'Last Jedi'-actrice Kelly Marie Tran haalt Instagram-account leeg na pesterijen

'Last Jedi'-actrice Kelly Marie Tran haalt Instagram-account leeg na pesterijen

Sinds het uitkomen van de film - waar niet iedereen weg van is - heeft ze het zwaar gehad.

Het achtste hoofdstuk in de Star Wars-franchise bezit een zeer verdeeld publiek. Zo zijn er genoeg mensen die ondersteboven zijn van The Last Jedi, maar ook voldoende filmkijkers voelden zich teleurgesteld. De negatieve visies hebben inmiddels ook de acteurs geraakt die bij het maken van de film betrokken waren, waaronder Kelly Marie Tran. De Vietnamees-Amerikaanse actrice speelde in het sciencefictionavontuur Rose Tico, een technicus die zich achter de Rebellen schaart. Helaas is de 29-jarige jonge vrouw sinds het uitkomen van de film ook het doelwit geworden van vele rotstreken.

Tran's grote doorbraak was The Last Jedi. Op haar Instagram-account meldde ze dan ook ontzettend verlegen te zijn en wilde eigenlijk haar leven niet al te veel blootgeven. Toch deed ze dat rond de release van de film, wat resulteerde in het aantrekken van Star Wars-fans die meedogenloos hebben gehandeld. Online werd ze continue aangesproken via haar berichten en op Star Wars-websites zoals Wookieepedia werd de biografie van haar karakter her en der aangepast. Zo heette ze niet meer Rose Tico, maar Ching Chong Wing Tong, en plaatste men bij karakteristieken "stom, autistisch en achterlijk."

Het heeft er kennelijk voor gezorgd dat Tran maandag al haar berichten op Instagram verwijderde. Dat meldt Twitter-account Star Wars Facts, zie beneden. Tran zou het hebben gehad met alle negatieve uitingen en besloot zich weer terug te trekken naar een periode waar ze minder informatie deelde. Zelf heeft de actrice nog niet gezegd of dit echt het geval is. De actrice zou bovenal aangevallen zijn vanwege haar geslacht, afkomst en de manier waarop haar personage in de eerder genoemde film handelde. Tran is overigens niet de enige die last heeft gehad van internettrollen. Collega's John Boyega en Daisy Ridley overkwam hetzelfde. Ridley verwijderde o.a. haar Twitter-account als gevolg daarvan.




NieuwsFilm

meest populair