Celebrity

Regisseur Gary Ross: Waarom Matt Damon uit 'Ocean's 8' geknipt is

Het zou niet in het verhaal hebben gepast.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Deze maand is het zover: dan kunnen liefhebbers van Steven Soderbergh's Ocean's-trilogie zien wat Gary Ross gedaan heeft met Ocean's 8. De komische misdaadfilm bestaat van de keer uit vrouwelijke dieven, gespeeld door o.a. Sandra Bullock en Cate Blanchett. Dat neemt echter niet weg dat een aantal gezichten van de eerste drie films terugkeren. Hieronder hoorde ook Matt Damon als Linus Caldwell te vallen, die eerder dit jaar zijn scènetje gefilmd zou hebben. Maar deze gastrol is uit de film verwijderd, evenals die van Carl Reiner. In gesprek met The Hollywood Reporter onthulde Ross waarom dit gedaan is.

"Het kiezen van cameo's is een eclectisch proces. Hoe past de rol in het verhaal en hoe pakt dit verder uit? Bij deze film heb ik meer dan bij andere projecten gespeeld met dingen tijdens het editen. Ik heb bij andere films na de opnames nooit extra's materiaal opgenomen, maar bij een misdaadfilm met een grote cast als deze, werkte ik nog steeds aan het grote geheel. En we hebben veel meer gefilmd, wat overigens ook heel erg bevredigend was."

Volgens Ross pasten Damon's en Reiner's scènes dus niet in het eindproduct. Er zijn echter ook mensen die vermoeden dat Damon eruit gehaald is omdat hij vorig jaar een klein beetje kritiek had op de MeToo-beweging. Zo gaf hij aan dat er een groot verschil is tussen het krijgen van een tik op je kont en verkrachting of kindermishandeling. De acteur vond dat het allemaal aangepakt en vernietigd moest worden, maar zag een klap op het achterwerk niet zo bedreigend als andere vormen van aanranding. Daaropvolgend begonnen fans met een petitie en eisten dat Damon niet in de film zou voorkomen. Er werden meer dan 28.000 digitale handtekeningen verzameld.

Hoe dan ook, Ross meldde in hetzelfde interview erg blij te zijn dat castleden van de eerste drie films terugkwamen om te helpen. "Er waren genoeg mensen die vriendelijk waren nadat we vanwege het editen en het verhaal hun scènes niet konden behouden. Sommige haalden het wel. Na de opnames hebben we nog zo'n tien dagen gefilmd. Er is dan dus veel materiaal om in de juiste vorm te brengen. Uiteindelijk komt het echt aan op het vertellen van een verhaal."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SuPa

Avatar

Toch een vermoeden dat het met zijn uitspraak te maken heeft. Ben het overigens met Damon eens. Snap de heisa van die gekke amerikanen niet erover. Zien zij een tik op de billen dan als verkrachting?

benjamin

Avatar

SuPa "Zien zij een tik op de billen dan als verkrachting?"
Neen.

Goov25

Avatar

supa " Zien zij een tik op de billen dan als verkrachting?"

Nee. Maar wel als ongewenst. En het zal je verbazen hoeveel vrouwen het daar mee eens zijn, ook al durven ze er vaak niets van te zeggen.

Artificialis

Avatar

Matt Damon sloot even niet aan bij het feministische karakter van de film en kon meteen vertrekken. Want zo gaan we tegenwoordig met mannen om. Je schikt je of naar de wil en mening van de vrouw, of je kunt opsodemieteren.

benjamin

Avatar

Artificialis "Matt Damon sloot even niet aan bij het feministische karakter van de film en kon meteen vertrekken. Want zo gaan we tegenwoordig met mannen om."
De verklaring die werd gegeven voor het niet verschijnen van Damon in de film sloot even niet aan bij de door vrouwenhaat en paranoia gedreven agenda van Artificialis en werd dus meteen genegeerd. Want zo gaan we tegenwoordig met feiten om.

nieuwslaatste nieuws

meest populair