Dakota Fanning wil jeugd als kindster niet langer meer verdedigen

Dakota Fanning wil jeugd als kindster niet langer meer verdedigen

Fanning vindt vragen over haar 'bijzondere jeugd' maar stom en zelfs een beetje pijnlijk.

De 24-jarige actrice Dakota Fanning (Ocean's 8, Brimstone) brengt al vrijwel heel haar leven door op filmsets en heeft dan ook een bijzondere kindertijd gehad. Doordat ze van jongs af aan al in die spotlights staat, krijgt Fanning regelmatig de vraag of ze stiekem niet liever op een traditionelere manier was opgegroeid. Dergelijke vragen blijkt Fanning echter niet zo prettig te vinden, zo vertelt ze in een interview met Variety.

"Ik heb dan altijd het gevoel alsof ik mijn eigen leven moet gaan verdedigen", zegt Fanning. De Amerikaanse actrice vindt dergelijke vragen dan ook lastig om te moeten beantwoorden. "Je kunt ook weer niet extreem in de verdediging schieten, want dan denken mensen dat je iets aan het overcompenseren bent. Het is een dunne lijn".

Desondanks is Fanning van mening dat ze eigenlijk niets te verdedigen heeft en hoeft. "Ik vind niet dat ik mezelf hoef te verdedigen voor mijn leven, maar toch doet het me een beetje pijn wanneer mensen het op een negatieve manier benaderen", vertelt Fanning, die sommige negatieve reacties op haar werk als piepjonge actrice niet kan waarderen.

"Als ik terugkijk en denk aan al de ervaringen die het acteren me hebben gebracht, dan is mijn leven gewoon compleet anders dan dat van andere leeftijdsgenoten", vindt Fanning. "Ik heb al zoveel verschillende plekken bezocht, zoveel soorten mensen ontmoet en vriendschappen gemaakt". Volgens Fanning was het acteren dus eerder een verrijking van haar kindertijd.

Fanning begon haar professionele acteercarrière al op vijfjarige leeftijd. Toen ze zeven was, had ze al een grote rol in een film met Sean Penn; het in 2001 verschenen I Am Sam. Haar zus Elle (nu 20) begon ook al in haar kinderjaren met acteren. De zusjes zijn dus échte Hollywoodkinderen!

NieuwsFilm

meest populair