Featured

Acteurs die hun rol in de Marvel-films haten

Om uiteenlopende redenen.

door Bram de Groot om 17:21 in Featured
De meeste acteurs lijken weg te lopen met Marvel Studios en hun aandeel in de vele films in het Marvel Cinematic Universe. Er zijn echter ook een aantal acteurs die zich bijzonder kritisch over hun aandeel hebben uitgelaten.

Christopher Eccleston - Malekith in Thor: The Dark World)
Misschien wel de acteur die zich het vaakst uitlaat over zijn rol in de tweede Thor-film. Hij zei ooit: "Om iets als aan GI Joe te moeten werken was verschrikkelijk. Ik kon iedere dag wel mijn keel doorsnijden. En Thor? Enkel een pistool in je mond."


Terrence Howard - James 'Rhodey' Rhodes in Iron Man)
Ook Howard heeft veelvuldig laten weten niet blij te zijn met Marvel. Het had een groot financieel element. De situatie zou zijn carrière flink hebben beschadigd: "Ik hou van het feit dat Iron Man me op een wereldtoneel heeft gezet en mij als persoon heeft getest. Ik koos er namelijk voor om niet terug te vechten, niet in te gaan op de beschuldigingen, maar om door te gaan en te doen wat ik moest doen. Ik moest helemaal opnieuw beginnen: ik ging van $6 miljoen per film terug naar $60 duizend per film. Maar zolang je niet opgeeft, ben je tot alles in staat ... Ik ga snel $20 miljoen verdienen. Omdat ik van deze les heb geleerd."


Mickey Rourke - Whiplash in Iron Man 2)
Rourke is met name ongelukkig met Marvel Studios aangezien hij veel meer diepte aan zijn personage wilde geven. Het resultaat dat in de film te zien is vindt de acteur veel te mager. "Nou, weet je, het is f**king jammer, maar het is hun verlies. Als ze zinloze stripboekfilms willen maken, dan wil ik daar geen deel meer van uitmaken," aldus Rourke in een interview.


Hugo Weaving - Red Skull in Captain America: The First Avenger)
Met wat diplomatiekere worden heeft Weaving aangegeven niet blij te zijn met Marvel / zijn rol in de eerste Captain America-film. "Het is niet iets dat ik nog een keer wil doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik heb voor meerdere films getekend. Ze kunnen me dus dwingen het te doen, maar ik denk niet dat ze dat willen doen. Het is niet mijn type film," aldus Weaving. Overigens keerde zijn personage recentelijk wel terug.


Natalie Portman - Jane Foster in Thor en Thor: The Dark World )
Portman heeft een flinke clash gehad met Marvel nadat ze hoorde dat regisseur Patty Jenkins (later Wonder Woman) was ontslagen. Ze dreigde zelfs op te stappen. Later zei ze: "Voor zover ik weet, ben ik klaar. Ik bedoel, ik weet niet of ze op een dag voor Avengers 7 zullen vragen of zoiets, ik heb geen idee. Maar voor zover ik weet, ben ik klaar, maar het was een mooi iets om deel van uit te maken."11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Malekith!
Over 10 jaar zal erkend worden dat niet Thanos maar hij en Steppenwolf de beste villains ooit zijn! Wat een dreiging en karakter hebben deze mannen!

ridjieddo

Avatar

‘Haten’ vind ik wel een erg sterk woord. Maar ja, Filmtotaal heeft de clicks nodig.

Rutherford

Avatar

Oh nee meneer Howard, maar 60.000 per film?! Wat een schande.

benjamin

Avatar

Jammer dat Eccleston zo z'n rol haat terwijl hij net één van de meest geliefde personages uit het MCU heeft neergezet.

Ereptile

Avatar

Ik vind de reden van Terrence Howard toch wel de ergste douchebag reden van allemaal... Alleen maar voor het geld...

Hugo Weaving brengt het dan toch ten minste professioneler. Hij zei toch ook dat hij de make-up haatte die hij op moest doen iedere keer? Dat kan ik wel begrijpen.

Chrisopher Eccleston had het ook over dat Malekith niet veel diepgang kreeg. Die kritiek vind ik ook wel geplaatst. Micky Rourke is een beetje dezelfde kant op.

Natalie Portman... ik ben benieuwd hoe zij gaat reageren op wie Captain Marvel regisseert. Al zou het eigenlijk niet moeten uitmaken of er een vrouw of man aan het roer staat (of componeert).

Colruiter

Avatar

Tja, je kan als acteur wel minder genoten hebben van een rol, maar in dit geval was het toch een rol in films die door honderdduizenden mensen over de hele wereld bekeken zijn, dat is toch ook wel iets... als 'gewone' mens haal je dat alleen met een opvallend filmpje op Facebook dat viraal gaat...

Akke Moeka Hara

Avatar

Volgens mij was het verhaal van Terrence Howard dat hij had getekend voor 3 films, ongeacht uitkomst en ze hem een bepaalt bedrag verschuldigt waren met elke film.

Maar na het eerste succes van Iron Man ze hem belde en zeiden we willen je 1/3e betalen van het afgesproken bedrag want deel 2 gaat toch wel een scucces worden met of zonder jou.

En het is ook niet logisch dat iemand van 6miljoen naar 60.000 gaat, dan (als het waar is) heb je gewoon mensen achter de schermen die met vriendjes politiek je leven en carrière omzeep helpen.


DJKrisiz

Avatar

Respect van Marvel dat ze Hugo niet aan zijn contract houden. Was makkelijk geweest om een ongemotiveerd acteur gewoon in te zetten.

Sunspot

Avatar

Snap nog steeds niet waaorm die Portman dat karakter heeft geaccepteerd, dat is meer iets voor onbekende, beginnende actrices, zij kan veel meer krijgen.

Je zou bij haar eerder verwachten dat ze dan een belangrijkere rol zou hebben.

chefry1983

Avatar

Iedereen speelt wel.eens rollen waar ze later met minder plezier op terugkijken. De enige minpunten van veel marvelfilms is dat de slechterikken niet goed zijn uitgewerkt

Rich Art

Avatar

@sunspot: denk dat ze vooral de samenwerking met Branagh zag zitten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair