Geen Spider-Man? Dit was plan B voor 'Captain America: Civil War'!

Geen Spider-Man? Dit was plan B voor 'Captain America: Civil War'!

Een kleinere held zou zijn plaats innemen!

Dankzij een deal tussen Marvel Studios en Sony konden we in Captain America: Civil War (2016) voor het eerst Spider-Man (Tom Holland) zij aan zij zien vechten met de andere helden. Desondanks was het tijdens de productie van Civil War nog niet helemaal zeker of Marvel daadwerkelijk de rechten zou weten te vergaren, daarom werd er ook een alternatief script geschreven, zonder Spider-Man. Scriptschrijvers Christopher Marcus en Stephen McFeely onthullen daar nu eindelijk meer details over!

Bekijk de afbeelding
"Hij (Tony Stark, red.) zou iemand anders rekruteren (en dus niet Peter Parker/Spider-Man, red.)", vertelt McFeely. "Diegene zou waarschijnlijk Ant-Man zijn geweest. We hadden sowieso een verhaallijn waarin hij iemand zou gaan werven voor zijn team". Deze alternatieve scènes waren ook daadwerkelijk al geschreven, zo vertelt zijn collega Marcus. "De wervingsscène zou zich afspelen in San Francisco om hem (Scott Lang/Ant-Man, red.) daar op te pikken", legt Marcus uit. "Maar dat zou nooit zo cool zijn geweest".

McFeely bevestigt dat. Ook volgens hem zou dat verhaal niet zo spectaculair zijn geweest als de scènes met Spider-Man in de uiteindelijk film. "Volgens mij bezocht Tony Scott tijdens een voetbalwedstrijd van zijn dochtertje. Die scène was eigenlijk niet zo sterk". Hoewel de meeste fans het er wel over eens zijn dat Spider-Man een welkome toevoeging was aan Captain America: Civil War, zijn sommige ook van mening dat zijn introductie in het Marvel Cinematic Universe erg geforceerd en nutteloos aanvoelde.



NieuwsFilm

meest populair