Algemeen

Enge Netflix-film 'Veronica' zorgt voor onrust onder kijkers

Van de maker van #REC.

door Bram de Groot om 07:13 in Algemeen
Ondertussen is de REC-filmreeks afgerond, en wie minimaal het eerste deel kent weet dat regisseurs Jaume Balagueró en Paco Plaza de film flink eng hebben weten te maken. Van Plaza verscheen eerder dit jaar de horrorfilm Verónica, op Netflix. En sindsdien laten heel wat mensen via social media weten dat ze de film niet af durven te kijken.

De film is doorgaans goed ontvangen en kreeg klaarblijkelijk niet voor niets de tekst "de engste horrorfilm ooit" mee. Op basis van 18 reviews staat Verónica op 89 procent op Rotten Tomatoes, met een 7,0 als gemiddelde beoordeling. De trailer:


Via Cinema Blend hebben we hieronder een aantal reacties van mensen die de film behoorlijk eng vinden, en deze zelfs hebben uitgezet.Met Sandra Escacena in de titelrol zien we dat Veronica en haar twee vrienden tijdens een zonsverduistering de geest van Veronica's vader oproepen. Om dit voor elkaar te krijgen besluiten ze een ouija-bord te gebruiken. Plotsklaps breekt er glas, en komt Veronica terecht in een soort trance. Ze raakt bewusteloos, waardoor haar twee vrienden doodsbang worden. Nadat Veronica bijgekomen is, beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

Heb jij Veronica al gezien? Is de film echt zo eng?

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Reclame voor Netflix dit maar ik ga wel een keertje kijken hoor! Die 6,2 op imdb laat ik mij niet door afschrikken.

Novarellum

Avatar

6.2 voor een film uit dit genre is zeer acceptabel

Master Of Films

Avatar

En uitgerekend HLN maakte al bericht over in februari(!).

horizon

Avatar

M'n google now feed stond al vol met ditr soort berichten over Veronica in maart.

Ang3l

Avatar

Staat al een tijdje in MIJN LIJST, maar kom er steeds niet aan toe.

Sand

Avatar

ik snap de hype totaal niet.. engste film ooit.. laat me ni lachen!
twas zeker geen slechte film ofzo, maar zo eng vond ik hem toch nie..

Akke Moeka Hara

Avatar

De Rec delen waren goed op deel 3 na als ik het goed herinner.
Dus ga de uitdaging aan, zaterdag nacht in me uppie voor de extra boost. #weshallsee

Spider-fan

Avatar

Verrassend dat deze eng gevonden wordt. Ik vond hem niet eng, maar heb er erg van genoten. Zeker iets boven het gemiddelde, maar geen meesterwerk ofzo.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een film heb uitgezet omdat het te eng was. Eerder als het te goor, of echt smakeloos en ranzig wordt. Maar dan kijk ik het meestal in delen of even het geluid ietsje zachter.
Maar té eng kan ik me niet herinneren...

Maar goed, ik vind dit zeker een aanrader voor liefhebbers van Europese horror (wat er nog steeds te weinig is). Er wordt ook een stukje van een Spaanse horror-klassieker op tv vertoond en ik raadde goed welke het was (Who can Kill a Child? van Narciso Ibáñez Serrador uit 1976).

spooklift

Avatar

Deze film valt toch mee. The Conjuring is nog enger. Idem bij Paranormal Activity.

Moviemagic

Avatar

Dit is verre van een enge film. Ik heb het gekeken omdat er bericht werd al door andere sites dat dit de engste film was maar dit viel vies tegen. Hij is leuk maar niet meer dan dat. Ik ken engere films.

Frietgezicht

Avatar

@ Akke, geniet ervan kerel! Jij weet je al die zaterdag nachten die je alleen door brengt gelukkig prima te vermaken!fijn!

Goku32

Avatar

Americane kunnen niks hebben man. Vet overdreven zeg

Akke Moeka Hara

Avatar

@Frietgezicht, klinkt als jaloezie of afgunst. ;)

Decepticon

Avatar

Wat hoor ik in het begin, Heroes Del Silencio? Volgens mij wel, Spaanse topband is dat.

Pathjepath

Avatar

Op zich best een leuk filmpje, helemaal niet zo super eng als men wilt laten blijken, ik moet wel zeggen dat ik genoten heb van de manier hoe de film muziek gebruikt in hun overgangen, erg creatief. Vond rec. 1 & 2 wel echt stukken beter dan deze film.

Pathjepath

Avatar

OT: voor de mensen die het na 8 seizoenen nog steeds interessant vinden om dingen over te horen, Andrew Lincoln (Rick Grimes) stopt na het komende seizoen.

FILM BOY

Avatar

Dit jaar komt er gemiddeld om de maand een horrorfilm uit die die "de engste ooit is" en waarbij "mensen gillende de zaal uitlopen." Veronica vond ik niks meer dan een standaard horrorfilm die nergens echt eng was en die je alweer vergeten bent zodra de aftiteling begint.
Heb ik geen ziel en is deze film echt zo eng of zijn er meer mensen die Veronica als tussendoortje die je snel vergeten bent beschouwen?

Headzz76

Avatar

Ja, de film is best goed. Pas redelijk in het straatje van Insidious en The Conjuring. Is het zoveel beter en enger? Dat zeker niet. Maar als je van dit soort films houd is het wel een must see!

NieuwsFilm

meest populair