10 juli is D-Day voor overname Fox door Disney

10 juli is D-Day voor overname Fox door Disney

Dan stemmen aandeelhouders.

10 juli is het D-Day voor 21st Century Fox. Op die dag vindt er een aandeelhoudersvergadering plaats, waarbij besloten mag worden wie Fox overneemt: Disney of Comcast. Disney leek verzekerd van de overname, maar Comcast heeft een hoger bedrag geboden en ook nog in cash. Dat is veel aantrekkelijker voor aandeelhouders, die daardoor wellicht op de hand van Comcast zullen staan.

Variety meldt dat op 10 juli aandeelhouders mogen stemmen. Mochten zij stemmen voor Comcast, hoeft de boel niet af te zijn; Disney schijnt te overwegen meer geld beschikbaar te maken, om het bedrijf alsnog over te kunnen nemen. Wellicht komt Comcast dan weer met een eigen en hoger bod en zou dat kunnen leiden tot een soort biedingsoorlog tussen de bedrijven.

Uiteindelijk staat er veel op het spel, waarbij beide bedrijven hopen een flink graantje mee te kunnen pikken met de film- en televisiedivisies van Fox. Beide divisies doen het goed en als een van de twee bedrijven ze overneemt, wordt hun aandeel in de wereldwijde filmindustrie meteen een stuk groter.

Wie er ook wint: de markt verandert flink. De vraag zal uiteindelijk ook zijn of regelgevers dat zomaar toestaan, of dat er flinke concessies gemaakt moeten worden.



NieuwsFilm

meest populair