Vrouwelijke componist ingehuurd voor 'Captain Marvel'

Vrouwelijke componist ingehuurd voor 'Captain Marvel'

Het is voor het eerst dat een vrouw de muziek zal componeren voor een grote superheldenfilm.

Componist Pinar Toprak heeft vandaag laten weten dat zij de muziek zal componeren voor superheldenfilm Captain Marvel, die maart volgend jaar de bioscopen zal bereiken. Het betreft de eerste keer dat een vrouwelijke componist is ingehuurd voor een grote superheldenfilm, en dus ook voor een Marvel Studios-productie. Toprak komt oorspronkelijk uit Turkije en heeft eerder de muziek gecomponeerd voor Syfy-serie Krypton, kleinere films als The Lightkeepers en de populaire videogame Fortnite. Ook droeg ze een steentje bij aan de soundtrack van Justice League.

De film gaat over Carol Danvers (Brie Larson), een straaljagerpiloot die na in contact te zijn gekomen met buitenaardse machten een van de krachtigste superhelden op aarde blijkt te zijn. De film speelt zich af in de jaren '90 en laat daarmee een decennia zien dat nog niet eerder een rol speelde in het Marvel-filmuniversum.

Naast Larson zien we in de film ook Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, McKenna Grace, Annette Bening,en Jude Law. Ook zien we bekende Marvel-gezichten als Djimon Hounsou en Lee Pace.



NieuwsFilm

meest populair