Algemeen

10 juli is D-Day voor overname Fox door Disney

Dan stemmen aandeelhouders.

door Jim Pedd om 11:46 in Algemeen
10 juli is het D-Day voor 21st Century Fox. Op die dag vindt er een aandeelhoudersvergadering plaats, waarbij besloten mag worden wie Fox overneemt: Disney of Comcast. Disney leek verzekerd van de overname, maar Comcast heeft een hoger bedrag geboden en ook nog in cash. Dat is veel aantrekkelijker voor aandeelhouders, die daardoor wellicht op de hand van Comcast zullen staan.

Variety meldt dat op 10 juli aandeelhouders mogen stemmen. Mochten zij stemmen voor Comcast, hoeft de boel niet af te zijn; Disney schijnt te overwegen meer geld beschikbaar te maken, om het bedrijf alsnog over te kunnen nemen. Wellicht komt Comcast dan weer met een eigen en hoger bod en zou dat kunnen leiden tot een soort biedingsoorlog tussen de bedrijven.

Uiteindelijk staat er veel op het spel, waarbij beide bedrijven hopen een flink graantje mee te kunnen pikken met de film- en televisiedivisies van Fox. Beide divisies doen het goed en als een van de twee bedrijven ze overneemt, wordt hun aandeel in de wereldwijde filmindustrie meteen een stuk groter.

Wie er ook wint: de markt verandert flink. De vraag zal uiteindelijk ook zijn of regelgevers dat zomaar toestaan, of dat er flinke concessies gemaakt moeten worden.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Als Fox gewoon de rechten van de Fantastic Four en X-Men terug geeft aan Marvel en de rest aan Comcast verkoopt is dat toch ook een optie? Al snap ik wel dat Disney steeds verder wil groeien...

Twenting

Avatar

Ik wil liever Disney, want dan kunnen de x-men en fantastic four de MCU joinen.

Mav Damian

Avatar

Ik wil Comcast! Dan gaat de droom van x-men en Fantastic Four in de MCU niet uitkomen en kan ik lekker de tranen van véle Marvel-fans likken! Mwoehahahaha!!!

Agent-P

Avatar

@Ereptile, als het zo makkelijk was geweest had het vast al gebeurd.

Artificialis

Avatar

Zolang Marvel Studios maar alle Marvel-rechten terugkrijgt.

rainking

Avatar

Is het niet zo dat ook als Comcast Fox overneemt, dat de rechten van X-Men en Fantastic Four teruggaan naar Marvel en in dit geval dus naar Disney?

GreenHornet

Avatar

als Comcast de deal wint dan zullen ze zeker met Disney in overleg gaan om Marvel stuk terug te geven aan Disney.

ThEnd

Avatar

Want? Is met Hulk toch ook niet gebeurd.

Rderegt

Avatar

Ik hoop dat Comcast wint. Disney wordt te groot. En films als Deadpool en Logan kun je wel vergeten bij Disney... Als de X-men Rechten weer bij Disney komen denk ik dat ze er weinig mee zullen doen.. Dus ik hoop dat Comcast wint.

benjamin

Avatar

Rderegt "En films als Deadpool en Logan kun je wel vergeten bij Disney... "
Waarom eigenlijk? Deadpool en Logan waren financieel succesvolle films en ik denk niet dat Disney gewetensbezwaren heeft tegenover het verdienen van geld. Bovendien hebben ze al R-rated films uitgebracht in het verleden.

Overl0rd

Avatar

Beide bedrijven zullen behoorlijk wat moeite moeten doen om anti-trust autoriteiten hier mee akkoord te laten gaan.

NieuwsFilm

meest populair