Morgan Freeman (80) ook schuldig aan wangedrag? Acteur biedt excuses aan!

Morgan Freeman (80) ook schuldig aan wangedrag? Acteur biedt excuses aan!

#MeToo gaat door!

Na uitgebreid onderzoek te hebben verricht, bracht CNN een nieuwe naam van een invloedrijk Hollywoodfiguur naar buiten die zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele intimidatie tegenover vrouwelijke collega's. De schuldige dit keer? Niemand minder dan acteur Morgan Freeman (Angel Has Fallen, The Nutcracker and the Four Realms) hangt nu aan de publieke schandaal. Lees hieronder alle details, plus de reactie van Freeman zelf op alle aantijgingen!

CNN tekende gisteren het verhaal op van een beginnende productieassistente die in de zomer van 2015 werkte aan de film Going In Style, waar Freeman een rol in had. Zij zou het slachtoffer van ongewenste aanrakingen en opmerkingen over haar lichaam en kleding zijn. Freeman zou haar regelmatig vlak boven haar billen hebben vastgepakt. "Een keer probeerde Freeman mijn rokje omhoog te trekken en vroeg hij of ik ondergoed aan had. Zelfs toen ik me wegtrok, bleef hij het proberen", vertelt het crewlid anoniem aan CNN. Uiteindelijk zou collega-acteur Alan Arkin Freeman tot orde hebben geroepen.

Eén uit zestien
Dit voorbeeld is slechts één van de zestien verhalen die CNN heeft onderzocht. Van de zestien mensen die hebben meegewerkt aan het ontluikende artikel over de normaal zo gerenommeerde acteur, beweren er acht het slachtoffer te zijn van het wangedrag van Freeman en de andere helft heeft zich gemeld als getuige. Een ander verhaal is afkomstig van de set van Now You See Me (2012). "We konden nooit wat strakkere kleding aantrekken, want elke keer als onze lichaamscontouren zichtbaar waren, dan maakte hij een opmerking over onze lichamen", vertelt een vrouwelijke producent over de ervaringen van haar en een collega. Ook medewerkers van Freemans productiebedrijf Revelations Entertainment en drie entertainmentjournalisten hebben zich gemeld.

Duidelijk patroon: een onprettige en onveilige werksfeer
Al met al tonen de verhalen een patroon waaruit blijkt dat Freeman de afgelopen tien jaar voor een zeer ongemakkelijke werksfeer heeft gezorgd voor zijn vrouwelijke collega's. Geen enkel slachtoffer heeft het incident overigens gemeld bij de politie. Een belangrijke reden blijkt dat de meeste vrouwen bang waren om hun (droom)baan te verliezen in de filmindustrie, gezien de invloedrijke positie van de Hollywoodster. Als alternatieve, praktische oplossing koos een aantal vrouwen ervoor om bijvoorbeeld andere kleren aan te doen als Freeman die dag in de buurt zou zijn. Dit beschrijft duidelijk de angstcultuur die ook uit veel vergelijkbare verhalen duidelijk werd.

Reactie van Freeman
Kortom: de beschuldigingen aan het adres van Freeman zorgen weer voor de nodige ophef. Freeman is de zoveelste machtige man in Hollywood die wordt beschuldigd van wangedrag. Inmiddels heeft Freeman zelf ook een statement naar buiten gebracht waarin hij zijn kant van het verhaal belicht. "Iedereen die me kent of ooit met me heeft samengewerkt, weet dat ik nooit iemand bewust zou beledigen of opzettelijk voor ongemakkelijkheid zou willen zorgen", zegt de 80-jarige Oscarwinnaar in zijn schriftelijke verklaring, die is gepubliceerd in diverse Amerikaanse media. "Ik verontschuldig me aan iedereen die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd door mij voelt. Dat was nooit mijn bedoeling", aldus Freeman.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.



Opmerking: Het is aannemelijk dat CNN uitgebreid en eerlijk onderzoek heeft verricht naar de verhalen omtrent het gedrag van Morgan Freeman. Desondanks moet het vermeld worden, zoals CNN overigens zelf ook doet, dat een co-auteur van dit artikel - Chloe Melas - zelf ook negatieve ervaringen heeft gehad met de acteur, die hebben geleid tot het schrijven van dit stuk. Melas zou tijdens haar zwangerschap ongewenst zijn vastgepakt tijdens een interview ter promotie van 'Going in Style'. Ook zou Freeman discutabele opmerkingen als 'Je bent rijp' hebben gemaakt in haar aanwezigheid. Een woordvoerder van filmstudio Warner Bros. erkent Melas' bericht.

NieuwsFilm

meest populair