Acteurs die hun rol in de Marvel-films haten

Om uiteenlopende redenen.

De meeste acteurs lijken weg te lopen met Marvel Studios en hun aandeel in de vele films in het Marvel Cinematic Universe. Er zijn echter ook een aantal acteurs die zich bijzonder kritisch over hun aandeel hebben uitgelaten.

Christopher Eccleston - Malekith in Thor: The Dark World)
Misschien wel de acteur die zich het vaakst uitlaat over zijn rol in de tweede Thor-film. Hij zei ooit: "Om iets als aan GI Joe te moeten werken was verschrikkelijk. Ik kon iedere dag wel mijn keel doorsnijden. En Thor? Enkel een pistool in je mond."


Terrence Howard - James 'Rhodey' Rhodes in Iron Man)
Ook Howard heeft veelvuldig laten weten niet blij te zijn met Marvel. Het had een groot financieel element. De situatie zou zijn carrière flink hebben beschadigd: "Ik hou van het feit dat Iron Man me op een wereldtoneel heeft gezet en mij als persoon heeft getest. Ik koos er namelijk voor om niet terug te vechten, niet in te gaan op de beschuldigingen, maar om door te gaan en te doen wat ik moest doen. Ik moest helemaal opnieuw beginnen: ik ging van $6 miljoen per film terug naar $60 duizend per film. Maar zolang je niet opgeeft, ben je tot alles in staat ... Ik ga snel $20 miljoen verdienen. Omdat ik van deze les heb geleerd."


Mickey Rourke - Whiplash in Iron Man 2)
Rourke is met name ongelukkig met Marvel Studios aangezien hij veel meer diepte aan zijn personage wilde geven. Het resultaat dat in de film te zien is vindt de acteur veel te mager. "Nou, weet je, het is f**king jammer, maar het is hun verlies. Als ze zinloze stripboekfilms willen maken, dan wil ik daar geen deel meer van uitmaken," aldus Rourke in een interview.


Hugo Weaving - Red Skull in Captain America: The First Avenger)
Met wat diplomatiekere worden heeft Weaving aangegeven niet blij te zijn met Marvel / zijn rol in de eerste Captain America-film. "Het is niet iets dat ik nog een keer wil doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik heb voor meerdere films getekend. Ze kunnen me dus dwingen het te doen, maar ik denk niet dat ze dat willen doen. Het is niet mijn type film," aldus Weaving. Overigens keerde zijn personage recentelijk wel terug.


Natalie Portman - Jane Foster in Thor en Thor: The Dark World )
Portman heeft een flinke clash gehad met Marvel nadat ze hoorde dat regisseur Patty Jenkins (later Wonder Woman) was ontslagen. Ze dreigde zelfs op te stappen. Later zei ze: "Voor zover ik weet, ben ik klaar. Ik bedoel, ik weet niet of ze op een dag voor Avengers 7 zullen vragen of zoiets, ik heb geen idee. Maar voor zover ik weet, ben ik klaar, maar het was een mooi iets om deel van uit te maken."



NieuwsFilm

meest populair