Biedingsoorlog tussen Disney en Comcast op komst

Biedingsoorlog tussen Disney en Comcast op komst

Comcast bood flink meer op Fox.

Comcast heeft gisteravond een bod uitgebracht van 65 miljard dollar op 21st Century Fox en al zijn onderdelen. Het bod wordt nu serieus onder de loep genomen door Fox en kan mogelijk een streep zetten door de plannen van Disney om zijn franchises samen te voegen met die van Fox.

Maar er is hoop; analisten suggereren tegenover CNBC dat de twee bedrijven allicht een biedingsoorlog willen vermijden. Comcast heeft vooral interesse in Sky, de zenders van Fox, en wil die toevoegen aan zijn aanbod. Teelijk zou Disney vooral interesse hebben in de rest, vooral de films en series van Fox.

Door de boel op te delen, omzeilen ze mogelijk gedoe met overheden die er een stokje voor willen steken. Daarmee zouden beide bedrijven verder krijgen wat ze willen. Alleen is het de vraag of de Murdochs wel willen dat het familie-imperium opgesplitst wordt op deze manier. Ook was het advies aan aandeelhouders om akkoord te gaan met de verkoop aan Disney, ter waarde van 51 miljard dollar.

Tegelijk is het bod van Comcast, een all cash bod, veel interessanter en op korte termijn winstgevender. Wat de toekomst gaat brengen wordt dus nog erg interessant.



NieuwsFilm

meest populair