Algemeen

Vrouwelijke componist ingehuurd voor 'Captain Marvel'

Het is voor het eerst dat een vrouw de muziek zal componeren voor een grote superheldenfilm.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 10:13 in Algemeen
Componist Pinar Toprak heeft vandaag laten weten dat zij de muziek zal componeren voor superheldenfilm Captain Marvel, die maart volgend jaar de bioscopen zal bereiken. Het betreft de eerste keer dat een vrouwelijke componist is ingehuurd voor een grote superheldenfilm, en dus ook voor een Marvel Studios-productie. Toprak komt oorspronkelijk uit Turkije en heeft eerder de muziek gecomponeerd voor Syfy-serie Krypton, kleinere films als The Lightkeepers en de populaire videogame Fortnite. Ook droeg ze een steentje bij aan de soundtrack van Justice League.

De film gaat over Carol Danvers (Brie Larson), een straaljagerpiloot die na in contact te zijn gekomen met buitenaardse machten een van de krachtigste superhelden op aarde blijkt te zijn. De film speelt zich af in de jaren '90 en laat daarmee een decennia zien dat nog niet eerder een rol speelde in het Marvel-filmuniversum.

Naast Larson zien we in de film ook Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, McKenna Grace, Annette Bening,en Jude Law. Ook zien we bekende Marvel-gezichten als Djimon Hounsou en Lee Pace.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Captain Marvel word echt een enorm krachtig personage. Ik heb gister ergens gelezen dat Brie Larson in een interview zegt dat haar personage planeten kan verplaatsen...nou wat zouden we van dit krachtige individu allemaal kunnen verwachten guys?

ThysRomani

Avatar

Ik hoop nog steeds op R-Rated porn.

Wellicht softcore, als het echt niet anders kan. We gaan het zien.

Artificialis

Avatar

Het is toch een sneue vertoning dat er voor geen enkele MCU-film een vrouwelijke componist beschikbaar was (of werd gevraagd). Maar dat er voor deze film opeens speciaal een vrouw tevoorschijn getoverd wordt?

De boodschap van het verhaal: we zijn nooit in je geïnteresseerd, maar als we een superheldenfilm over een vrouw maken mag je eenmalig komen opdagen. Of gaan ze een segregatiebeleid hanteren en de Black Widow-film ook een vrouwelijke componist geven?

Mav Damian

Avatar

Voor ene keer ben ik het een deel eens met je mening Artificialis. Tof dat er een vrouw een superheldenfilm gaat componeren, maar dit gebeurd pas na ongeveer 20 MCU-films en ook dat het nog eens vrouwelijke superheldenfilm is.

Moviemagic

Avatar

Vrouwelijke componist ingehuurd voor 'Captain Marvel'


[sarcasm] Ja maar waarschijnlijk is dit een echte vrouw. Niet eens een transgender. Dit is discriminerend tegen over de transgenders. Misschien is ze nog hetero ook en waarom dus geen bi-seksuele? Daarnaast wie zegt dat ze als 'vrouw' aangeduid wil worden. Misschien is ze wel genderneutraal. [/sarcasm]

Robbepost

Avatar

Mogen er ook alleen vrouwen naar deze film toe?

Frietgezicht

Avatar

De catering is wel alle films door vrouwen geregeld dus niet alles is anti vrouw.

ThomasOMalley

Avatar

Het probleem is niet dat er een vrouwelijke componist is aangesteld, maar dat er een nieuwsartikel over verschijnt.

ridjieddo

Avatar

Wat een kudtopmerkingen weer. Eerst zitten jullie over #metoo te zeiken dat bv de vrouwen zogenaamd meer macht krijgen en dat de positie en wensen van de mannen worden genegeerd. Nu wordt er (eindelijk) een vrouwelijke componist aangesteld en is Marvel degene die discriminerend bezig is (en een veel progressiever beleid vanaf het begin zou moeten voeren). Totaal geen lijn te vinden, het lijkt wel gezeik omwille van gezeik (vooral bij nieuws over vrouwenemancipatie/gender equality).

Artificialis

Avatar

Robbepost "Mogen er ook alleen vrouwen naar deze film toe?"

Het is toch te hopen dat dit geen Black Panther achtige toestand gaat worden. Bovendien heeft Marvel de primeur van een superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol al verloren van DC's Wonder Woman. Als we films als Catwoman en Elektra even niet meetellen natuurlijk.

Moviemagic

Avatar

ridjieddo "Wat een kudtopmerkingen weer. Eerst zitten jullie over #metoo te zeiken dat bv de vrouwen zogenaamd meer macht krijgen en dat de positie en wensen van de mannen worden genegeerd. Nu wordt er (eindelijk) een vrouwelijke componist aangesteld en is Marvel degene die discriminerend bezig is (en een veel progressiever beleid vanaf het begin zou moeten voeren). Totaal geen lijn te vinden, het lijkt wel gezeik omwille van gezeik (vooral bij nieuws over vrouwenemancipatie/gender equality). "


Als je even leest dan zie je dat de meeste mensen hier het niet interesseert wie wat maakt. We willen gewoon vermaakt worden. Als er dan berichtjes komen dat iets is gemaakt door een vrouw, afro-amerikaan of wat dan i.p.v. gewoon een naam te noemen wat dus duidt op specificering van gender of ras dan mogen we daarop reageren.

ridjieddo

Avatar

Volgens mij moet jij juist mijn reactie opnieuw lezen.

Rutherford

Avatar

Wie het maakt speelt geen rol, het resultaat telt. Ik vind Marvel een beetje de bal mis slaan nu. Beter hadden ze Ant-Man 2 door een vrouwelijke regisseur laten maken alsook de muziek door een vrouwelijke componist. Nu lijkt het wel alsof het geslacht van de superheld bepaalt wie regisseert en wie componeert. Deze laatste zin valt dubbelzinnig te interpreteren (ik richt me voornamelijk tot Frietgezicht, de man der dubbelzinnigheden).

Toi2000

Avatar

Ze zijn wel echt SJW bezig. En dat is zeker jammer.

horizon

Avatar

Dit heeft niets met sjw te maken.

Civilian Supreme

Avatar

Lekker belangrijk! Kan niet wachten op de aankondiging van de 1e transgendercomponist voor een film.

Ereptile

Avatar

Thomas "Het probleem is niet dat er een vrouwelijke componist is aangesteld, maar dat er een nieuwsartikel over verschijnt. "


Najah dit eigenlijk. Het zou naar mijn mening gewoon natuurlijk moeten zijn dat een vrouw ook een film componeert. Wel leuk om te vermelden wie de componist is voor een film, maar doet dat dan voor alle componisten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair