Harvey Weinstein wacht oneerlijk proces volgens advocaten; getuigt niet voor jury

Harvey Weinstein wacht oneerlijk proces volgens advocaten; getuigt niet voor jury

Onschuldig totdat het tegendeel bewezen is?

Volgens het advocatenteam van de voor seksueel misbruik aangeklaagde Hollywoodproducent Harvey Weinstein begint zijn proces met een valse start, daarom hebben zij hun cliënt geadviseerd om niet voor de jury te getuigen, zo weet roddelwebsite TMZ te vertellen. Volgens de advocaten houden de openbaar aanklagers onterecht belangrijke informatie achter.

In een statement laat een woordvoerder van Weinstein weten dat de voormalig studiobaas pas afgelopen vrijdag - toen hij zich vrijwillig aangaf bij de politie - kreeg te horen waar hij precies voor wordt aangeklaagd en wie de vrouwen in kwestie zijn. Voor deze woensdag moest hij al beslissen of hij voor de jury wilde gaan getuigen of niet.

Volgens zijn advocaten was dat te kort dag om fatsoenlijk de verdediging voor te kunnen bereiden, daarom dienden zij namens Weinstein een verzoek voor tijdverlenging in, maar dat werd afgewezen. Ook zou justitie cruciale informatie weigeren te delen met de advocaten, wat het voorbereiden van de zaak nog lastiger maakt. Daarom adviseerden zij Weinstein om niet te getuigen voor de jury vandaag.

Volgens Weinsteins team is sommige informatie extra belangrijk, omdat de beschuldigingen onder andere gaan over een mogelijk incident dat zich veertien jaar geleden heeft afgespeeld. Ook beweert Weinstein dat hij met een van de vrouwen die hem beschuldigt tien jaar lang een relatie heeft gehad.

Vandaag heeft de jury officieel groenlicht gegeven om met de verkrachtingszaak te kunnen beginnen. Volgens de jury heeft de openbaar aanklager van New York voldoende bewijsmateriaal verzameld hiervoor. Weinstein beweert onschuldig te zijn en hoopt de zaak uiteindelijk te kunnen seponeren. Op dit moment is hij op borgtocht vrij.

NieuwsFilm

meest populair