Algemeen

Verdere creatieve DC-chaos bij Warner Bros.

Geoff Johns van Chief Creative Officer naar Green Lantern Corps.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:50 in Algemeen
Naast dat Warner Bros. het ene na het andere filmproject opstart, zijn er meer problemen bij de studio wat betreft de DC-films. Nadat hij 2016 met veel bombarie werd aangetrokken, vertrekt Geoff Johns alweer als de Chief Creative Officer.

Zijn vertrek betekent niet dat Johns helemaal weggaat. Hij wordt namelijk schrijver/producent voor DC Comics en Warner Bros. Zo gaat hij aan de slag met Green Lantern Corps, waarin Hal Jordan en John Stewart te zien zullen zijn. Ook heeft hij al werk verricht aan de scripts van Aquaman (2018) en Wonder Woman 2 (2019). Johns zelf over zijn job-hop, tegenover THR:


"Ik koos voor de rol bij DCE aangezien ik van niets meer hou dan deze personages en het universum. Maar ik wilde mijn dagen slijten met schrijven en op de set aanwezig zijn. Ik ben blij dat ik nu weer een meer hands-on creatieve rol heb. Het is een droombaan met droomprojecten die nog meer de enorme hoeveelheid aan DC-personages omarmen."

Johns is het zoveelste (onschuldige?) slachtoffer van de slijtageslag die Warner Bros. ondergaat met de verfilmingen van de strips van DC Comics. De nodige regisseurs en andere mensen achter de schermen zijn vrijwillig opgestapt, of ontslagen.

Het is te hopen voor Warner Bros. en de betrokkenen dat ze de franchise op orde krijgen. Komende anderhalf jaar moeten de films Aquaman (2018), Shazam (2019) en Wonder Woman 2 (2019) gaan bewijzen of alle wisselingen baat hebben gehad.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

Ik heb het gevoel dat het dceu na 2019 sterft

ThysRomani

Avatar

Just reboot it. Na The Batman. Die wil ik nog even zien.

ridjieddo

Avatar

De god en schrijver Geoff Johns heeft het DC universum in comics nieuw leven ingeblazen en zelfs niet-zo populaire karakters aantrekkelijk gemaakt voor zowel nieuwe als oude lezers, te beginnen met het vergroten en moderniseren van de Green Lantern-saga in 2004 (denk aan Sinestro War en Blackest Night, twee van de beste stukjes comics) en vervolgens heeft ie dezelfde benadering gehanteerd bij The Flash (Flashpoint), Aquaman en uiteindelijk Justice League (New 52). Geoff Johns is een visionair en een echte fan van de DC wereld. Hem zou je eigenlijk creative free reign moeten geven. Echter is Hij first en foremost een schrijver van comics. Hoe je comics het beste kan en moet vertalen in films mhoo franchise building is een geheel ander verhaal en heb je wss een ander soort houding, vaardigheid en visie bij nodig. Wellicht paste de rol van Chief Creative Officer daarom niet bij Hem.

rainking

Avatar

Nadat de Dark Knight trilogie was afgelopen en Marvel's universum een beetje op gang kwam, kon ik niet wachten tot DC met iets soortgelijks kwam. Ik heb zelf wat meer met de strips van DC dan die van Marvel en wou dan ook heel graag bijvoorbeeld The New Gods zien. Of de Sinestro Corps War. Tijdreiziger Booster Gold. Birds Of Prey. (Teen) Titans. Zatanna, Power Girl, The Omac Project, Maxwell Lord, Blue Beetle, Gotham Central en zo kan ik nog wel even doorgaan. We zijn nu 5 films verder en afgezien van Wonder Woman heb ik nog niks gezien wat ik écht geweldig vond. En ondertussen blijft de Marveltrein door denderen. En wat doen ze bij DC? Constant projecten aankondigen, ervan uitgaande dat het allemaal net zo zal slagen als bij Marvel. En als dat opeens niet het geval blijkt te zijn, wordt het gecanceld of aangepast. Ben Affleck stopt als Batman. Of niet? Of toch wel? Weten we 't al? Films buiten het DCEU. Verschillende Joker Films. Het is één grote teringzooi. Van mij mogen ze er mee kappen. Aquaman gaat me echt niet overtuigen dat het de goeie kant op zal gaan. En ik vind het zo ontzettend jammer, want er valt zoveel meer uit te halen. Gelukkig heb ik de comics nog.

cuproy

Avatar

Kijk alleen op deze site >>> 1CHANNELHD.XYZ

Ik heb veel van dezelfde sites alleen deze site geprobeerd die echt werkt om volledige films te bekijken
Met hoge kwaliteit en alle ondertitels

chefry1983

Avatar

het is echt een zooitje daar bij DC.
Als men zich nu even terugtrekt uit de filmwereld van het DCEU. Even een adempauze en brainstormen over een goed en duidelijk meerjarenplan dan komt het vanzelf wel goed met de films

Ereptile

Avatar

^ Is inderdaad eigenlijk geen slecht idee om een adempauze te nemen voor DC. Even een tijdje geen films en alles op orde krijgen. Ze doen het op TV gebied wel een stuk beter begreep ik.

Civilian Supreme

Avatar

Hou Man of steel en Wonder Woman in stand en bouw daar op door, vergeet de rest. Dan heb je toch een prima start! Cavill en Gadot zijn perfekt gecast. (al had Gadot wat mij betreft 5 kilootjes zwaarder mogen zijn.)
Achteraf gezien vind ik het namelijk toch wel raar dat superman al in zijn 2e film doodgaat. Misschien dat Aquaman ook een toppertje wordt maar ik zou deze volgorde aanhouden, Ww2, Mos 2, Batman 1(zonder Affleck) Joker 1 (zonder Leto) Green Lantern (reboot)
Een nieuwe Justice league film pas over een jaar of 8.

Mothercopper

Avatar

Zelf heb ik niks met de films van dceu en ik zou er geen traan om laten indien wb hier de stekker uit trekt.

esteban

Avatar

Het is het ene ondermaatse resultaat na het andere. Stop er gewoon mee, wat mij betreft. Haal de juiste mensen in huis, geef hén een eerlijke kans en wat vrijheid en kom binnen enkele jaren terug met een nieuwe start. De huidige is doomed.

nieuwslaatste nieuws

meest populair