Allison Janney mogelijk naast Hugh Jackman in 'Bad Education'

Allison Janney mogelijk naast Hugh Jackman in 'Bad Education'

De zwarte komedie volgt een schoolinspecteur die overheidsgeld verduisterd.

De cast van het komische drama Bad Education is misschien met een naam gegroeid. Eerder werd aangekondigd dat Logan-acteur Hugh Jackman in gesprek is voor een hoofdrol, nu doet I, Tonya-actrice Allison Janney hetzelfde. De regie is in handen van Cory Finley, wiens Thoroughbreds eerder dit jaar in de Amerikaanse bioscopen belandde.

Bad Education volgt een schoolinspecteur die zich aanvankelijk inzette om het onderwijs van studenten te verbeteren, maar inmiddels ook bezighoudt met het verduisteren van overheidsgeld, zodat hij het kleurrijke leven kan leiden dat hij wil. Hierbij wordt hij geholpen door een zaakwaarnemer (Janney, mits alles goed verloopt), die ook deel uitmaakt van het complot en dezelfde, welgestelde levensstijl volgt. Samen moeten ze natuurlijk ook hun sporen wissen.

Het verhaal is realistischer dan we denken. Per slot van rekening is het bovenstaande gebaseerd op de ware belevenissen van scenarist Mike Makowsky. Bad Education wordt verzorgd door het Amerikaanse productiebedrijf Automatik. Eerder verwezenlijkten ze projecten als Upgrade, The Babymakers en Operation Finale.



NieuwsFilm

meest populair