Anthony Hopkins bedoelde uitspraken over vervreemde dochter niet harteloos

Anthony Hopkins bedoelde uitspraken over vervreemde dochter niet harteloos

"Ik heb mijn best gedaan."

Een week geleden heeft Westworld-acteur Anthony Hopkins woorden geuit over zijn relatie met zijn vervreemde dochter, met wie hij geen contact meer heeft sinds de jaren 90. De uitspraken van de 80-jarige man werden door velen kil beschouwd, zelfs door de interviewer van Radio Times. Maar zo bedoelde de acteur, geboren in Wales, het niet. Dat helderde hij in een nieuw interview op met het Engelse The Times.

De ellende begon toen er aan Hopkins gevraagd werd of hij enig idee had of hij door zijn 48-jarige dochter Abigail een grootvader geworden is. "Ik heb geen idee," antwoordde hij een tijdje terug. "Mensen gaan uit elkaar, families scheiden, en weet je: 'Ga door met je leven.' Mensen maken keuzes. Hoe het ook zij, het interesseert me niet." Op het eind vroeg de interviewer of de reactie van Hopkins niet enigszins koud was. Daar ging hij kort op in: "Nou, het is koud. Want het leven is koud."

Bekijk de afbeeldingMaar nu krabbelt de Hannibal-acteur ietwat terug. "Nee, ik bedoelde het niet koud. Zo ben ik niet. Haar keus is de hare," legde hij aan The Times uit. "Weet je, ik heb mijn best gedaan. Als iemand geen deel van mijn leven wil uitmaken, dan is dat goed. Ga en doe wat je ook wil. Ik wens haar het beste toe enzovoort, maar ik wil niet over mijn dochter praten. Dat is allemaal voorbij."

Hopkins kreeg zijn dochter met zijn eerste vrouw, Petronella Barker. Van 1966 t/m 1972 waren ze getrouwd. Daarna is de acteur nog twee keer in het huwelijksbootje gestapt. Aan The Times vertelde hij zijn dochter nergens de schuld van te geven. "Mensen doen wat ze doen. En ik begrijp niet waarom, maar het stoort me niet. Ik kan mijn tijd daar niet aan verspillen. En ik ben niet harteloos. Ik denk gewoonweg: 'Ach, tja, zo is het nou eenmaal.'"



NieuwsFilm

meest populair