All the Money in the World (2017)

J. Paul Getty had a fortune. Everyone else paid the price.

Het verhaal van een miljardair die het leven van zijn kleinzoon geen miljoenen waard vond.
play

6,8 details

  • Drama
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten

Oliemagnaat-erfgenaam John Paul Getty III wordt ontvoerd. Het is aan zijn moeder om de grootvader over te halen het losgeld te betalen.

Regie
Ridley Scott
Cast
Mark Wahlberg, Natalie Portman, Kevin Spacey, Christopher Plummer, Michelle Williams, Romain Duris, Timothy Hutton, Stacy Martin, Charlie Plummer, Teresa Mahoney, Andrew Buchan, Marco Leonardi, Charlie Shotwell, Francesca Inaudi, Teresa Mahoney, Giulio Base, Roy McCrerey, Adam Astill, Olivia Grant, Charlotte Beckett.
Release
08.12.2017
Release NL
11.01.2018
Release DVD
29.05.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ridley Scott | Cast: Michelle Williams (Gail Harris), Christopher Plummer (J. Paul Getty), Mark Wahlberg (Fletcher Chase), Romain Duris (Cinquanta), Charlie Plummer (John Paul Getty III), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2017

Bij velen zal All the Money in the World waarschijnlijk bekend (komen te) staan als 'die film waar Kevin Spacey uitgeknipt is'. Kort nadat de voorheen zo gewaardeerde acteur keihard van zijn voetstuk was gekukeld, nam regisseur Ridley Scott de ingrijpende beslissing Spacey uit zijn film te knippen en de rol te hercasten. Nu is het niets nieuws om een acteur uit een film te verwijderen (ter stroomlijning van Body of Lies werd de volledige bijdrage van Carice van Houten geschrapt) of in een laat stadium te hercasten (toen Liam Neeson niet beschikbaar bleek voor heropnamen van The Hangover Part II werd hij volledig vervangen door Nick Cassavetes), maar de kwestie Spacey is wel degelijk een geval apart.

All the Money in the World was namelijk al volledig afgerond toen Spaceys imago verbrokkelde en over zijn vertolking was men volkomen tevreden (er werd zelfs al gewerkt om hem aan een derde Oscar te helpen). Vanuit een productioneel oogpunt was er dus geen noodzaak zijn bijdrage te verwijderen. Maar films zijn nu eenmaal handelswaar (vooral degene die gemaakt zijn in Hollywood) en er was een reële kans dat de film als gevolg van de opstapelende verhalen over Spaceys seksuele wangedrag zou worden geboycot. Dat krap een maand voor de geplande release cast en crew opnieuw werden opgetrommeld voor heropnamen met een vervangende acteur, heeft waarschijnlijk niet zozeer te maken met de morele verhevenheid van Hollywood, maar kan beter worden beschouwd als een gevalletje schadebeperking ten behoeve van de levensvatbaarheid van een film.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

All the Money in the World Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...een film die naar mijn smaak een beetje te veel 1 dimensionaal blijft helaas. Wahlberg in een vrij p......"

All the Money in the World

acties