Celebrity

Allison Mack bekent brandmerken vrouwen in sekscult

Vreemd dossier, maar dat is te verwachten van een cult...

door FilmTotaal om 18:43 in Celebrity
Een tijd geleden werd actrice Allison Mack (A Message from Holly, A Private Matter) gearresteerd voor haar rol binnen NXIVM, een organisatie die door de Amerikaanse autoriteiten wordt aangeduid als een 'sekscult'. Meerdere vrouwen schijnen te zijn misbruikt als seksslavin en bovendien lichamelijk te zijn verminkt. Nu heeft Mack in de New York Times bekend dat zij degene is die met het idee kwam om de vrouwen in de groep te voorzien van een speciale tatoeage.

"Ik vroeg gewoon spontaan of iedereen een tatoeage wilde. Mensen worden nou eenmaal dronken en tatoeëren dan 'BFF' (Best Friends Forever, red.) op hun enkel of laten een slettenstempel op hun rug zetten", vertelde Mack afgelopen woensdag in haar veelbesproken interview met New York Times Magazine. "Ik heb zelf ook twee tatoeages en die betekenen niets voor mij". Volgens journaliste Vanessa Grigoriadis van de New York Time wist niet elke vrouw die werd gebrandmerkt van het feit dat het getatoeëerde symbool ook de initialen bevatte van NXIVM-oprichter Keith Raniere en Mack.

Mack, die op dit moment op vrije voeten is - na het betalen van een borgtocht van 5 miljoen dollar - tot de start van haar rechtszaak in oktober, zei in eerdere interviews dat haar cult pijnlijke praktijken gebruikte als een vorm van motivatie. "Dat maakte me sterk. Keer op keer". Volgens Mack is NXIVM een organisatie die gefocust is op het welzijn van vrouwen. "Wij vrouwen kwamen samen en konden bij elkaar de sterkste en beste versie van onszelf naar boven halen. Door te drukken op onze grootste pijnpunten en angsten, wetende dat we elkaar altijd zouden steunen, door onze pijn te overkomen", aldus Mack.

Binnen deze sekscult had de voormalig Smallville-actrice volgens justitie een leidende rol. Ze was erg close met Raneire.

NieuwsFilm

meest populair