Captain America en Black Widow krijgen grote rol in 'Avengers 4'

Captain America en Black Widow krijgen grote rol in 'Avengers 4'

En wat hadden de scriptschrijvers anders willen doen aan Avengers: Infinity War?

LET OP: Bevat spoilers.

Over een jaar draait Avengers 4 in de bioscoop. In de tussentijd kunnen we nog heel wat teases verwachten, onder meer van scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely. Zij schreven het script van de film en vertellen daar uitgebreid over tegen The New York Times.

Het duo vond altijd al Avengers: Infinity War precies moest eindigen waar de film dat deed, met Thanos (Josh Brolin) die wint en de helft van het leven in het universum uitroeit. In een van de versies van het script gebeurde dat niet, maar dat voelde volgens hen teveel als een cliffhanger. En dus zouden de twee films teveel als één geheel voelen, waar dat nu juist anders moet zijn.

Verder stellen McFeely en Markus dat ze erg veel vrijheid kregen van Marvel. Er waren geen verhaallijnen of personagemomenten opgelegd. Daarom konden Captain America (Chris Evans) en Black Widow (Scarlett Johansson) beperkt blijven tot actie op Aarde. Al hebben ze een veel grotere rol in de tweede film, laten ze weten. Straks zijn zij dus de voornaamste verdediging tegen Thanos.

Als ze de kans hadden gekregen om iets anders te doen, hadden ze de zes Infinity Stones achterwege gelaten. Dat was schijnbaar veel gedoe; zes MagGuffins in één verhaal proppen. Er had dus veel anders kunnen zijn, maar uiteindelijk kregen we een prima film van de broers Russo. Het vervolg, dat nog geen titel heeft, is in mei 2019 te zien.

NieuwsFilm

meest populair