Blu-ray

Blu-ray review 'All the Money in the World' - minus Kevin Spacey

Ridley Scott paste de film enkele weken voor verschijning aan.

door Bram de Groot om 22:19 in Blu-ray
Regie: Ridley Scott | Cast: Michelle Williams (Gail Harris), Christopher Plummer (J. Paul Getty), Mark Wahlberg (Fletcher Chase), Romain Duris (Cinquanta), Charlie Plummer (John Paul Getty III), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Bioscooprelease: 11.01.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Met Ridley Scott als regisseur en een prima cast was All the Money in the World al een film om naar uit te kijken. Nadat Kevin Spacey in een rap tempo uit de film werd geknipt en zijn rol werd overgenomen door oudgediende Christopher Plummer werd het helemaal een film om te zien. Een echt succes werd het actiedrama echter niet. Daarvoor deed de film, gebaseerd op het boek 'Painfully Rich: The Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty' uit 1995 van John Pearson, het financieel gezien te mager.

In het $50 miljoen kostende All the Money in the World is Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weiger echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden.

Remain in Light bracht All the Money in the World - goed voor zo'n $55,6 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 9789461875242 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van All the Money in the World zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant vele verwijzingen naar de behaalde succes, en quotes. De achterkant wijst op een kale uitgave. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Remain in Light levert een nette Blu-ray uitgave op. De mooie 2.39: 1 beeldverhouding ziet er doorgaans scherp en gedetaileerd uit. Scott bewerkt de kleur van het beeld wel doorlopend. Dit zorgt enerzijds voor sfeer, maar in sommige situaties ook voor een wat donker aanzicht, terwijl dit niet nodig is. Het beeld wordt er wel filmischer op. Overigens zien de donkere scènes er wel erg goed uit wat betreft de detailweergave. Fraai. Al met al een knappe transfer, zonder onnodige belemmeringen voor de High Definition-weergave.

Geluid

Componist Daniel Pemberton, bekend van het recente Molly's Game en Scotts The Counselor, leverde de muziek voor de film. De audiotrack die Remain in Light meelevert is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet prima zijn best. Muzikale ondersteuning en geluid zijn in Scotts films altijd sterk vertegenwoordigd en dat is nu ook het geval. Uiteraard ligt de nadruk regelmatig op de dialoog, maar dat maakt de track in zijn geheel niet minder. Prima audio, met surround effects en volle muzikale ondersteuning.

Bonusmateriaal

Er is enkel een hoofdmenu aanwezig om de Nederlandse of Franse versie te kiezen, iets dat gebruikelijk is bij uitgaven van Remain in Light. Er zijn verder geen extra's. Hieronder de korte featurette 'Ridley Scott's Bold Decision' - die jammer genoeg niet uitgebreider terug te vinden is op de schijf:


Mooi acteerwerk in een vermakelijke actie-biopic

All the Money in the World is in grote lijnen een zeer degelijke actie-biopic geworden, met prima rollen van de cast. En dan vooral van Christopher Plummer en Michelle Williams. De laatste zet een krachtige rol neer en opnieuw laat ze zien een topactrice te zijn. Plummer werd genomineerd voor een Oscar, maar het was Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) die het beeldje in ontvangst mocht nemen.

Regisseur Scott werkt ondertussen aan Battle of Britain en over de komst van een derde en afrondende Alien-prequel wordt zo af en toe gesproken, maar lijkt nog ver weg.


En hieronder de originele trailer, met de nagenoeg onherkenbare Kevin Spacey:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Jammer dat we nooit de Kevin Spacey cut te zien zullen krijgen. Een groot gemis voor de filmindustrie.

benjamin

Avatar

De recast is uiteraard op zich al opmerkelijk, maar het is dubbel opvallend hoe veel geschikter de vervanger, die geen opvallende make-up nodig had, blijkt te zijn dan het origineel.

NieuwsFilm

meest populair