Verdere creatieve DC-chaos bij Warner Bros.

Verdere creatieve DC-chaos bij Warner Bros.

Geoff Johns van Chief Creative Officer naar Green Lantern Corps.

Naast dat Warner Bros. het ene na het andere filmproject opstart, zijn er meer problemen bij de studio wat betreft de DC-films. Nadat hij 2016 met veel bombarie werd aangetrokken, vertrekt Geoff Johns alweer als de Chief Creative Officer.

Zijn vertrek betekent niet dat Johns helemaal weggaat. Hij wordt namelijk schrijver/producent voor DC Comics en Warner Bros. Zo gaat hij aan de slag met Green Lantern Corps, waarin Hal Jordan en John Stewart te zien zullen zijn. Ook heeft hij al werk verricht aan de scripts van Aquaman (2018) en Wonder Woman 2 (2019). Johns zelf over zijn job-hop, tegenover THR:


"Ik koos voor de rol bij DCE aangezien ik van niets meer hou dan deze personages en het universum. Maar ik wilde mijn dagen slijten met schrijven en op de set aanwezig zijn. Ik ben blij dat ik nu weer een meer hands-on creatieve rol heb. Het is een droombaan met droomprojecten die nog meer de enorme hoeveelheid aan DC-personages omarmen."

Johns is het zoveelste (onschuldige?) slachtoffer van de slijtageslag die Warner Bros. ondergaat met de verfilmingen van de strips van DC Comics. De nodige regisseurs en andere mensen achter de schermen zijn vrijwillig opgestapt, of ontslagen.

Het is te hopen voor Warner Bros. en de betrokkenen dat ze de franchise op orde krijgen. Komende anderhalf jaar moeten de films Aquaman (2018), Shazam (2019) en Wonder Woman 2 (2019) gaan bewijzen of alle wisselingen baat hebben gehad.

NieuwsFilm

meest populair