Roseanne Barr: "Apenplaneet-opmerking geen racisme, maar statement antisemitisme!"

Roseanne Barr: "Apenplaneet-opmerking geen racisme, maar statement antisemitisme!"

"Ik wil vrede!"

De gevallen comédienne Roseanne Barr heeft opnieuw een opmerkelijke verklaring gegeven voor haar racistische tweet die ze vorige maand de wereld in slingerde over de Afro-Amerikaanse adviseur Valerie Jarrett, die in het verleden voor president Barack Obama werkte. In haar tweet noemde Barr haar 'de baby van het moslimbroederschap en Planet of the Apes'. Nu de werkloze grappenmaakster genoeg tijd heeft gehad om na te denken, besluit ze nog een poging te wagen om haar carrière te redden.

"Ik wil jullie even laten weten dat het goed met me gaat", begint Barr haar berichtje op Twitter. "Ik heb de afgelopen weken gebruikt om te kunnen reflecteren op wat ik heb gezegd en hoe het kan dat niemand mij begreep", geeft de Hollywoodster als verklaring voor haar tijdelijke teruggetrokkenheid. Barr is zelf inmiddels tot de conclusie gekomen dat haar omstreden uitspraken niet racistisch waren en dat ze dus geen racist is. "Mensen noemen we nu een racist, maar ik wil benadrukken dat ik dat absoluut niet ben".

"Ik heb me nog nooit racistisch uitgelaten en zal dat ook nooit gaan doen", beweert de fanatieke Trump-supporter. Volgens Barr is alle commotie rondom haar oorspronkelijke tweet louter gebaseerd op een misverstand. Barr zou met haar verwijzing naar Planet of the Apes (1968) een opmerking hebben willen maken over de onderliggende boodschap van het originele script, dat werd geschreven door Rod Serling. "Dat verhaal gaat over antisemitisme. Mijn tweet ging over het antisemitisme van de Iran-deal. Zwakbegaafden mogen denken wat ze willen".

Barr, die inmiddels al haar excuses heeft aangeboden aan Jarrett, verklaarde eerder dat ze onder invloed was van het slaapmiddel Ambien toen ze die fel bekritiseerde tweet plaatste. De fabrikant reageerde toen woedend en zei dat 'racisme geen bijwerking is van het middel'. Ook maakte Barr bekend dat ze binnenkort in de media zal verschijnen om te praten over het veelbesproken voorval. "Ik heb een aantal bomen geplant terwijl ik lekker stond te zingen. Binnenkort hoor je meer van mij in de media", aldus Barr.

Over Barrs oorspronkelijke bericht ontstond al gauw veel commotie. Televisiezender ABC besloot direct Barrs rebootshow Roseanne te cancellen. Op social media en van collega's uit de industrie kreeg de comédienne bakken met haat en kritiek over zich heen gestort, maar Barr lijkt dat te willen bestrijden met respect en liefde. "Ik wens iedereen het beste - ik wil geen haat meer, ik wil vrede! Laten we doorgaan met ons leven en strijden voor de vrijheid!"

NieuwsFilm

meest populair