Hoe de verrassende cameo in 'Solo: A Star Wars Story' mogelijk is

Hoe de verrassende cameo in 'Solo: A Star Wars Story' mogelijk is

We weten wie het is, maar hoe kan dat!?


LET OP: dit bericht bevat forse SPOILERS voor Solo: A Star Wars Story. Heb je de film nog niet gezien? Bekijk dan onderstaande trailer, overweeg (zoals Ron Howard zo lief vraagt op Twitter) naar de film te gaan in de bioscoop, en klik dit bericht vooral weg.


Negentien jaar geleden introduceerde The Phantom Menace ons aan de schurk Darth Maul. Dat personage was een van de hoogtepunten van een verder vrij matige film, maar ging aan het einde van de film al dood. Tenminste, zo leek het, want in de laatste minute van Solo bleek dat Darth Maul leiding geeft aan de criminele organisatie Crimson Dawn, waar Emilia Clarke's Qi'ra voor werkt. Net als in Phantom Menace, wordt het personage ook nu gespeeld door Ray Park, maar met stem van Sam Witwer.

Natuurlijk is de vraag hoe een personage dat doormidden gekliefd werd door Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) dat kon overleven. De animatieserie Star Wars: The Clone Wars biedt antwoorden. Maul bleek op de een of andere manier de verwondingen overleefd te hebben en werd gevonden door zijn broer, Savage Opress. Die hielp Maul herstellen en gaf hem onder meer zijn robotbenen. Het resultaat: Maul kon weer proberen wraak te nemen en voor chaos zorgen in heel het sterrenstelsel.

Dat doet Maul onder meer binnen de organisatie Crimson Dawn, die dus voorkomt in Solo. In een eventueel vervolg, als dat er komt en dat is nog twijfelachtig door de tegenvallende box office, zou die rol uitgebreid kunnen worden. Overigens weten we dankzij Star Wars: Rebels al welk lot Maul zal treffen; in die animatieserie wil hij wraak nemen op Obi-Wan en confronteert hij hem op Tatooine. Het duel wordt uiteindelijk beslecht in het voordeel van Obi-Wan...

NieuwsFilm

meest populair