Amsterdam Fantastic Film Festival

[header]Meezingen met de cultfilm The Rocky Horror Picture Show, je eigen werk voorleggen aan filmveteraan Roger Corman of de hele nacht griezelen tijdens de traditionele Night of Terror?[/header]Meezingen met de cultfilm The Rocky Horror Picture Show, je eigen werk voorleggen aan filmveteraan Roger Corman of de hele nacht griezelen tijdens de traditionele Night of Terror? Dit alles en nog veel meer is mogelijk dankzij festival directeur Jan Doense en zijn team, die de hoofdstad een volle week zullen omtoveren tot de capital of terror: het 22ste Amsterdam Fantastic Film Festival trekt van 19 tot en met 26 april de zombies uit hun graven, de vampiers in het daglicht en de windselen van de mummies. Het festival vindt plaats in de Melkweg, filmtheater de Uitkijk en de Filmmuseumlokaties Cinerama, Capypso en Vondelpark.

Vanaf de eerste editie van het toen nog Weekend of Terror getitelde horrorfeest in 1984 is het uitgegroeid tot een volwassen festival dat ruimte biedt aan alles wat met horror, fantasy en subversieve cinema te maken heeft. Ook worden er ieder jaar awards uitgereikt. De beste lange en kort fantastische film worden beloond met een Méliès Award, met vorig jaar de terecht winnaar Calvaire van Fabrice du Welz, de Lifetime Achievement Award, waarmee voorafgaande jaren onder andere filmmaker Lloyd "Troma" Kaufman en giallo-filmer Dario Argento werden onderscheiden. De slagroom op de horrorpudding wordt steevast geleverd door de uitreiking van de publieksprijs de Silver Scream Award voor de beste film van het festival.

Het programma wordt woensdag 19 april officieel geopend met de vertoning van de Brits-Amerikaanse fantasyfilm Mirrormask, waarna iedere dag op de diverse lokaties films te zien zijn uit een achttal programmaonderdelen. Naast het hoofdprogramma met Nederlandse premières van onder andere The Hills Have Eyes en de horrorkomedie Slither zijn er ook vertoningen in het kader van de speciale gast Roger Corman, een selectie van korte, fantastische films en een heus jeugdprogramma met onder andere screenings van Jim Henson's The Dark Crystal en Spielberg's E.T..

Filmtotaal stuurt gedurende het hele festival zijn reporters de donkere nacht in om een dagelijks verslag uit te brengen van dit 22ste Amsterdam Fantastic Film Festival. Via een link op de frontpage kun je zo op de hoogte blijven en helpen de aanraders je te kiezen uit het volle programma. Er zullen interviews met bezoekers te lezen zijn, dagelijkse filmtips en een flink aantal recensies uit het aanbod films dat dit jaar te zien zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair