Derde 'Legally Blonde' in de maak met Reese Witherspoon

Derde 'Legally Blonde' in de maak met Reese Witherspoon

Technisch gezien het vierde deel in de komische reeks.

Fans van Legally Blonde opgelet: Reese Witherspoon staat op het punt om een overeenkomst met MGM te sluiten voor een nieuw deel. Ze zal dan terugkeren als het karakter Elle Woods. De rol vervulde ze terug in 2001 en later in 2003 voor het vervolg Legally Blonde 2: Red, White & Blonde. Volgens Deadline, die met het nieuwtje naar voren gekomen is, zullen de meeste mensen die creatief verantwoordelijk zijn voor het origineel ook van de partij zijn.

Het betreft o.a. scenaristen Kirsten Smith en Karen McCullah Lutz. Zij hadden de adaptatie van de eerste film voor hun rekening genomen, die overigens gebaseerd is op het gelijknamige boek van Amanda Brown. Het vervolg is op papier gezet door Kate Kondell. Technisch gezien is er al een derde deel in de reeks, genaamd Legally Blondes, maar hier kunnen we beter niet over praten, gezien de slechte kritieken die de komedie ontvangen heeft.

Ook de producenten van Legally Blonde keren terug, Witherspoon zal dan meedoen namens haar Hello Sunshine onderneming. Over een regisseur is niets vermeld. Hetzelfde geldt voor een eventueel plot, alhoewel Deadline vertelt dat het veel zal draaien om vrouwenrechten en het versterken van hun positie in de maatschappij. De boodschap zou een belangrijke zijn voor de huidige tijdsperiode en cultuur.

In de eerste film wordt de populaire Elle door haar vriendje gedumpt. Deze tracht ze terug te winnen door dezelfde juridische opleiding te volgen. De komedie wist met een budget van $ 18 miljoen zo'n $ 142 miljoen binnen te slepen. Het vervolg was minder succesvol, maar bracht wel geld in het laatje op. Met een prijskaartje van $ 45 miljoen werd er bijna $ 125 miljoen opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair