Kevin Smith: 'Jay and Silent Bob'-reboot wordt precies dezelfde film

Kevin Smith: 'Jay and Silent Bob'-reboot wordt precies dezelfde film

Zij het met een ander script.

Eerder dit jaar ontvingen fans van Kevin Smith het goede nieuws dat de filmmaker aan een nieuw project werkt, namelijk een vervolg op Jay and Silent Bob Strike Back. De continuering draagt de naam Jay and Silent Bob Reboot en moet volgens de 47-jarige Amerikaan fungeren als een sequel, remake en reboot. Tijdens een Fat Man on Batman-podcast onthulde de beste man er meer over.

"Wij zijn weer van de partij. Ik en Jay, dus het is technisch gezien niet echt een reboot zoals mensen denken dat het is. Als je het kan herinneren: 'Jay and Silent Bob Strike Back' is een film waarin de karakters ontdekken dat Hollywood een film over ze maakt, dus ze reizen door het land om dat tegen te gaan. 'Jay and Silent Bob Reboot' is totaal anders. In deze film leren ze dat Hollywood een reboot van de oude film gaat maken, en dus moeten ze weer door het land reizen om Hollywood tegen te houden. Het is letterlijk dezelfde, verdomde film. Deze drijft de spot met vervolgen, remakes en reboots, terwijl het tegelijkertijd alle drie is."

Bekijk de afbeeldingDe titelkarakters worden respectievelijk belichaamd door Jason Mewes en Smith zelf. De blowers verschenen voor het eerst in Smith's regiedebuut Clerks. Daarna doken ze ook in andere titels op, zoals Dogma. Volgens de filmmaker is hij op het idee van de reboot gekomen door Gus Van Sant, die Alfred Hitchcock's Psycho opname voor opname heeft geremaket.

Bekijk de afbeelding"Hij voerde in de laatste 20-25 jaar één van mijn favoriete, kleine regisseurs trucjes/experimenten uit. Zojuist heeft hij het succesvolle 'Good Will Hunting' gemaakt, een voor een Oscargenomineerde regisseur. De film heeft prijzen gewonnen. Ben en Matt voor het scenarioschrijven, Robin Williams won beste acteur. Gus kon kiezen wat hij wilde, en dus ging hij naar Universal en zei: 'Ik wil 'Psycho' remaken.' Ze dachten: 'Ben je geschift? Het is een Alfred Hitchcock-film.' Daarop antwoordde hij: 'Ja, maar hij is zwart en wit. Er is een hele generatie van kinderen die, die film nooit zal bekijken.'"

Smith geeft echter aan dat zijn nieuwe film niet op die manier precies hetzelfde zal zijn. "We hebben een volledig ander script, maar ik heb wel het schrijfwerk van 'Jay and Silent Bob Strike Back' gebruikt om deze te bouwen. Dus ook hier zal een busje in voorkomen met drie meiden erin." Als we de filmmaker mogen geloven gaat de productie deze augustus van start. Ergens in 2019 kunnen liefhebbers de nieuwe komedie bezoeken.



NieuwsFilm

meest populair