Celebrity

Morgan Freeman (80) ook schuldig aan wangedrag? Acteur biedt excuses aan!

#MeToo gaat door!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 10:24 in Celebrity
Na uitgebreid onderzoek te hebben verricht, bracht CNN een nieuwe naam van een invloedrijk Hollywoodfiguur naar buiten die zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele intimidatie tegenover vrouwelijke collega's. De schuldige dit keer? Niemand minder dan acteur Morgan Freeman (Angel Has Fallen, The Nutcracker and the Four Realms) hangt nu aan de publieke schandaal. Lees hieronder alle details, plus de reactie van Freeman zelf op alle aantijgingen!

CNN tekende gisteren het verhaal op van een beginnende productieassistente die in de zomer van 2015 werkte aan de film Going In Style, waar Freeman een rol in had. Zij zou het slachtoffer van ongewenste aanrakingen en opmerkingen over haar lichaam en kleding zijn. Freeman zou haar regelmatig vlak boven haar billen hebben vastgepakt. "Een keer probeerde Freeman mijn rokje omhoog te trekken en vroeg hij of ik ondergoed aan had. Zelfs toen ik me wegtrok, bleef hij het proberen", vertelt het crewlid anoniem aan CNN. Uiteindelijk zou collega-acteur Alan Arkin Freeman tot orde hebben geroepen.

Eén uit zestien
Dit voorbeeld is slechts één van de zestien verhalen die CNN heeft onderzocht. Van de zestien mensen die hebben meegewerkt aan het ontluikende artikel over de normaal zo gerenommeerde acteur, beweren er acht het slachtoffer te zijn van het wangedrag van Freeman en de andere helft heeft zich gemeld als getuige. Een ander verhaal is afkomstig van de set van Now You See Me (2012). "We konden nooit wat strakkere kleding aantrekken, want elke keer als onze lichaamscontouren zichtbaar waren, dan maakte hij een opmerking over onze lichamen", vertelt een vrouwelijke producent over de ervaringen van haar en een collega. Ook medewerkers van Freemans productiebedrijf Revelations Entertainment en drie entertainmentjournalisten hebben zich gemeld.

Duidelijk patroon: een onprettige en onveilige werksfeer
Al met al tonen de verhalen een patroon waaruit blijkt dat Freeman de afgelopen tien jaar voor een zeer ongemakkelijke werksfeer heeft gezorgd voor zijn vrouwelijke collega's. Geen enkel slachtoffer heeft het incident overigens gemeld bij de politie. Een belangrijke reden blijkt dat de meeste vrouwen bang waren om hun (droom)baan te verliezen in de filmindustrie, gezien de invloedrijke positie van de Hollywoodster. Als alternatieve, praktische oplossing koos een aantal vrouwen ervoor om bijvoorbeeld andere kleren aan te doen als Freeman die dag in de buurt zou zijn. Dit beschrijft duidelijk de angstcultuur die ook uit veel vergelijkbare verhalen duidelijk werd.

Reactie van Freeman
Kortom: de beschuldigingen aan het adres van Freeman zorgen weer voor de nodige ophef. Freeman is de zoveelste machtige man in Hollywood die wordt beschuldigd van wangedrag. Inmiddels heeft Freeman zelf ook een statement naar buiten gebracht waarin hij zijn kant van het verhaal belicht. "Iedereen die me kent of ooit met me heeft samengewerkt, weet dat ik nooit iemand bewust zou beledigen of opzettelijk voor ongemakkelijkheid zou willen zorgen", zegt de 80-jarige Oscarwinnaar in zijn schriftelijke verklaring, die is gepubliceerd in diverse Amerikaanse media. "Ik verontschuldig me aan iedereen die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd door mij voelt. Dat was nooit mijn bedoeling", aldus Freeman.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.Opmerking: Het is aannemelijk dat CNN uitgebreid en eerlijk onderzoek heeft verricht naar de verhalen omtrent het gedrag van Morgan Freeman. Desondanks moet het vermeld worden, zoals CNN overigens zelf ook doet, dat een co-auteur van dit artikel - Chloe Melas - zelf ook negatieve ervaringen heeft gehad met de acteur, die hebben geleid tot het schrijven van dit stuk. Melas zou tijdens haar zwangerschap ongewenst zijn vastgepakt tijdens een interview ter promotie van 'Going in Style'. Ook zou Freeman discutabele opmerkingen als 'Je bent rijp' hebben gemaakt in haar aanwezigheid. Een woordvoerder van filmstudio Warner Bros. erkent Melas' bericht.

34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Was dan een geile boel op de set van Seven

Prince John

Avatar

Nu ook al Freeman... Gelukkig hebben we wel nog Denzel Washington en Samuel L. Jackson (sorry flauw grapje).

Master Of Films

Avatar

Ik zie de volgende reactie al voor me :P

Als vrouwen hem gaan beschuldigingen mogen zij wat mij betreft worden aangeklaagd voor poging tot doodslag. Een man op zo'n hoge leeftijd moet je op geen enkele manier meer in de stress brengen. Ik vind het erg dat Morgan Freeman door allerlei beschuldigingen extra stress ervaart en daardoor sneller een hartaanval kan krijgen.

Akke Moeka Hara

Avatar

Tim Robbins heeft nog geen aangifte gedaan?

Frietgezicht

Avatar

Hmmm benieuwd over wie het gaat MOF. Lijkt zijn nickname op een geslachtsziekte en rijmen de eerste 3 letters op de Engelse vertaling van ‘scheet’?

comkees

Avatar

Dit gaat nergens over .

Trek een jute zak aan en mannen geven geen opmerking .

Deze man heeft niemand tot iets gedwongen .

Als je je bek opentrekt geven ze geen opmerking meer .

Begrijp me niet verkeerd mensen die andere mensen dwingen tot seks vanuit een machts positie zijn evil maar als je niets meer mag zeggen of de werksfeer is vijandig gaat mij iets te ver .

Civilian Supreme

Avatar

Sommige dingen kun je zeggen of doen bij bepaalde mensen, en soms schat je dat helemaal verkeerd in, dan gaat het fout.
Hoeft niet eens met kwade opzet te zijn.
Ik heb een Antilliaanse collega gehad waar ik alles tegen kon zeggen, ook grapjes over lui zijn en zelfs huidskleur. Zou een onbekend of minder bekend iemand die grapjes maken dan kunnen ze beter gaan rennen.

Agent-P

Avatar

Je bent rijp klinkt inderdaad wel een beetje creepy.

Maar opmerkingen over een mooi lijf lijkt mij niet meer dan normaal. Bij mij thuis is het huis te klein als ik niet opmerk dat mijn vriendin zich heeft uitgedost.

Decepticon

Avatar

Het is officieel jongens, je kan en mag gewoon niet meer feiten, het is gebeurd. We moeten maar wachten tot vrouwen op ons mannen afstappen.

Ik hoorde vanmorgen op radio 2 bij Ekdom één van die statements van CNN, hij zou één van die vrouwen gewoon aan de onderrug hebben aanraakt en een flirt opmerking hebben gemaakt.
Gaat denk ik idd nergens over.

Frietgezicht

Avatar

Zolang de dames maar niet stoppen met seksueel getinte compimenten in mijn richting.

Onderrugje strelen mag niet maar als je als man zijnde wordt wakker gepijpt op de set door een heerlijke assistente zonder toestemming lacht elke kerel als je erom klaagt.

Scheerzeep

Avatar

@Decepticon

Een rokje optrekken moet dus ook kunnen?

Ereptile

Avatar

Uiteindelijk zou collega-acteur Alan Arkin Freeman tot orde hebben geroepen.


Is die Alan Arkin dan al ondervraagd? Klopt dat verhaal? Ik begin die vrouwen eigenlijk steeds minder te geloven, hoe harder ze roepen.

"We konden nooit wat strakkere kleding aantrekken, want elke keer als onze lichaamscontouren zichtbaar waren, dan maakte hij een opmerking over onze lichamen"


Wat werd er dan gezegd? Er is een verschil tussen "mooie kleding heb je aan" en "ik kan je dikke tieten in dat strakke jurkje zien uitpuilen".

benjamin

Avatar

+2 Master Of Films.

Ereptile "Klopt dat verhaal? Ik begin die vrouwen eigenlijk steeds minder te geloven, hoe harder ze roepen."
Is er ook een concrete reden om te twijfelen aan dit verhaal of aan vrouwen die mannen aanklagen?

Goku32

Avatar

Geloof er helemaal niks van Morgan Freeman is een heilige man. Hij is fucking God man in Bruce. Dus wat een onzin dit nieuws.

Prince John

Avatar

+1 voor mijn grote vriend MOF. Denk dat Mr. Arti nu niet meer zal reageren, jij hebt zijn werk al gedaan ;)

Frietgezicht

Avatar

^ Arti las uberhaubt alle onzin reacties niet toch zei die

Tycho Nestoris

Avatar

Waarom staan de twee meest recente Morgan Freeman-films in de inleiding van het artikel? Gewoon een vraagje.

Scheerzeep

Avatar

@Tycho Nestoris

Heeft geen bijzondere reden. Ik kies gewoon altijd twee films. Dat kunnen inderdaad twee meest recente films zijn, de twee bekendste films van een bepaalde acteur, een willekeurige selectie, etc.

Frietgezicht

Avatar

^ Oftewel, je zat met een biertje met je luie reet in de zon en had imdb nodig om 2 films te verzinnen maar verder scrollen had je geen zin in.

Duidelijk! :PAch,we hebben geen titels nodig om te weten wie deze geile vent is.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Lijkt zijn nickname op een geslachtsziekte en rijmen de eerste 3 letters op de Engelse vertaling van ‘scheet’?"
Jezus Frietje, je maakt het voor mij wel erg moeilijk op de vrijdagavond met zo'n rebus. XD

Artificialis

Avatar

Op basis van de nieuwsfragmenten die ik heb gezien heeft hij dus seksueel getinte opmerkingen gemaakt, schouders en onder(ruggen) aangeraakt, en een keer iemands rokje opgetild? Dat laatste is inderdaad niet netjes, maar waarom wordt dit door CNN (en de rest van de media) als nieuwswaardig gezien?

We leven toch niet in een internaat? Ik weet niet wat voor kille koude kuise wereld deze dames graag voor zich zien, maar het is niet het type beschaving waarin ik graag zou willen leven. Dit is pure overgevoeligheid, zowel fysiek als mentaal. En ik zie niet in waarom de rest van de wereld zich aan deze gebrek aan weerbaarheid zou moeten aanpassen.

#HaptefobieToo

Robbepost

Avatar

#MeToo MOF +1

"Was dan een geile boel op de set van Seven"
Haha inderdaad Friet. Kevin deed de jongens en Morgan de vrouwtjes!

benjamin

Avatar

Artificialis "Ik weet niet wat voor kille koude kuise wereld deze dames graag voor zich zien"
Blijkbaar is een wereld waarin mensen met elkaar rekening houden en in staat zijn tot empathie dus kil en koud?

centr1no

Avatar

Weer een decennia na dato 'hij deed dit en hij deed dat' artikel zonder het hele verhaal, maar alleen de smeuïgste stukjes. Eenzijdig en partijdig zielige vrouwen gezeik weer.
De boodschap van dit soort artikelen moet zijn dat vrouwen assertiever moeten zijn maar in plaats daarvan is het natuurlijk weer veel lucratiever om het te brengen als een zoveelste 'man is viespeuk' verhaal.

Frietgezicht

Avatar

Dit is veel kleiner dan een Spacey, Weinstein en Gosschalk.
Niet vergeten dat Dustin Hoffman ook beschuldigd is en wie hoort daar nog iemand over?

Artificialis

Avatar

benjamin "Blijkbaar is een wereld waarin mensen met elkaar rekening houden en in staat zijn tot empathie dus kil en koud?"

Een wereld waarin geen flirtende opmerkingen en lichte aanrakingen mogelijk zijn noem ik kil en koud. Je spreekt over ''empathie'' en ''rekening houden met elkaar'', maar dat is bij jou altijd eenrichtingsverkeer. Er is hier niks om rekening mee te houden, want Morgan Freeman doet in feite niets verkeerd. Wereldwijd iemand te schande zetten voor relatief onschuldig gedrag vind ik bij deze vrouwen ook geen teken van empathie.

benjamin

Avatar

Artificialis "want Morgan Freeman doet in feite niets verkeerd."
Iemands rokje ongevraagd optillen is dus niks verkeerd doen?

Artificialis

Avatar

benjamin "Iemands rokje ongevraagd optillen is dus niks verkeerd doen?"

Nee, ik ben daar niet erg van onder de indruk. Sowieso ken ik de hele context van de situatie niet. Misschien heeft ze eerst met hem zitten flirten. Misschien stond ze er bij te giechelen, iets waarmee vrouwen wel vaker verkeerde signalen afgeven. Het is ongepast gedrag, daar had hij persoonlijk best op aangesproken moeten worden. Maar wel op dat moment. En niet achteraf op televisie.

benjamin

Avatar

Artificialis "Sowieso ken ik de hele context van de situatie niet. Misschien heeft ze eerst met hem zitten flirten. Misschien stond ze er bij te giechelen, iets waarmee vrouwen wel vaker verkeerde signalen afgeven."
Zie je nu zelf niet hoe vergezocht dit allemaal wordt?

Artificialis

Avatar

benjamin "Zie je nu zelf niet hoe vergezocht dit allemaal wordt?"

Jij gaat er per definitie vanuit gaat dat hij fout zit, dat vind ik veel erger. Verder stel je alleen maar verwijtende vragen, want zoals gewoonlijk heb je zelf weer niks te zeggen. Jij vind eigenlijk dat Morgan Freeman maar gewoon moet hangen? Een vaag verhaal over een opgetild rokje is voor jou genoeg?

benjamin

Avatar

Artificialis "Jij gaat er per definitie vanuit gaat dat hij fout zit, dat vind ik veel erger. "
Waarom is dat erger? Behalve dan omdat hij een bekende man die goed kan acteren is?

Artificialis "Jij vind eigenlijk dat Morgan Freeman maar gewoon moet hangen?"
Waar heb ik daar iets over gezegd?

Artificialis

Avatar

benjamin "Waarom is dat erger? Behalve dan omdat hij een bekende man die goed kan acteren is?"

Het is erger omdat Morgan Freeman mogelijk niet de schurk is in dit verhaal. Jij trekt echter wel direct die conclusie.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het is erger omdat Morgan Freeman mogelijk niet de schurk is in dit verhaal."
Dus?

nieuwslaatste nieuws

meest populair