Eerste recensies 'Jurassic World: Fallen Kingdom'

Eerste recensies 'Jurassic World: Fallen Kingdom'

Recensenten geven hun mening over vierde terugkeer.

Vanaf vandaag draait Jurassic World: Fallen Kingdom in de Nederlandse bioscoopzalen. Het eerste deel van Colin Trevorrow was een monsterhit met een opbrengst van bijna $1,7 miljard. Een goed ontvangst onder de filmrecensenten zou een prima duw in de rug van Fallen Kingdom zijn om opnieuw een dergelijke score neer te kunnen zetten. De eerste recensies staan ondertussen online.

De film van regisseur J.A. Bayona staat na 39 recensies op een matige 62% op Rotten Tomatoes, met een 6,1/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal spoilervrije passages uit de toch behoorlijk verdeelde recensies.


Entertainment Weekly
"Hoe minder je de film wilt bespreken, des te meer je je ermee vermaakt."

TheWrap
"Hoe moeilijk is het om wegrennen van een razende dinosaurus er op z'n minst een beetje opwindend uit te laten zien?"

Vanity Fair
"Maar Fallen Kingdom beschouwt het idee van loslaten tenminste, waardoor het een meer bedachtzame en interessantere film is dan zijn directe voorganger."

Variety
"De eerste Jurassic World was simpelweg geen goede rit. Fallen Kingdom is een verbetering, maar het is de eerste Jurassic-film die in de buurt komt van het doen alsof het helemaal geen rit is, en als gevolg daarvan wordt het gewoon een redelijk ritje."

Irish Times
"De magie al lang weg. Maar er is, op bepaalde momenten, nog steeds wat plezier te beleven. Dat is genoeg om door te gaan."

indieWire
"Het nieuwste deel in de franchise moet het hebben van een sullig verhaal en een CGI-overload, waarin supergrote dino's worden geconfronteerd met domme kapitalisten en gevoelige milieuactivisten die de dag moeten redden. We hebben het allemaal al meegemaakt."

IGN Movies
"Het is een moedige keuze om letterlijk alles op te blazen dat er eerder is geweest, maar zeker dat loont in Fallen Kingdom."

CinemaBlend
"Jurassic World: Fallen Kingdom is een echte zomerblockbuster, met onverwachte emoties, een hoop voorspelbare actie en een scheut verrassend donkere momenten."

Hollywood Reporter
"Een bijzonder spannende rit die uiteindelijk ontsnapt uit het themapark."

ScreenCrush
"Op een gegeven moment verwijst iemand naar Blue als het "tweede slimste dier" op aarde. Op basis van het bewijs in deze film denk ik dat het tijd is voor een hertelling."

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair