Celebrity

Robert De Niro verontschuldigt zich voor Trumps gedrag

Ook haalde de acteur uit naar de president tijdens de Tony Awards.

door FilmTotaal om 14:18 in Celebrity
Robert De Niro is bepaald geen fan van Donald Trump; dat heeft hij in het verleden al meerdere malen laten weten, maar nu haalt de wereldberoemde acteur opnieuw hard uit naar de President van de Verenigde Staten. Trump maakte namelijk deel uit van de G7, een intergouvernementeel forum van zeven vooraanstaande industriële staten en de Europese Unie. De G7-top, die plaatsvond in Canada, leek in betrekkelijke harmonie te eindigen, met een gezamenlijke slotverklaring die ook door de VS werd ondertekend.

Maar Trump, die vroegtijdig moest vertrekken om naar Singapore te reizen, nam uiteindelijk via Twitter afstand van de verklaring en gaf opdracht aan de achtergebleven Amerikaanse vertegenwoordigers om niet akkoord te gaan. De reden? Trump was het niet eens met de persconferentie van premier Justin Trudeau die hij gaf na Trumps vertrek. Zo zei Trump, natuurlijk weer op Twitter: 'Gebaseerd op Justin's speech heb ik besloten dat Amerika zich terugtrekt. Premier Trudeau was heel mak en stilletjes tijdens de bijeenkomst, maar haalt dan naar ons uit als ik weg ben door te zeggen dat hij het niet met me eens is en dat hij niet met zich laat sollen. Dat is oneerlijk en zwak''.

In een reactie zei Canada dat Trudeau niks heeft gezegd wat hij niet al eerder had gezegd in het bijzijn van Trump, maar dat mocht niet baten; Trump kwam niet terug op zijn beslissing en ook zijn veiligheidsadviseur zei dat de andere G7 landen altijd weer opnieuw verwachten dat ze geld krijgen van Amerika, maar dat dat maar eens voorbij moet zijn. Nu excuseert Oscar-winnaar Robert de Niro zich dus voor Trumps gedrag.

Zo zei de 74-jarige acteur tijdens een toespraak in de Canadese stad Toronto: ''Ik wil mij excuseren voor het idiote gedrag van mijn president. Het is een schande en ik bied mijn verontschuldigingen aan aan Justin Trudeau en de andere leden van de G7. Het is walgelijk''. Maar daar bleef het niet bij, want tijdens de Tony Awards, haalde hij opnieuw uit naar Trump. Daar kreeg hij een staande ovatie, niet omdat hij een prijs had gewonnen of een krachtige speech gaf maar vanwege de manier waarop hij het over Trump had: ''Ik ga één ding zeggen: Fuck Trump!'' De hele zaal reageerde behoorlijk uitzinnig op die belediging, zoals hieronder is te zien:NieuwsFilm

meest populair