalley
Bij smaad hoeft er geen sprake te zijn van onwaarheden, dat is alleen bij laster het geval. Dat incident met dat rokje is al van voor de tijd dat #MeToo begon, dus daar kon hij destijds niet vanaf hebben geweten. Volgens mij zijn de andere aantijgingen ook gebaseerd op gedrag van voor die tijd.

Prima dat jij een neutrale positie inneemt en geen van beide kanten de schuld toeschuift. Maar ik vind de ernst van de aantijgingen te zwak om de consequenties voor Morgan Freeman te rechtvaardigen. Er wordt al gesproken over het terugtrekken van reclames en het innemen van prijzen. Het is nu een smet die hij onterecht met zich blijft meedragen.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Prima dat jij een neutrale positie inneemt en geen van beide kanten de schuld toeschuift. Maar ik vind de ernst van de aantijgingen te zwak om de consequenties voor Morgan Freeman te rechtvaardigen."
Ik snap je standpunt, maar de gevolgen horen helaas wel bij het vak. Een leven in de schijnwerpers is er eentje waar Freeman bewust voor heeft gekozen en ook veel voordelen van heeft genoten. Inkomen, roem, status, noem maar op. De impact lijkt alleen maar uit verhouding omdat het lijkt alsof hij meer te verliezen heeft dan wij, maar de gevolgen bevinden zich binnen de proporties van zijn levensstijl.

Ang3l

Avatar

Nu wordt er andersom een angst cultuur gecreeerd. Ook lekker.........

nieuwslaatste nieuws

meest populair